Één tube met meer dan twaalf mogelijkheden

Onderdeel van groener leven is dat ik steeds bewuster en kritischer mijn cosmetica ben gaan uitkiezen. In eerste instantie betekende dat dierproefvrije huid- en haarverzorging. Al gauw werd dat (90-100%) natuurlijke cosmetica. Inmiddels betekent het ook dat ik steeds meer op zoek ben naar plastic vrije producten of producten die ik voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Hoe puurder een product, hoe meer je eraan hebt namelijk, omdat je het voor verschillende dingen kunt inzetten. De Ointment van P’URE Papayacare is zo’n alleskunner. Het is een 100% natuurlijke zalf die ik op verschillende manieren en voor alle gezinsleden kan gebruiken. Van baby tot hoge ouderdom is dit een absolute musthave.

De bijt-fase

Alela gaat momenteel door een fase dat ze in mijn tepels bijt tijdens een voeding. Het werd getriggerd doordat ze weer een lading nieuwe tandjes kreeg. Bijten helpt blijkbaar bij die frustratie en pijn van het doorkomen van tandjes. Maar als ze dan eenmaal reactie krijgen op het bijten, wordt het ook een manier van grenzen aftasten. Mijn grens zit ergens aan het plafond [daar schiet ik naartoe van de pijn als ze in mijn tepel bijt], maar ik weet dat het tijdelijk is. Ik probeer rustig, maar heel duidelijk te reageren en haar de grens te bieden waar ze om vraagt. En de grenzen van mijn huid verzorg, bescherm en verzacht ik vervolgens met de Ointment van P’URE Papayacare.

De multifunctionele rescue bevat paw paw en calendula. Door een hoog gehalte vitamine C en enzymen helpt de zalf de droge en beschadigde huid te herstellen. Je kunt de Ointment een beetje wegvegen als je kindje gaat drinken, maar je hoeft je tepels niet te wassen: de zalf is gewoon veilig. De Ointment van P’URE Papayacare bevat bijenwas, maar is verder veganistisch.

Zeker in het begin van de borstvoedingsperiode is deze zalf onmisbaar: je tepels kunnen flink wat te verduren krijgen. Je bent allebei nog zoekende naar een goede voedingshouding, de juiste manier aanhappen en een voedingsritme. Hoewel kapotte tepels niet “normaal” zijn, in de zin dat het altijd bij de borstvoeding hoort, komt het wel vaak voor. Als je tepels pijn doen tijdens het voeden en als je huid regelmatig stuk gaat, neem dan contact op met een lactatiedeskundige. Borstvoeding hoort geen pijn te doen.

Ook als je kolft is de Ointment van P’URE Papayacare een redder. Als je vaak moet kolven, bijvoorbeeld omdat je weer aan het werk gaat of omdat je kindje om wat voor reden dan ook (even) niet uit de borst kan drinken, kunnen je tepels en de huid daaromheen flink schraal worden. De zalf helpt je huid weer herstellen en het ongemak te verzachten.


Wil je meer weten over het 100% natuurlijke merk P’URE Papayacare? Lees dan deze blog!


Ointment van P’URE Papayacare voor schrale billetjes

Soms hebben die zachte lieve billetjes van je baby het zwaar te verduren. Een gevoelige reactie op bepaalde luiers, producten of wasmiddelen, het krijgen van tandjes, warmte, vocht: het kunnen allemaal oorzaken zijn van luieruitslag en schrale billen. Deze Ointment is ideaal als luierzalf. Het is een zachte zalf die smelt tussen je vingers en samensmelt met de huid, net als de Vapou Balm van P’URE Papayacare. Hij trekt snel in en verzorgt de gevoelige huid van je baby.

Schrale billen baby

Jouw huid is een map van waar je bent geweest 

Uiteraard kun je de zalf ook gebruiken voor andere schrale of kapotte plekjes op de huid. Denk bijvoorbeeld aan schrale ellebogen of knieën, eeltige voeten, schaafwondjes, lichte brandwonden, huidirritaties of ter bescherming van het gezicht in de winter. 

En ik schreef in mijn intro al “van baby tot hoge ouderdom”. Hoe ouder je wordt, hoe meer verzorging en bescherming je huid nodig heeft. Maar wat smeer je erop? Het liefst toch iets dat het probleem niet in stand houdt of verergert, maar echt in harmonie is met het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. Ik heb tijdens mijn studie in een verpleeghuis gewerkt op een palliatieve afdeling. Ik vond dat heel bijzonder en dankbaar werk. Maar de zalfjes die worden gebruikt voor schrale plekken, droge benen en doorligplekken, no waydat ik dat op mijn ouders wil. De Ointment is een veilig en zeer effectief alternatief. Ook de Renew Cream, waar ik eerder over schreef kan ik aanraden. Je huid is een map van waar je bent geweest. Alle littekens, plekjes, butsen en rimpels vormen een tekening van jouw leven. Die huid houdt alles bij elkaar, hoe moeilijk het soms ook was en nog worden zal. Daar moeten we goed voor zorgen.

Ointment van Pure Papayacare

Droge handen en nagelriemen

Ik gebruik de Ointment van P’URE Papayacare ook heel graag als handcrème. Als ik het huis heb schoongemaakt of vaak mijn handen heb gewassen op een dag, heb ik aan het einde van de dag droge en trekkerige handen. Deze zalf hydrateert ontzettend goed en maakt mijn handen weer zacht. Je kunt de zalf ook heel goed gebruiken om droge nagelriemen te voeden en laten herstellen. 

Ointment van P’URE Papayacare voor Piekhaartjes

Ik zou willen zeggen dat het alleen om de piekhaartjes van mijn kinderen gaat, maar jullie weten inmiddels ook wel dat ik een grote pluizenbol ben. Deze zalf is ook zeer geschikt om pluizig haar in bedwang te houden en koppige krullen beter tot hun recht te laten komen. 

Ointment van Pure Papayacare

Make-up en de Ointment van P’URE Papayacare

Ik begrijp de ointment ook terwijl ik mijn make-up op doe: ik doe een klein puntje op de achterkant van mijn hand. Als mijn foundation wat droog voelt, doe ik een klein beetje ointment erdoorheen. Ik gebruik het ook om mijn wenkbrauwen, samen met poeder, te stylen. Ik smeer een klein beetje op mijn lippen – vooral onder liquid lipsticks is dat heel fijn. En wat overblijft smeer ik uit over mijn handen, zodat ze lekker zacht aanvoelen.

Lasertherapie

Lasertherapie vermindert oneffenheden in de huid, zoals rimpels, acne, littekens en pigmentvlekken. Lasertherapie kan zowel cosmetisch als medisch zijn. Na lasertherapie voelt je huid branderig aan, omdat de laser een dunne lage van de huid verdampt. De Ointment van P’URE Papayacare helpt de pijn verzachten en de huid herstellen na een laserbehandeling.

Je kunt de Ointment van P’URE Papayacare hier kopen.

Columns by Kari

Ad [paid]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.