Even op adem komen | Vapour Balm review

We hebben zulke drukke maanden achter de rug. Mijn vrouw studeerde af, ik had heel veel blogopdrachten en natuurlijk “gewoon” de meisjes. Alle balletjes hoog houden, het hoort erbij en het is ook helemaal niet erg: ik ben dankbaar voor alle redenen dat we het druk hebben! Maar het kan alleen als er ook momenten zijn van rust. Als je zo nu en dan even op adem kunt komen. In deze blog vertel ik wat dit voor mij betekent en hoe de Vapour Balm, van P’URE Papayacare, daarbij helpt. Deze 100% natuurlijke multi purpose balm kan namelijk grote invloed uitoefenen op je fysieke Γ©n mentale gezondheid.

Multi Purpose Vapour Balm

Vapour Balm

Ik houd van producten die je op meerdere manieren kunt gebruiken of multi inzetbaar zijn. De 100% natuurlijke Vapour Balm van P’URE Papayacare is een van die producten. Als je mijn vorige artikelen over dit dierproefvrije merk hebt gelezen weet je dat ik al enige tijd fan ben. Een puur merk, uit AustraliΓ« hierheen gebracht, met hele mooie producten voor het hele gezin. Het merk is Natrue gecertificeerd, palmolie vrij en glutenvrij. De vruchten in de producten worden biologisch geteeld en zijn GMO vrij. De meeste producten zijn vegan. De Vapour Balm bevat bijenwas.

Verkoudheid

De Vapour Balm is in principe gecreΓ«erd om vrijer te kunnen ademen. Doordat hij is verrijkt met eucalyptus en citroen mirthe heeft de balm een verlichtend effect bij verkoudheid en benauwdheid. Je smeert het op je borst of rug en het heeft een bijna instant effect. Bij kindjes jonger dan twee jaar breng je het op een doekje aan en leg je dat in de buurt. Als Alela verkouden is, smeer het gewoon hoog op mijn borst en als ze dan borstvoeding krijgt, kan ze vrijer ademen. De producten van P’URE Papayacare zijn namelijk veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

benauwdheid
Beter slapen

Maar zoals ik al zei is de Vapour Balm meer dan alleen een middel om fysiek ongemak op te lossen. Het heeft ook een sterke invloed op je gemoed. De balm helpt bijvoorbeeld om tot rust te komen in de avond en daardoor beter te kunnen slapen. Je ademhaling zit vaak [onbewust] hoog en oppervlakkig. Zeker in drukkere of spanningsvolle tijden. Het opsmeren van de Vapour Balm heeft direct een ontspannende werking op je ademhaling. Dat kan best wel confronterend zijn. Pas dan voel je hoe verkrampt je aan het ademhalen was.


Een verkeerde ademhaling heeft allerlei gevolgen. Niet alleen voor je mentale gezondheid, maar ook fysiek. Als je oppervlakkig ademhaalt komt er minder zuurstof in je bloed. Je lichaam, je spieren – al je lichaamsprocessen – hebben die zuurstof hard nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Lees ook: Dat lijf van mij | Renew Cream Review


Vapour Balm
Hoofdpijn

Ik heb al sinds ik heel klein ben last van hoofdpijnen. Het zijn spanningshoofdpijnen, die uiteraard erger worden naarmate ik het druk heb of stress ervaar. Veel dingen helpen hiertegen, waaronder genoeg water drinken, gezond eten, voldoende beweging, frisse lucht, yoga en mijn gedachten ordenen. Maar voor een instant relieve wrijf ik een klein beetje Vapour Balm tussen mijn vingers warm en smeer het zachtjes, met roterende bewegingen, op mijn slapen. Uiteraard uit de buurt van je ogen houden.

Spieren

De Vapour balm heeft een verwarmende werking, waardoor het een ideale helper is voor sporters of als je spierpijn hebt. Mijn yoga practice heeft zwaar te verduren gehad onder de drukte van de afgelopen maanden. Nadat ik was hersteld van de bevalling was er geen “noodzaak” meer voor mij om yoga te doen. Ik vergeet altijd dat mijn mentale gezondheid – mijn vermogen om in balans te blijven – altijd heel erg wordt versterkt als ik yoga doe. Deze zachte en zalig geurende crΓ¨me brengt mij weer even terug bij dat belang en helpt tijdens mijn practice om dieper te ademen, mijn borstkas “te openen” en mijn houdingen te verzachten.

Even op adem komen

Mijn vrouw is na twee jaar een intensieve master doen – naast haar baan – deze maand afgestudeerd. Ik ben ontzettend trots op haar en vind het onwijs tof dat ze deze studie heeft gedaan. Maar ik ben ook heel blij dat het voorbij is. Even op adem komen. Voor ons allemaal. Want het bracht best veel spanning met zich mee. Vanaf nu hebben we meer tijd voor elkaar, kunnen we meer dingen doen als gezin en is er ook meer ruimte voor mijn werk. Allemaal hele fijne dingen om naar uit te kijken dus.


De Vapour Balm van P’URE Papayacare is hier verkrijgbaar.


Columns by Kari

ad [paid]

4 thoughts on “Even op adem komen | Vapour Balm review

  1. Ok, ook dit vind ik weer helemaal geweldig! Moet ik ook gaan proberen! Alleen maar voordelen precies😍

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.