5 samenwerkingen die mijn leven hebben veranderd [materiële zaken]

Ik schrijf hier drie keer per week over milieuvriendelijk leven: hoe je dit zo leuk, makkelijk en duurzaam mogelijk kunt aanpakken met je gezin. Deze blog is een beetje anders. We duiken vandaag volledig in het materialisme. Ik deel 5 grote, materiële, samenwerkingen, van het afgelopen jaar, die mijn leven compleet hebben veranderd. Niet persé in de groene zin, maar wel in de o-mens-wat-ontzettend-fijn zin. Lees je mee?

Materiele samenwerkingen waar ik blij van word

1. Draadloze stofzuigers van Bosch en Black+Decker

Ik had vroeger een gruwelijke hekel aan stofzuigen. Maar echt. Dat bakbeest maar achter me aanslepen, van verdieping naar verdieping terwijl ik een kind in de draagzak had en als ik dan bezig was rolde hij altijd om, zodat hij uitviel en ik moest steeds de stekker weer ergens anders in doen of kon ergens net niet bij. First world problems natuurlijk, maar ik vond het vreselijk. En daarom stofzuigde ik veel minder dan eigenlijk nodig was.

Bosch draadloze stofzuiger
De Bosch stofzuiger

Toen ik draadloze stofzuigers ontving van Bosch en later van Black+ Decker veranderde ons leven. Door deze samenwerkingen werd stofzuigen een eitje. Iets wat we makkelijk tussendoor konden doen. Er hangt er een beneden en eentje op zolder [voor de bovenste verdiepingen]. Beneden halen we nu iedere dag even de stofzuiger door de ruimtes en boven twee keer per week. Het huis is veel stof vrijer, wat erg belangrijk is als je kleine kinderen hebt. We hebben de Bosch Unlimited met alle toeters en bellen eraan [mijn review vind je hier] en deze van Black+Decker [lees mijn review hier].

Draadloze stofzuiger black+Decker
De Black+Decker stofzuiger
2. De Brise luchtreiniger

Toen ik in gesprek was over deze samenwerking wist ik nog niet wat een enorme impact deze luchtreiniger zou hebben op ons leven. Ik dacht gewoon “fijn” en belangrijk, schone lucht. Maar het ging veel verder dan dat. Sterker nog, het werd samen met Graphenstone een van de belangrijkste samenwerkingen als het gaat om gezond wonen. In deze blog heb ik het helemaal uitgelegd, waarom het zo belangrijk voor ons is, die schone lucht. In het kort: Isaya heeft twee ziekenhuisopnames gehad, toen ze 1,5 was en toen ze 3 was, omdat haar longen te kwetsbaar bleken om goed te reageren op “gewone” virussen. We hebben ontzettend veel aanpassingen gemaakt in onze woning om haar kwetsbare longen te ontzien en de woning gezonder te maken. De Brise was hier onderdeel van.

Brise luchtreiniger
De Brise luchtreiniger

Maar meer nog zorgde dit apparaat ervoor dat we überhaupt in deze woning wilden blijven. We hebben namelijk rokende buren. We zijn al verschillende keren gesprekken met ze aangegaan – zelfs twee dagen na mijn bevalling van Alela toen ze niet aan de andere kant van het huis wilden roken en de rook dus de kamer van mijn pasgeboren baby binnenkwam – maar zonder resultaat. Ik vind dit vreselijk [roken is SIDS oorzaak nummer 1]. Maar met de Brise luchtreiniger kunnen we de lucht van de slaapkamer in ieder geval heel snel filteren en reinigen als de buren roken. Ik zet hem dan op de Turbo stand en in tien minuten is de lucht weer schoon.

