Je gezicht reinigen in 4 stappen met Dr. Hauschka

Je gezicht reinigen is ontzettend belangrijk. In deze blog leg ik uit waarom het verstandig is om je gezicht twee keer per dag te reinigen en hoe je dit op natuurlijke wijze kunt doen met de producten van Dr. Hauschka. In 4 simpele stappen krijg je een schone huid, die tevens wordt gevoed met de beste natuurlijke ingrediΓ«nten. En voor een extra boost deel ik ook een bonus stap in deze 100% natuurlijke en dierproefvrije reinigingsroutine.

Waarom is het belangrijk om 2 maal daags te reinigen?

De hele dag door stapelt het vuil zich op je gezicht op. Uitlaatgassen van de auto’s in de stad, viezigheid van je handen, stof uit de lucht. Dat gaat zich gedurende de dag mengen met make-up, talg en zweet. Niks aan te doen, maar, aan het einde van de dag, echt, girl, wash your face. Als je dat niet doet, neem je al die viezigheid mee de nacht in. Verstopte poriΓ«n, puistjes, een droge huid: allemaal mogelijke gevolgen van je huid niet goed reinigen.

Maar ook in de ochtend is het belangrijk dat je je gezicht goed reinigt. In de nacht heeft je huid het zwaar te verduren. Speeksel, zweet, stof: het heeft uren de tijd om in een warme, broeierige omgeving op je huid en in je poriΓ«n te nestelen. Als je make-up draagt breng je vervolgens een laag make-up aan over de vuile huid. Hierdoor gaat je make-up er korrelig, vettig of onnatuurlijk uitzien. Het is dus belangrijk dat je een goede reinigingsroutine hebt, die je twee maal daags kunt uitvoeren

Je gezicht reinigen met Dr. Hauschka

Dr. Hauschka is een 100% natuurlijk merk. Dat wil zeggen dat alle ingrediΓ«nten een natuurlijke oorsprong hebben en bijna uitsluitend van biologisch (dynamische) teelt of Fair Trade projecten. Geen chemische troep op je huid (en dus in je lijf!) en geen onnodige, onuitspreekbare ingrediΓ«nten. Gewoon puur natuur. Bij alles wat het bedrijf doet wordt heel serieus en goed nagedacht over de effecten voor het milieu. Grondstoffen, verpakkingen, productie: alles wordt zo duurzaam mogelijk aangepakt. De producten worden niet op dieren getest en boeren ontvangen een eerlijke prijs voor grondstoffen. Meer weten over Dr. Hauschka? Lees dan mijn blog “From Plant to Product“.

Dr. Hauschka Reinigingsroutine

Je gezicht reinigen met Dr. Hauschka betekent niet alleen beter voor jouw huid, maar ook beter voor het mensen, dieren en de aarde. In deze blog laat ik zien hoe je in 4 stappen je huid grondig, maar zacht kunt reinigen met Dr. Hauschka producten. In de ochtend gebruik je alleen de twee laatste producten die ik bespreek en ‘s avonds alle vier. Tot slot deel ik een bonus product, dat onzuiverheden en grove poriΓ«n aanpakt en tegelijkertijd een kalmerende werking heeft. Heerlijk om je reinigingsroutine mee af te sluiten.

Stap 1: Oog make-up verwijderen

De Oog Make-up Remover is een nieuwe lancering van Dr. Hauschka. De tweekleurige remover heeft een samenstelling van onder andere rozenwater, ogentroost, venkel, sesamzaadolie, zonnebloemolie. Schudden voor gebruik, aanbrengen op een wattenschijfje en zachtjes over je ogen wrijven. Een fijn product dat mijn oogschaduw, mascara (ik gebruik geen waterproof mascara), wenkbrauwpoeder en wenkbrauwgel goed verwijdert. Het prikt een beetje na gebruik, maar dat verdwijnt ook weer snel.

Stap 1: oog make-up verwijderen

Stap 2: Gezichtsmake-up verwijderen

Deze Soothing Cleansing Milk gebruik ik al ruim een jaar. [Je hebt ‘m misschien wel voorbij zien komen in mijn winter routine van 2018, mijn zomer routine van 2018 en Empties post]. Het is namelijk een heel fijn en effectief product, op basis van jojobaolie en amandelolie. Hij verwijdert je make-up op een zachte wijze: alle lagen make-up smelten als het ware los. Ook fijn: de reinigingsmelk zit in een flesje met een pompje. Je kunt het aanbrengen met een wattenschijfje, maar ik wrijf het liever zachtjes in mijn huid met mijn handen. Daarna haal ik een mousseline doekje over mijn huid.

Stap 2: gezichtsmake-up verwijderen

Stap 3: Gezicht wassen

Na het verwijderen van je make-up is het tijd om je gezicht te wassen. Of, als het ochtend is, is dit je eerste stap. De Reinigingscrème van Dr. Hauschka is een wennertje. Je moet er even ingroeien. De geur is namelijk best wel heftig. Maar als je daar overheen bent merk je dat het een bijzonder product is. De korrelige substantie wordt glad wanneer je het mengt met water. En als je het van je gezicht hebt afgespoeld voelt je huid onwijs zacht aan. De reinigingscrème bevat onder andere goudsbloem, kamille, St. Janskruid en wondklaver.

Stap 3: gezicht wassen

Stap 4: Toner

Als je mijn huidverzorgingsblogs volgt, weet je dat ik een ding heb met toners. Ze moeten aan een hele rits eisen voldoen voor ik er voor kan vallen. Dat doet deze niet. Toners zijn voor mij de overgang tussen je gezicht reinigen en je gezicht verzorgen. Met een spray is dat lastig. Deze toner heeft dat verzorgende echter wel. Dr. Hauschka producten helpen je huid om “het zelf (weer) te gaan doen”. Deze gezichtslotion stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid. Heel fijn dus voor die vermoeide huid, die de hele dag bloot is gesteld aan van alles en nog wat of wakker gemaakt moet worden voor een nieuwe dag.

Stap 4: toner

Bonus stap: Gezichtsmasker

Na de toner breng je een dag of nacht creme aan. Maar als je je gezicht nog even een extra boost wilt geven is dit vitaliserende masker een heerlijke stap, voor je toner. Het is zacht, het ruikt za-lig, het maakt je huid zacht en geeft je gezicht een gezonde uitstraling. Ik smeer het wekelijks op mijn gezicht, laat het ongeveer 20 minuten zitten en haal het er daarna af met de Dr. Hauschka spons die je op de foto hieronder ziet (aanrader!). Dit kalmerende masker is een perfecte aanvulling op een wekelijks peel masker en voor mij echt onmisbaar.

Bonus stap! Vitaliserend masker

Je kunt de de reinigingsproducten voor je gezicht kopen in de webshop van Dr. Hauschka.

Columns by Kari
samenwerking

2 thoughts on “Je gezicht reinigen in 4 stappen met Dr. Hauschka

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.