15 Super Lieve Kraamcadeautjes tot 30 Euro

De eerste maand van Alela’s leventje was super gezellig en druk: bijna iedere dag bezoek van de liefste vrienden & familieleden. Isaya genoot ook met volle teugen als alle gezelligheid. En.. alle cadeautjes. Voor haar? Of voor haar zusje? Ze heeft ongeveer 95% van de kraamcadeaus geconfiskeerd: Alela mag ze over een jaar of wat zelf terugroven uit de bewaring van haar grote zus. Wij zijn in elk geval heel dankbaar voor alle lieve kraamcadeautjes. Ik heb er een paar op een rij gezet, ter inspiratie, voor als je binnenkort op kraambezoek gaat of een babyshower hebt. Zoveel mogelijk duurzaam, “groen”, eerlijk of handmade. In willekeurige volgorde volgen hier 15 super lieve kraamcadeautjes tot 30 euro, met linkjes om makkelijk online te shoppen.

Alela in een wollen strikmutsje, met BIBS speentje, op een Done by Deer hydrofiele doek

1. Wat wol je nog meer

Je moet er van houden, maar ooo ik vind ze zo zoet. De wollen strikmutsjes. We hebben ze natuurlijk allemaal in het roze, maar ze bestaan in alle kleuren, vanaf €7,- verkrijgbaar bij Regenboogschaap. En anders (of erbij) kies je een wollen romper of pakje, want ik beloof je: die rompers van wol en zijde zijn echt de aller aller fijnsten. De prijzen liggen rond de €20 euro per stuk.

2. Lekker Wikkelen

Hydrofiele doeken zijn echt onmisbaar. Die grote ook zeker. Je kunt ze namelijk ook gebruiken als swaddles (bakerdoeken). Wij hebben twee prachtige doeken in oud roze, met stippen, gekregen van Done by Deer. Een set van twee XL doeken kost €24,95.

3. Een schattige bibs

De BIBS speentjes zijn toch wel de liefste (en meest Instagrammable) speentjes. Maar ze zijn niet alleen mooi: dit was de enige speen die Alela “pakte”. Bij Neobaby heb je een heel groot assortiment. Ze kosten €3,79.

[easy-image-collage id=20366]

4. HΓ©t dagboek

Elma van Vliet maakt zulke bijzondere producten. Het zijn de perfecte cadeaus, omdat ze recht uit het hart komen. Het Dagboek voor mijn Dochter (of Zoon) is echt een prachtig kraamcadeau. Je kunt hier mijn blog erover lezen. Het kost €17,99.

5. Voor de Borstvoedende Mama

Isaya heeft wel duizend haren uit mijn hoofd getrokken tijdens de borstvoeding. Ook had ze een hele periode dat ze snel was afgeleid tijdens het drinken. Ik hoop dit bij Alela te voorkomen met behulp van deze super mooie borstvoedingsketting van Little Monkey Shop (€12,95)

6. Voor een kleine Dutchie

Alles van Little Dutch is geweldig. Wat je ook kiest als cadeautje, van dit merk: het is een gegarandeerd succes. Ze hebben alles in roze en alles groen/blauw. Alela kreeg de xylofoon, de toren en de rammelaar. We zijn verliefd op dit merk: de gitaar staat op Aya’s verlanglijstje. Prijzen vanaf ongeveer €6.

7. Weelde van Weleda

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik groot Weleda fan ben. De babyproducten maken een fantastisch kraamcadeau. Bijvoorbeeld de billenbalsem (€7,99) en de calendula badcrΓ¨me (€11,99). Zulke fijne en zachte producten en ze ruiken heerlijk.

[easy-image-collage id=20379]

8. A girl one can never have too many shoes

Mooie zachte slofjes die de baby aankan in de draagdoek of in de wagen zijn een handig en fijn kraamcadeau. Bijvoorbeeld deze leren slofjes, gemaakt met een plantaardige looimethode waarbij geen schadelijke stoffen zijn gebruikt.

9. Voor de Baby Gym

Ik ontdekte I Luf Stuff tijdens mijn zwangerschap op Instagram. Zo een schattige webshop: moet je even checken. Alela kreeg deze snoezige hangers voor haar babygym. €4,95 per stuk.

10. Mijn Nijn

Liewood is ook zo’n eindeloos heerlijk merk. Alle cadeaus van Liewood zijn een groot succes. Maar deze Konijn rammelaar is toch wel het einde.. smelt.. Hij kost €25,- bij Gras Onder je Voeten.

11. Houten Beestjes

Houten speelgoed is altijd een goed idee. Het gaat eindeloos lang mee en is heel mooi. Holztiger is een van de leukste houten speelgoed merken: ze hebben zulke prachtige diertjes. Bij Houtspel – een mega leuke webshop voor houten speelgoed – vind je ze vanaf ongeveer €6,-.

[easy-image-collage id=20413]

12. Schuitje Varen

Dit super schattige origami zijblootje van Oil & Carol is echt een super schattig kraamcadeautje. Het is een bad en bijt speeltje van 100% natuurlijk rubber. Hij kost €18,95.

13. Hand Made

Ik raak altijd zo geΓ―nspireerd van Instagram. Daar kom ik de leukste webshops tegen met handgemaakte producten. Ware kunstwerkjes. Zo ook deze prachtige rammelaar die Alela kreeg van A Stitch by Amber. Een product van haar is gegarandeerd een waardevol kraamcadeau. Ik bedoel, kijk dit dan!

14. Popchi

Ik ben opgegroeid op Curacao, dus je snapt dat ik dit popje eindeloos leuk vind. De diversiteit bij mainstream merken is ver te zoeken. Daarom is Coloured Goodies zo geweldig. Ze hebben de leukste, liefste, coolste en meeste diverse poppen en Nijntjes.

15. Jelly Cat Octo

De Jelly Cat knuffels zijn ook zo’n schot in de roos. Het maakt niet uit welke je kiest, ze zijn altijd een succes. Super zacht, super mooi en dat blijven ze ook. Isaya heeft al diverse konijnen en andere beestjes van dit merk. Alela kreeg deze prachtige octopus.

Columns by Kari

One thought on “15 Super Lieve Kraamcadeautjes tot 30 Euro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.