3. Wiggo fornuis met zes pitten

Ik droomde van een groot fornuis, met zes pitten en een grote oven. Mijn droom werd werkelijkheid toen ik een samenwerking aanging met Wiggo. In deze blog kun je alles lezen wat je wilt weten over ons Wiggo fornuis. Maar waarom deze samenwerking in deze top 5 moet is hierom: ik ben dol op bakken. Ik vind het onwijs leuk om samen met Isaya veganistische recepten te verzinnen en uit te proberen. Koken heeft een hoog educatief gehalte [kinderen leren er zoveel van!], maar het werkt ook ontspannend, het is leuk en het is echt quality time samen. Ik deel regelmatig vegan recepten op mijn blog en ik vind het heerlijk dat ik deze recepten kan maken in en op mijn droomfornuis. Niet alleen bakken is een stuk leuker geworden, maar ook koken. Het maakt het maken van de dagelijkse maaltijden een stuk gemakkelijker.

samenwerkingen met wiggo fornuis
Ons Wiggo fornuis
4. Bosch keukenmachine

We blijven nog even bij het bakken, want O…O…O…! Deze keukenmachine, daar droomt echt iedereen die van bakken houdt van. De Bosch OptiMUM keukenmachine is werkelijk waar de beste die je maar kunt hebben, zoveel voor privé als professioneel gebruik. Hij staat bij ons bijna dagelijks te werken: voor brood, vegan pannenkoeken, koekjes, muffins, taart, mueslirepen, sinaasappelsap, smoothies, froothies en natuurlijk de vegan brownies die ik maakte voor mijn review van de Bosch keukenmachine.

Samenwerkingen met Bosch: de keukenmachine OptiMUM

Isaya en ik zijn echt dol op onze keukenmachine – hij heeft zelfs een naam en een stemmetje. Hij vertelt tijdens het mixen of kneden of er meer van iets bij moet of als hij harder of zachter wil ‘rennen’ – Isaya vindt het hilarisch, want de keukenmachine praat als een marktman op de Cuyp. Ze snapt natuurlijk wel dat ik die marktman ben, maar toch vindt ze het heel spannend en grappig als hij weer tekeer gaat. Je snapt, ons hele gezin is super dankbaar voor de samenwerkingen met Bosch.

5. Matras van Club 9 sleepservice

Ik deelde vorige week nog een filmpje van ons Club 9 matras op mijn IG stories, want we slapen er nu 10 maanden op en ik ben tot aan het licht hysterische toe enthousiast over de sleepservice van Club 9. In deze blog kun je het hele verhaal lezen, maar in het kort is het als volgt. Eigenlijk zou je iedere 5 jaar je matras moeten vervangen. Want vocht [2 liter per nacht per persoon!], huidschilfers, huisstofmijt en vuil. Yuk! Maar een goed matras is duur. Dus doe je het óf niet vaak genoeg óf je koopt een goedkoper matras met rugklachten en slecht slapen als gevolg. Bij de Sleepservice van Club 9 kun je een matras leasen, voor een vast en zacht bedrag per maand. Na 5 jaar wordt je matras weer opgehaald en op milieuvriendelijke wijze ontmanteld en ontvang je een nieuw matras. Zo wordt hygiënisch slapen betaalbaar en gemakkelijk.

samenwerkingen met sleepservice van Club 9
Ons matras van de Sleepservice van Club 9

Maar. Misschien nog wel belangrijker in dit hele verhaal en groot onderdeel van waarom dit een van mijn favoriete materiële samenwerkingen is: de matrassen van Club 9 zijn ontzettend goed. Wij hebben de harde variant en dit is werkelijk waar het allerbeste matras waar ik ooit op heb gelegen, zowel thuis als op vakanties. De kwaliteit is werkelijk subliem. En zeker als je zwanger of net bent bevallen bent, rug- of andere fysieke klachten of slaapproblemen hebt, is een goed matras echt onmisbaar. Ik kan Club 9 dik aanraden en ik heb een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt op je lease matras: COLUMNSBYKARI10. Via deze link kun je meer leren over Club 9 en een lease aangaan.

Columns by Kari

De producten in deze blog zijn PR producten en de links affiliate links.

7 thoughts on “5 samenwerkingen die mijn leven hebben veranderd [materiële zaken]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.