Een 360 graden tour van onze slaapkamer

Tijd voor een slaapkamer tour! Kom je binnenkijken in de grootste slaapkamer in ons huis? Deze ruimte heeft een enorme metamorfose gehad sinds we hier kwamen wonen ruim 4 jaar geleden. Ik ben op zoek gegaan naar rust, ruimte en een natuurlijke feel in de deze kamer, zodat het niet alleen een fijne slaapruimte is, maar ook werkkamer en yoga ruimte. In deze blog laat ik alle hoekjes, meubels en accessoires zien in onze slaapkamer.

Toen we hier gingen wonen namen we de boxspring mee uit ons vorige huis. Het was een donker bed dat erg bepalend was voor de rest van de ruimte. Daarom wilde ik – toen we toe waren aan een nieuw bed – iets lichts en zachts. Het mauvekleurige bed van Wehkamp is een fijn kleurrijk middelpunt tussen het wit van de meeste andere meubels. Ons matras is van Club 9 sleepservice – echt een dikke aanrader: je least een matras voor 5 jaar, voor een maandelijks vast bedrag.

direct lampen hanglamp bamboe

Over het bedhekje krijg ik altijd veel vragen. Je kunt het hier kopen. Het is in principe niet voor boxsprings bedoeld, maar we hebben een heel zwaar matras waar het strak onder blijft zitten. Ons huidige beddengoed is van Ikea – het is al wat ouder. Als we toe zijn aan nieuw beddengoed kiezen we voor het ecologische beddengoed Yumeko, net als in de kamer van Isaya

De lamp is van Directlampen.nl. Ik zag deze lamp op hun website en werd op slag verliefd. Het is een rotan lamp met de natuurlijke uitstraling waar ik naar op zoek was. Lampen hebben zoveel impact op een ruimte. Ik besteedde daar vroeger geen aandacht (en geld) aan, maar de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om de simpele plafondlampen in alle ruimtes stap voor stap te vervangen voor stukken die echt bij de ruimte passen en iets bijzonders toevoegen. Het lijken kleine aanpassingen, maar (de bron van) het licht heeft veel invloed op de rest van het interieur. 

Boven het bed hangen de Birth Posters van de meisjes: posters op ware grootte bij geboorte. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoe lang Isaya en Alela waren bij de geboorte – dat hebben we niet gemeten – maar de gewichten kloppen en ik vind de simpele, maar vloeiende lijnen mooi, ingetogen en rustig.

Birth Poster

Naast ons bed staat de Brise luchtreiniger. In deze blog heb ik uitgelegd wat hij kan en waarom dit zo belangrijk is voor ons. Hij staat niet iedere nacht aan, maar indien nodig, en filtert pollen, huidschilfers van dieren, bacterien, sporen, schimmels, virussen, stof, uitlaatgassen, rook (onze buren roken), smog, vluchtige organische stoffen en gas uit de lucht. Wanneer de meisjes gaan samen slapen op Isaya’s kamer verhuist de Brise daarmee naartoe.

Brise luchtreiniger slaapkamer

De schommelstoel in de hoek is een Eames, evenals mijn bureaustoel (zie verderop). Ook onze eettafel stoelen zijn Eames stoelen. Het zijn fijne, lichte stoelen die gemakkelijk schoon te houden zijn.

houten droogrek

Naast de stoel vind je het drooghoekje. Een van mijn favoriete hoekjes van de kamer en misschien wel van het hele huis. Het houten droogrek is voor de wasbare luiers van Alela en maakt het een stuk fijner, gemakkelijker en stijlvoller om wasbare luiers te wassen en te drogen zonder droger. De wasmand ernaast is van Dille & Kamille. De schildering van de borstvoedende moeder is van iris van Dijck – in de speelkamer van de meisjes hangt ook een schildering van haar.

slaapkamer tour


De kast is van WOOOD (de Emma) en is mijn make-up en skincare kast. Ik had eerst een beauty tafel en een lage makeup kast in deze slaapkamer staan. Maar toen Alela werd geboren verdween alle tijd om rustig aan een makeup tafel te zitten om mijn makeup te doen: ik deed het altijd staand. Dus ik besloot mijn beauty setup helemaal om te gooien naar een iets dat past bij mijn mamaleven. Voor deze blog laat ik de deurtjes en lades even dicht, maar wie weet geef ik daar binnenkort ook een kijkje in: het staat in ieder geval vol met 100% natuurlijke huidverzorging, natuurlijke make-up en plastic vrije cosmeticaproducten

Op de kast staan – naast mijn sieraden, een marmeren dienblad en wat dagelijkse essentials, – droogbloemen en gedroogde tarwe. Ik hou van gedroogde bloemen en pampasgras: het gaat eindeloos mee, wat het veel duurzamer maakt dan verse bloemen en ik vind het prachtig staan. Als je toch voor verse bloemen gaat, kijk dan op de bloemenkalender van Milieu Centraal wat de meest groene keuze is.

