10 manieren waarop je Skin Food van Weleda kunt gebruiken

De winnaar van de Skin Food winactie is vandaag bekend gemaakt. Onwijs leuk dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in de nieuwe producten uit de Skin Food lijn. Zoals ik in de winactie blog al schreef, is de 100% natuurlijke Skin Food van Weleda een echte alleskunner. Het is niet zomaar een crème! In deze blog deel ik daarom 10 manieren waarop je Skin Food van Weleda kunt gebruiken!

1. Dag & Nacht Crème

Uiteraard gewoon als dagcrème. Afhankelijk van hoe droog je huid is gebruik je de originele of de “light” variant. Ik heb een vochtarme/normale huid, die in de wintermaanden iets droger is. Voor mij is de light variant daarom de ideale dagcrème. Maar de originele Skin Food is juist de perfecte nachtcrème voor mij: wat dikker en voller, perfect om mijn huid gedurende de nacht te laten herstellen en verzorgen.

2. Oogcrème/ oogmasker

Zowel de originele als de Skin Food light kun je hiervoor gebruiken. Nadat mijn dagcrème is ingetrokken doe ik een royale laag onder mijn ogen. Ik laat het rustig intrekken terwijl ik mij verder klaar maak. Ik gebruik Skin Food dus als een soort oogcrème/oogmasker. Het zorgt ervoor dat de huid onder mijn ogen minder droog is en er gezonder uitziet, waardoor ik minder moe lijk.

3. Lippenbalsem

Heel simpel: gewoon een klein puntje Skin Food op mijn vinger knijpen en dan op mijn lippen aanbrengen. Dat werkt heel verzorgend en hydrateren. Uiteraard is er in de nieuwe Skin Food lijn ook een echte lipbalm: dat is natuurlijk nog makkelijker aanbrengen en handig voor onderweg.

4. Knokkels, ellebogen, knieën

Ik gebruik Skin Food regelmatig als handcrème. Weleda heeft zoveel heerlijke handcrèmes, die door ons huis verspreid liggen. Maar het is gewoon gemakkelijk: een alles-in-één product. Je kunt het namelijk ook op andere droge plekjes op je lijf smeren, zoals je ellebogen of knieën.

De Skin Food crème van Weleda is ook nog eens super betaalbaar. Het kost €9,99 voor 75 ML.

5. In foundation

En dan nu over naar make-up! Want ik leg Skin Food niet weg als ik klaar ben met mijn skincare routine. Als ik een wat dikkere foundation gebruik, maar luchtigere dekking wil, voeg ik Skin Food toe. Dat maakt de foundation ook gelijk makkelijker aan te brengen. Het geeft mijn huid, met matte foundations, ook een gezonde glow.

6. Highlight

En over glow gesproken: je kunt Skin Food ook ná je foundation aanbrengen op bepaalde delen van je gezicht, om te highlighten. Bijvoorbeeld op je jukbeenderen, het puntje van je neus en vlak onder je wenkbrauwen.

7. Matte lipsticks glanzend maken

Heb je een matte lipstick of liquid lipstick, maar wil je wat glans toevoegen? Dan doe je een dun laagje Skin Food over je lipstick of liquid lipstick heen. Werkt ook goed over een lipliner. Vooral in de winter, als je droge lippen hebt, is dit handig omdat matte lipstick en droge lippen een no go zijn. Zo kun je je favoriete lipstick kleuren gewoon het hele jaar door blijven dragen.

8. Oogschaduw intensiveren

Als ik aan mijn make-up begin, doe ik een dotje Skin Food op de achterkant van mijn hand. Zo kan ik het gemakkelijk gebruiken om te highlighten, voor mijn lippen en voor mijn ogen. Het werkt namelijk ook als een intensifier voor oogschaduw. Dip je oogschaduw kwast in de Skin Food op je hand en meng het met je oogschaduw (of een beetje blush). Hierdoor wordt de kleur veel intensiever en stralender op je oogleden.

skin food winactie
Je koopt Skin Food hier!

9. Wenkbrauwen in model

Dit is een van mijn favoriete toepassingen! Skin Food van Weleda werkt namelijk ook als een “browgel”. Dip je wenkbrauw penseeltje in de Skin Food achterop je hand en breng er vervolgens je wenkbrauwen mee in model. Voeg daarna je wenkbrauwpoeder toe, om je wenkbrauwen op te vullen en verder te shapen.

10. Decolleté

En tot slot – en dit is iets wat je ongeacht de crème die je gebruikt, vanaf nu iedere dag moet gaan doen! – gebruik je Skin Food van Weleda om je hals en decolleté mee in te smeren. We smeren braaf onze rimpels glad en onze wallen weg, maar je wilt toch ook gewoon je hals en decolleté met trots kunnen blijven laten zien? Die huid is net zo gevoelig voor zonnebeschadiging, huidveroudering en droogte. Dus smeren!

Columns by Kari

7 thoughts on “10 manieren waarop je Skin Food van Weleda kunt gebruiken

  1. Hi Kari,

    Super leuke tips, ik gebruik de Skin Food ook voor bijna alle tips die je gaf haha! Zo fijn dat dit product zo multifunctioneel inzetbaar is… Heb het alleen nog nooit als oogcrème gebruikt ook een goed idee. Ga ik vanavond eens proberen 🙂

    Liefs Marije

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.