En dan nu écht overgestapt op wasbare wattenschijfjes

Half april schreef ik, na ruim twee maanden testen, een blog over mijn ervaring met overstappen op wasbare wattenschijfjes. Mijn conclusie was toen: het kan en ik ga ervoor, maar echt fijn is het niet. Naar aanleiding van die blog kreeg ik veel berichtjes op Instagram, met tips. Zo handig en fijn vind ik dat aan Instagram: al die meelevende en meedenkende zielen die de moeite nemen hun ervaringen te delen! En met resultaat. Want na het toepassen van twee tips kan ik vol overtuiging zeggen: ik ben nu écht 100% overgestapt op wasbare wattenschijfjes. In deze blog deel ik het geheim voor deze succesvolle overgang.

Succesvol overstappen op wasbare wattenschijfjes

tip 1.

Mijn twee grootste bezwaren waren: de toner valt van mijn wasbare wattenschijfjes af [ze zijn niet absorberend genoeg] en ze zijn te ruw. Ik kreeg de tip om de wasbare wattenschijfjes een nachtje te weken in schoonmaakazijn. Dat bleek super goede advies! Zowel van het merk ImseVimse als van Lanaluna werden de wattenschijfjes beter absorberend. Mijn tonic valt er niet meer van af, maar wordt goed opgenomen.

tip 2.

Tegen de ruwheid van de wasbare wattenschijfjes van ImseVimse deed de schoonmaakazijn helaas niet zoveel. [Die van Lanaluna waren van zichzelf al iets zachter.] Maar gelukkig was daar de volgende tipgever. Ik volg Misha, van de groene webshop MIISHA, al geruime tijd op Instagram en ze adviseerde mij bamboe wattenschijfjes te proberen. Ik heb ze gelijk gekocht en al na één keer gebruiken wist ik: dit zijn ze. Hier was ik naar op zoek.

wasbare wattenschijfjes van bamboe

De bamboe wattenschijfjes zijn zacht, maar niet te dik, absorberend, maar de toner verdwijnt er niet in. Er zitten 12 wasbare wattenschijfjes in een pakket van 15 euro, dus dat is een hele goede deal. En ze komen met een handig zakje dat wél stevig is [in tegenstelling tot die van ImseVimse]. Stel je koopt 1 pak wegwerp wattenschijfjes per maand. Een gemiddeld pak kost rond de 2 euro. Dan ga je na een maand of zeven “terugverdienen” aan je investering. Het milieu verdient overigens al vanaf dag 1 aan je overstap 🙂

tip 3.

Mocht je, net als ik, wattenschijfjes hebben die je minder fijn vindt, gebruik die dan voor make-up en nagellak verwijderen. Gebruik je favoriete wattenschijfjes voor het aanbrengen van toner.

tip 4. 

Ik bewaar mijn wattenschijfjes in een mooi doosje, zodat ze hygiënisch en stofvrij blijven. Gebruikte wattenschijfjes stop ik gelijk in een netje, zodat ik niks kwijt raak. Doe je wattenschijfjes nooit zonder netje in de wasmachine – anders gaan ze tussen de deurband zitten. Ik doe de wattenschijfjes niet in de droger, maar laat ze drogen op een rekje. Ze worden dan beter droog en kunnen niet kwijtraken tussen de handdoeken.


We gebruiken nu alleen nog maar wasbare wattenschijfjes. Ik mis de wegwerp wattenschijfjes niet meer nu ik bamboe wattenschijfjes heb en ik zie geen redenen om weer terug te schakelen naar wegwerp. Ik kan het nu écht iedereen aanraden!

Columns by Kari

6 thoughts on “En dan nu écht overgestapt op wasbare wattenschijfjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.