Black+Decker draadloze stofzuiger Review

Dingen die ik niet erg vind om te doen in het huishouden: zelf wasmiddel maken, zelf afwasmiddel maken, de was ophangen [inmiddels] en allerlei andere milieubesparende, maar “tijdrovende” activiteiten. Dingen die ik niet leuk vind om te doen in ons groene huishouden: stofzuigen, dweilen, badkamervloeren schrobben, ramen lappen, wc’s schoonmaken en o ja, had ik al gezegd ‘stofzuigen’? Met een gewone stofzuiger dan. Met een draadloze stofzuiger vind ik het helemaal niet erg. Het maakt mijn mamaleven zoveel gemakkelijk en daarom is mijn huis schoner en dus gezonder. In deze blog lees je meer over onze nieuwe draadloze stofzuiger van Black+Decker.

Onze vloeren

We hebben laminaat, een hoogpolig vloerkleed, een juten vloerkleed, laapolig tapijt, zeil en tegels in onze woning. Ook hebben we een kat. Maar laten we vooral arme Irving niet de schuld geven van de kilo’s haar die dagelijks op de vloer terecht komen: met vier vrouwen in één huishouden is dat gewoon een gegeven. EΓ©n van die vrouwen is 16 maanden en eet nogal “ruim”. Dat wil zeggen, ze gooit 75% van de inhoud van haar bord maar al te graag op de grond. Op die grond, daar wordt gespeeld. Véél. Als je ons op Instagram volgt, weet je dat we maar wat graag spelen en dat we dus ook veel uren op de grond doorbrengen. Ik ben echt geen poetskoningin, maar ik vind het wel heel belangrijk dat onze woning gezond is. Een schoon huis hoort daar nou eenmaal bij.

draadloze stofzuiger
Wil je een kijkje in de speelkamer van Isaya & Alela?

Een draadloze stofuizer

We pakken de stofzuiger iedere dag wel een of twee keer. Dat kan gemakkelijk & snel, omdat we een draadloze stofzuiger hebben van Black+Decker. Toen we nog een stofzuiger met draad hadden – zo’n zwaar bakbeest, dat om de haverklap omkiepte en waarvan het snoer steeds in de knoop raakte – deed ik dat veel minder. Een draadloze stofzuiger is natuurlijk een luxe, maar echt eentje waar ik met de volle 100% achter sta. Het maakt mijn leven gewoon zoveel makkelijker. Ik had echt een gruwelijke hekel aan stofzuigen vroeger. Nu vind ik het eigenlijk wel prima. Met de draadloze stofzuiger van Black+Decker is het zo klaar. De leef-, slaap- en speelruimtes van mijn kinderen zijn hierdoor schoner en dus gezonder en dat vind ik heel erg belangrijk. Zonder dat ik speeltijd met mijn kinderen daarvoor hoef in te leveren.

draadloze stofzuiger
Wil je een kijkje in onze woonkamer?

De draadloze stofzuiger van Black+Decker

Wij hebben een paarse uiteraard – wat erg in de smaak valt bij mijn vrouwen – maar hij is ook in andere kleuren beschikbaar. De belangrijkste dingen die mij direct al opvielen:

  • Super gemakkelijk en logisch om aan de praat te krijgen als je de stofzuiger uit de doos haalt: gewoon de batterij opladen, kik-klik en gaan.
  • De stofzuiger is licht, dus ook gemakkelijk te besturen met een kind op je arm of op te tillen, zodat je met het kieren-opzetstuk de plafonds kunt doen.
  • De voet van de draadloze stofzuiger beweegt heel soepel en flexibel mee, dus je komt in ieder hoekje van de kamer en gemakkelijk om meubels heen.
  • De zuigkracht in de laagste stand is al heel krachtig. Ik gebruik de hogere standen alleen voor tapijt! Dat is echt een heel erg groot pluspunt.
  • Er zit een lampje in de stofzuiger! Vooral op een houten of laminaat vloer zie je dan precies waar de kruimels en stofjes liggen! En de draadloze stofzuiger zuigt alles dan in één keer op: #satisfaction.
  • Omdat de stofzuiger vrij plat is, kan ik ook onder lage meubels, zoals ons dressoir.
  • De stofzuiger kan worden opgehangen.
  • Het doorzichtige reservoir is gemakkelijk te legen.
  • Er komen nauwelijks haren vast te zitten bij de voet, dus die hoef je niet na iedere stofzuigbeurt lost te knippen – ideaal in ons lange haren huishouden.
  • De stofzuiger komt met extra opzetstukken voor dierenharen en voor kieren.
  • De batterij gaat lang mee, ik heb het niet bijgehouden, maar ik zie online dat hij bijna een uur kan stofzuigen voordat hij moet worden opgeladen.
  • Hij is een stuk betaalbaarder dan een hoop andere draadloze stofzuigers.
  • Ik heb 1 minpuntje ontdekt en dat is dat hij één accu heeft, dus als hij leeg is kun je even niet door met schoonmaken. Maar als je t/m 31 december je stofzuiger aanmeldt, krijg je een gratis extra accu.
draadloze stofzuiger Black+Decker

Is deze draadloze stofzuiger een aanrader?

Ja, vind ik wel! Ik heb deze stofzuiger gekregen, maar ik heb er zelf voor gepitcht: ik wilde deze stofzuiger dolgraag hebben voor de slaapkamers en de speelkamer. Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je misschien wel dat Isaya twee keer is opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege “gewone” virussen die haar kwetsbare longen niet konden verwerken. Dat hakt er echt in. Ze is nu zoveel sterker en we hebben veel aanpassingen gemaakt sindsdien, maar ik ben mij echt gaan realiseren hoe belangrijk een stofvrije, gezonde woning is als je (jonge) kinderen hebt of allergieΓ«n. Natuurlijk komt daar veel meer bij kijken, maar een draadloze stofzuiger helpt en maakt mijn leven gewoon een stukje gemakkelijker en dat maakt mij super blij.

Columns by Kari
[Ad, gifted]

5 thoughts on “Black+Decker draadloze stofzuiger Review

  1. Hoi Kari, ik heb de stofzuiger besteld en ben er heel blij mee maar de extra accu zit er niet bij! Ik heb bol.com gebeld maar die zegt dat het er sowieso niet bij zat! Ik ben er vanuit gegaan omdat jij dat aangaf en ik merk dat het wel heel handig zou zijn! Weet jij hoe dit zit?
    Gr. Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.