5 x Duurzaam speelgoed voor baby’s [dat ook nog leuk is als je 3,5 jaar bent]

Alela is nu 7 maanden en ze is dol op spelen. Ze vond het vanaf een paar maanden leuk om naar een baby mobile boven haar hoofdje te kijken, aan de babygym. Toen ze een maand of drie was, ging ze rammelaartjes en knuffeltjes vastgrijpen. Vanaf een maand of vijf ging ze wat rechter op leven en werden houten blokjes en ringen interessant. Maar toen ze met 6 maanden kon zitten, ging er pas echt een speelwereld voor haar open. Ze speelt vaak met het speelgoed van haar grote zus. Daarom besloot ik een blog te maken met duurzaam baby speelgoed dat tevens geschikt is voor oudere kinderen. Op die manier kun je speelgoed voor je baby kopen waarvan je weet dat ze er nog jaren plezier van zullen hebben! Goed voor de portemonnee, het milieu en de spelontwikkeling!

Speelgoed van 0 tot 4

In deze blog laat ik 5 x mooi, leuk en duurzaam baby speelgoed zien. Uiteraard is dit niet het enige speelgoed dat leuk is voor baby’s. Alela speelt met nog veel meer speelgoed met heel veel plezier, maar dat is “echt babyspeelgoed”. Daarmee bedoel ik dat het onwijs leuk is voor baby’s en soms dreumesen, maar echt niet meer interessant is als je 3 jaar bent. In dit artikel vind je alleen maar speelgoed waar Isaya (3 jaar + 8 maanden) de afgelopen jaren met veel plezier mee heeft gespeeld en nog steeds bijna dagelijks mee speelt. Het is namelijk wel zo fijn dat, als je geld in speelgoed investeert, je kinderen er lang plezier van hebben!


Bekijk ook: 15 x Super lieve kraamcadeautjes tussen de 3 en 30 euro


Duurzaam baby speelgoed

Ik koop altijd graag houten of stoffen speelgoed voor mijn meiden. Ik doe dit om verschillende redenen:

  • Hout en stof zijn duurzame materialen: het gaat veel langer mee en is beter voor het milieu dan plastic. Ik hoef mij bij houten speelgoed ook geen zorgen te maken over chemische stoffen in plastic speelgoed.
  • Houten en stoffen speelgoed stimuleert de fantasie: omdat dit speelgoed vaak minder gedefinieerd is, kun je er alle kanten mee op. Houten ringen kunnen gestapeld worden, maar het kan ook een voerbak voor de dieren zijn, of een bedje voor het popje of een raceauto.
  • Houten en stoffen speelgoed is mooi. Uiteraard is dat subjectief. Maar ik vind duurzaam speelgoed zoveel mooier dan plastic speelgoed! En hoewel ik graag uitzonderingen maak voor een plastic prinses of Disney figuurtje, vinden mijn meiden houten speelgoed gelukkig ook heel mooi!

[#reallife: terwijl ik dit artikel aan het typen ben, is oma met de meisjes aan het wandelen. Ze komen terug met een doosje. Een heel mooi, paars glitterdoosje. En in dat bijzondere doosje zitten 12 prachtige ringen. Een ring met een unicorn, met een regenboog, met hartjes en nog veel meer moois. Ze zijn geweldig. En ze zijn van plastic. Natuurlijk word ik daar blij van, want Isaya heeft het zelf uitgekozen en ze is er heel gelukkig mee. Dus ik ook.]


Bekijk ook: 10 x Het mooiste houten speelgoed via Bol.com


5 x Favorieten van Alela & Isaya

Grimms 

You can never go wrong with Grimms. Toen ik het kocht, tijdens mijn zwangerschap van Isaya, hoopte ik dat de theorie waar zou zijn: je koopt [prijzig] houten speelgoed waar ze hun fantasie op kunnen loslaten en dat gaat daarom jΓ‘ren mee. In de praktijk is het exact zo. Isaya speelt er al vanaf kleins af aan mee. En nu Alela ook. Ze spelen er samen mee of apart. Isaya speelt er uitgebreider mee: ze bouwt hele werelden met Grimms. Alela mept gewoon alle Grimms poppetjes door de kamer, kauwt op de ringen en ramt met de blokjes tegen een doosje aan. Beiden zijn er uren zoet mee. De leukste “basis” Grimms producten zijn: de regenboog, de blokken, de ringen en de poppetjes. Uiteraard heeft Grimms nog véél meer moois! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige houten vlaggetjes of deze toffe uitbereiding voor de regenboog!


Grapat 

Dit speelgoed merk ontdekte ik recent en oooo wat is het gaaf! Grapat is net als Grimms een duurzaam houten speelgoed merk. De beste manier om erachter te komen wat Grapat zo bijzonder maakt, is even een blik werpen op hun Instagram account. Zo onwijs mooi! Omdat ze veel hele kleine items hebben, is veel meer geschikt voor wat oudere kinderen, maar de poppetjes, zoals die wij hebben, van de weekkalender, zijn onwijs leuk voor baby’s. De poppetjes wonen in hun tonnetjes, maar kunnen er ook opstaan, wisselen van ton en de tonnen kunnen gestapeld worden of als doosjes voor schatten gebruikt worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. En oja, het is natuurlijk ook gewoon een kalender: ieder poppetje heeft een eigen kleur en iedere kleur is een dag. Op woensdag staat bij ons bijvoorbeeld het gele poppetje in het midden, op haar tonnetje, te wachten op de balletles.


Lilliputiens

Lilliputiens heeft echt iets magisch. Soms snap ik het zelfs niet eens. Hun boeken bijvoorbeeld: Isaya wilde drie weken lang iedere avond de boekjes voorgelezen gekregen hebben. Ze vond ze geweldig. Na drie weken heb ik ze eeeeeventjes in de kast terug gezet en omgewisseld voor andere verhaaltjes. Maar ook hun stoffen speelgoed is zo fantasierijk en bijzonder. De kleuren spreken kinderen ontzettend aan, de stofjes zijn zacht, maken fijne knispergeluidjes. Alela speelt met veel verschillend Lilliputiens speelgoed en ook Isaya heeft haar eigen favorieten. Maar waar ze allebei graag mee spelen is de theeset van Alice. Er horen ook nog twee schoteltjes bij, maar ik denk dat Alela die heeft opgegeten, want ik kon ze nergens vinden toen ik de foto’s ging maken…


Bekijk ook: 8 x Het mooiste houten speelgoed van Lidl


New Classic Toys

Taartjes! Hoewel Alela al flink aan het genieten is van eten, staan taartjes uiteraard voorlopig nog niet op het menu. Maar de interesse is er wel hoor! Tenminste, in de houten taartjes. Die vreet ze zo op. Ze is gek op de cupcakes van New Classic Toys. Officieel ook grote meisjes speelgoed: Isaya en haar vriendinnen spelen er altijd heel graag mee. Maar het zijn voor Alela gewoon hele mooie blokjes met leuke vormen.

Koop bij bol.com
Holztiger

De meeste kinderen zijn gek op dieren. Er zijn ook zoveel mooie, bijzondere dieren op de wereld. De houten beesten van Holztiger zijn bij ons favoriet. Ostenheimer is ook heel mooi, dat minimaal 2 keer zo duur. Isaya speelt er heel vaak “Artis” mee. Alela, mijn kleine vegan, vreet ze gewoon lekker op.


Bekijk ook: 10 x Het mooiste duurzame speelgoed bij Dille & Kamille


Columns by Kari

One thought on “5 x Duurzaam speelgoed voor baby’s [dat ook nog leuk is als je 3,5 jaar bent]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.