Empties deel 32: Opgebruikte Weleda producten

De laatste Empties blogpost stamt alweer uit maart, dus hoogste tijd voor een nieuwe! De afgelopen maanden hebben we weer een heleboel natuurlijke cosmetica opgebruikt. Hoewel ik regelmatig (voor mij) nieuwe milieuvriendelijke merk uitprobeer, heb ik ook wel mijn favoriete merken. Eco merken waarvan ik weet dat ze nooit zullen teleurstellen en waar het hele gezin van houdt. Weleda is daar uiteraard een van. En ik heb weer genoeg opgebruikte producten van dit merk om een complete Empties blogpost eraan te wijden! Welke raad ik aan/af? Je leest het in deze blog! En extra bijzonder: Weleda bestaat deze week 100 jaar!

Al 100 jaar 100% natuurlijke cosmetica

Voor iedereen die het merk nog niet kent: Weleda is een 100% natuurlijke cosmetica merk. Met haar wortels in de antroposofie en een door en door groen hart staat dit merk heel dicht bij mijn eigen normen, waarden en wereldbeeld. Hun visie op duurzaamheid en natuurbehoud in combinatie met de ontzettend hoge kwaliteit van de natuurlijke ingrediΓ«nten en producten maakt Weleda al jarenlang tot een van mijn favoriete cosmetica merken. Weleda laat al 100 jaar zien dat er geen consessies zijn als je milieuvriendelijke cosmetica produceert. Alleen maar voordelen. Daarbij is het ook nog eens een betaalbaar 100% natuurlijk merk! Weleda heeft het Natrue keurmerk en is hier verkrijgbaar.

Opgebruikte Weleda producten van de afgelopen maanden

De vorige Weleda Empties blogpost was 10 maanden geleden en dit zijn de producten die we sindsdien hebben opgebruikt!

Skin Food

Houd vandaag mijn Instagram in de gaten, want daar geef ik vanavond een giga pakket weg met de 100% natuurlijke Skin Food producten, om te vieren dat Weleda 100 jaar bestaat!

welde skin food

De Skin Food lijn van Weleda is iconisch en heeft geen missers. Het is ook een hele betaalbare optie: zo kun je laagdrempelig kennismaken of doorgaan met kwalitatief goede, milieuvriendelijke huidverzorging. Je moet alleen even weten welke variant het beste bij jou past. Ik vind zelf de ‘light’ versie het fijnst als dagcrΓ¨me. De meeste vrouwen in mijn omgeving vinden dat ook. Maar mijn vrouw en de mannen van mijn vriendinnen vinden de gewone variant het fijnst. Ik maak daaruit op dat de light versie voor de meer gevoelige en gemengde huid is en de gewone variant voor de stevige en ruwere huid is. Mijn vrouw is ook dol op de body butter en de lippenbalsem.

Weleda Room Spray
Weleda room spray

Zoals je ziet ga ik door nogal wat flesjes Weleda Roomspray heen πŸ˜‰ Iedere ochtend als ik wakker word, sla ik het dekbed om, doe ik het raam open en ruim ik op terwijl de lucht in onze slaapkamer wordt verfrist. Na een minuut of 10 doe ik het raam weer dicht en spuit ik de Lavendel Room Spray door de kamer. Daarna trek ik de deur dicht en laat ik een frisse, opgeruimde en schone slaapkamer achter. Dat vind ik zo’n fijne start van de dag. En het helpt mij ook om beter te slapen. In deze blog heb ik meer uitgelegd over de impact van je slaapomgeving op de kwaliteit van je slaap.

De hydraterende gezichtsverzorgingslijn van Weleda
hydraterende gezichtsverzorging

De hydraterende lijn van Weleda is een welkome aanvulling van het assortiment. Mijn favorieten uit deze lijn zijn de gewone hydraterende gezichtscrΓ¨me (dus niet de light versie) en de gezichtsspray. De oogcrΓ¨me is ook fijn, maar ik ben vaak te lui om oogcrΓ¨me op te smeren πŸ˜‰ De light versie vind ik te dun.

Doucheproducten van Weleda
doucheproducten van weleda

Er mist nog 1 product op deze foto en dat is de Weleda Calendula shampoo en douchegel, uit de babylijn. Die hebben we recent opgebruikt, maar de lege verpakking is verdwenen. Ik vind het een dikke aanrader en geef de Weleda baby lijn vaak cadeau aan nieuwe moeders (to be). Ook de billencrème uit deze lijn is onmisbaar als je kindjes in de luiers hebt. Maar ook ideaal voor schrammetjes en pijntjes als ze ouder zijn. De kinderlijn van Weleda vindt Isaya heerlijk (de oranje fles hierboven). Maar meestal gebruiken de meiden gewoon onze verpakkingsvrije producten onder de douche. Ik test ook altijd graag de douchegels uit als Weleda PR stuurt (en vind ze allemaal zalig), maar koop zelf verpakkingsvrije zepen. Ik vind het wel belangrijk om altijd verschillende groene opties te laten zien op Instagram en mijn blog, zodat ook mensen die (nog) niet toe zijn aan verpakkingsvrije cosmetica milieuvriendelijke keuzes kunnen maken. En dan zit je bij Weleda eigenlijk altijd goed: alle douche en showergels van Weleda zijn een dikke aanrader.

Huidverzorging per leeftijd of probleemgebied
Natuurlijke huidverzorging

Weleda heeft voor iedere leeftijd en ieder huidprobleem of huidvraag een eigen lijn:

  • baby’s en kleine kinderen (Calendula)
  • de jonge huid (voor tieners en twintigers: Iris)
  • de onzuivere huid (tegen puistjes werkt met name de SOS gel ontzettend goed)
  • de gevoelige huid (Amandel)
  • voor eerste lijntjes (Wilde Rozen β€“ dat is mijn lijn) 
  • vanaf 40 jaar (Granaatappel β€“ een van mijn favoriete geuren)
  • de rijpere huid (Evening Primrose β€“ ruikt zΓ³ lekker)
  • Skin food: voor alle leeftijden en huidtypen
  • hydraterende lijn: voor de vochtarme huid

En hoewel de Evening Primrose officieel voor de rijpere huid is, vind ik het een heerlijke lijn. De geur is zalig. En deze handcrème was super verzorgend en prettig.

Zonnebrand van Weleda
zonnebrand van welde

Sinds Weleda deze natuurlijke zonnebrand uitbracht zijn er heel veel natuurlijke merken met een zonnebrand gekomen. En heel eerlijk: die zijn beter. Niet vanwege de effectiviteit, maar omdat ze of geen witte waas of een hele lichte witte waas achterlaten. Deze natuurlijke zonnebrand van Weleda staat daarom ook niet in mijn lijst met de 5 beste milieuvriendelijke zonnebrandproducten.

Columns by Kari

Deze blogpost bevat affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.