Dat lijf van mij | Renew Cream review

Dat lijf van mij. Ik vind er wat van. Al heel lang ook. Ooit waren we elkaars grootste vijanden. Nu gaan we als bondgenoten door het leven, omdat we elkaar veel hebben gegeven. Door mijn lijf heb ik twee prachtige, gezonde kinderen kunnen baren. Ik ben mijn lichaam daar zo dankbaar voor, dat ik er altijd goed voor zal blijven zorgen. Dat doe ik onder andere door plantaardig te eten en natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken. Het liefst producten die Γ©cht wat doen voor mijn huid. Zoals de 100% natuurlijke Renew cream van P’URE Papayacare, tegen littekens, striae en een droge huid.

P’URE Papayacare

Vorige maand schreef ik al over dit 100% natuurlijke merk uit Australie, dat sinds kort ook verkrijgbaar is in de Benelux. PURE Papayacare is vegan, dierproefvrij, NATRUE gecertificeerd en vrij van minerale oliΓ«n en palmolie. Natural by Nature, dat het motto van P’URE Papayacare. Een eerlijk merk, zonder poespas, dat de waarheid belooft en dat ook aan haar consumenten lijkt te vragen. Daarom ga ik voor deze review over de Renew Cream van P’URE Papayacare tot aan de billen bloot. 

creme tegen striae

Renew Cream van P’URE Papayacare

De Renew Cream is speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld en richt zich hoofdzakelijk op drie probleemgebieden: littekens, striae en droge huid. De lichtgewicht crΓ¨me is gemakkelijk uit te smeren en trekt snel in. Renew Cream bevat onder andere Gotu Kola, Tamanu en Papaya – ingrediΓ«nten die een actieve werking hebben op deze huidproblemen.

Renew Cream

De werking van de ingrediΓ«nten 

Gotu Kola is een kruid, met een ontstekingsremmende werking, dat de ontwikkeling van collageen bevordert. Dit zorgt ervoor dat het huidweefsel elastischer wordt, waardoor littekenvorming wordt verminderd. Daarbij bevordert Tamanu olie de aanmaak van nieuw huidweefsel en versnelt de olie, van de noten van de geneeskrachtige, Calophyllum Indophyllum boom, het helingsproces. 

Maar ook op striae hebben deze ingrediΓ«nten een positieve werking. Veel vrouwen hebben door gewichtstoename of gewichtsverlies – bijvoorbeeld tijdens en na de zwangerschap – last van striae. De Renew Cream verzacht en hydrateert niet alleen, maar doordat de huidelasticiteit wordt verbeterd, wordt het uiterlijk van striae minder zichtbaar.

Renew Cream tegen striae

De lichte en niet- vettige formule is zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid. De 100% natuurlijke crΓ¨me van PURE Papayacare irriteert niet en bevat kamille, wat de een kalmerende werking heeft. Daarbij bevat de Renew Cream Macadamia olie, amandelolie en rozenbottel: ingrediΓ«nten die verzorgen en beschermen en een vocht inbrengende werking hebben. 

Verder bevat Renew natuurlijk Papaya. Papaya is een rijke bron van vitaminen, mineralen en gezonde enzymen. Het bevat verjongende enzymen die zachtjes exfoliΓ«ren en de huid helpen herstellen, hydrateren en vernieuwen. 

Hoe gebruik je Renew Cream?

Je gebruikt de Renew Cream optimaal door 2 a 3 maal daags de crΓ¨me, met cirkelvormige bewegingen, in de huid te wrijven. Voor het beste resultaat doe je dit direct na het douchen. Het advies van P’URE Papayacare is om de crΓ¨me minimaal 3 weken te gebruiken om verbetering te zien.

P'URE papayacare

Mijn ervaring

Zoals ik in de inleiding al schreef, heeft mijn lichaam mij veel gegeven. Zelfs nadat ik het jarenlang had verwaarloosd. “Dat lijf” is mijn lijf. Ik moet er goed voor zorgen. Want ik hoop er oud mee te worden: mijn dochters te zien opgroeien en ze misschien op een dag zelf kinderen te zien krijgen. En ik hoop dat, door voorbeeld, mijn dochters opgroeien met een positief lichaamsbeeld.

Door mijn zwangerschappen heb ik striae op mijn billen en bovenbenen. Het zijn lijnen die laten zien wat je lijf kan, wat het heeft doorstaan: niks om je voor te schamen en veel om trots op te zijn. Maar je hebt ook het recht om de littekens en lijnen te verminderen, als je er last van hebt. Ik merk ook dat, naarmate ik ouder word, ik sneller littekens en blauwe plekken krijg. En mijn armen en benen zijn altijd heel droog geweest. Daarom vind ik de Renew Cream een hele fijne crème om deze huidproblemen op natuurlijke wijze aan te pakken en de zichtbaarheid ervan te verminderen.

Renew Cream zwangerschap

Tot slot helpt het bewust, geduldig en liefdevol insmeren, van de delen van mijn lichaam waar ik gemengde gevoelens over heb, met het proces van acceptatie en zelfliefde. Een positief lichaamsbeeld is geen star fenomeen. Net als je huid beweegt het mee met alles wat je beleeft, doet, voelt en ervaart. Je moet eraan blijven werken, in iedere fase van je leven en het gaat ook in iedere fase nieuwe dingen betekenen. 


De Renew Cream van P’URE Papayacare is hier verkrijgbaar.


Columns by Kari
[Ad – paid]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.