houten kapstok

Aan de deur hangt een beukenhouten kapstok. We gebruiken deze ook in de bijkeuken en in de hal. Deze wandhaakjes stimuleren mij om de boel een beetje opgeruimd te houden en niet twintig kledingstukken op te hangen, maar spullen netjes terug te hangen in mijn kast. Naast de deur zie je mijn schoonmaakkalender – hier kun je lezen waarom ik die heb en hoe ik deze maak. Eronder vind je nog een rieten wasmand: een geweldige kringloop vondst van 2 euro.

schoonmaakkalender

Dan zijn we aanbeland bij de kledingkast. Het is een vier meter lange Pax kast. Links is van mij, rechts van mijn vrouw. Ik heb al mijn kleding opgehangen – dan kan ik het beste zien wat ik heb en raak ik het meest geΓ―nspireerd door mijn garderobe. Mijn garderobe is duurzaam opgebouwd – een project waar ik al sinds 2013 aan werk. Ik zou stiekem de zwarte deuren willen vervangen voor wit of anders meer spiegels, maar dat kan ik niet zo goed verkopen aan mezelf als ik zoveel mogelijk duurzame keuzes wil maken in het mijn leven, want de panelen zijn nog helemaal mooi.

kledingkast slaapkamer de groene mama
kledingkast slaapkamer de groene mama

Meestal ligt mijn yoga mat voor de kledingkast. Ik heb sinds mijn 20e alle soorten yoga gedaan en sinds de geboorte van Isaya bijna 5 jaar geleden, doe ik yoga thuis met mijn meisjes. Ik deed het een of meerdere keren per week, soms iets minder. Maar ik probeer momenteel iedere dag in ieder geval de Zonnegroet te doen. Dat was een doel dat ik mezelf stelde in de Slow & Grow journal (zie verderop). Een super laagdrempelig doel (want je hebt altijd wel 5 minuutjes ergens op de dag), maar met veel impact.

yoga met kinderen

Bij het raam staat mijn bureau. Het is een Ikeabureau dat ik wit heb geschilder. Aan dit bureau schrijf ik veel van mijn artikelen en heb ik ook De Groene Mama geschreven (komt in oktober 2020 uit). Ik vind het fijn om bij het raam te zitten. Zo kan ik ook een beetje van de zonnestralen genieten als ik de hele dag binnen zit te werken. Ik heb twee afvalbakken in de slaapkamer: een voor restafval en een voor papier – zo maak ik het mezelf gemakkelijk om ook boven te recyclen.

Ikea bureau wit slaapkamer

De lamellen komen uit onze oude woning. Toen we hier naartoe verhuisden bestelde ik gordijnen voor deze kamer. Het was een grote fout want ze maakten de ruimte kleiner. Onze slaapkamer is ongeveer 24 vierkante meter, net als de speelkamer, dus het hoeft helemaal niet klein te voelen. Na een paar jaar heb ik ze eraf gehaald en verkocht en deze houten lamellen gerecycled. Ik zou uiteindelijk misschien wel mooie, lichte linnen gordijnen willen, maar voor nu is dit prima: lamellen nemen weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk schoon te houden.

slow and grow journal
Gebruik de kortingscode dd62uqu4 voor15% korting op de Slow & Grow Journal

Naast het bureau is een muur met droogbloemen, pampasgras en een plant. De droogbloemen kocht ik voor mijn vrouw, voor moederdag. Ook hangt er een klein fotootje, van mijn vrouw en mij op CuraΓ§ao, jarengeleden. Een klein hoekje gewijd aan ons dus. 

droogbloemen in de slaapkamer

In het hoekje staat een tweedehands houten ledikant, in dezelfde tint als de lamellen. Dit is het bedje waar ik Alela ’s avonds in leg als ik naar beneden ga. Als ik ga slapen leg ik haar weer naast me neer, maar zo kan ik met een gerust hart beneden zitten ’s avonds. De donkere nachtkastjes in onze slaapkamer heb ik vervangen voor een simpel houten krukje, dat ik wit heb geschilderd. Er staat een lampje op en er liggen altijd een paar boeken op, van de meisjes en van ons. 

boeken over het milieu
De kinderboeken van Steven Gielis zijn een echte aanrader – zeker als je (hoog)gevoelige kinderen hebt

En dan zijn we rond! Dat was een 360 graden tour van onze slaapkamer. Ik hoop dat je het leuk vond om binnen te kijken! Hoewel er echt nog wel dingen zijn in deze ruimte die ik zou willen aanpassen vind ik een hele fijne ruimte om te vertoeven. Deze kamer groeit gewoon met ons mee en zal met de jaren waarschijnlijk nog wel een of twee metamorfoses ondergaan.

co sleeping slaapkamer
Columns by Kari

Deze blog bevat PR producten, waaronder de lamp, birth posters, matras, Brise, wasmand, journal, boeken, wasbare luiers en stoelen. Deze blog bevat affiliate links.

2 thoughts on “Een 360 graden tour van onze slaapkamer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.