Overheerlijke Veganistische Chocolate Chip Koekjes

Gisteren maakte ik met Isaya veganistische chocolate chip koekjes voor oma. Ik deelde wat foto’s op mijn Instagram stories en mijn DM’s stroomden vol met verzoekjes om het recept. Ik doe altijd maar wat, om eerlijk te zijn. Ik volg geen recept, ik weeg niks af en ik zet geen timer. Dat maakt het neerpennen van recepten altijd een beetje lastig. Maar omdat deze koekjes echt heeuuul zalig zijn (echt iets tΓ© lekker en ook totaal niet gezond) doe ik bij deze mijn best om deze overheerlijke veganistische chocolate chip koekjes met jullie te delen.

Veganistische chocolate chip koekjes

Deze koekjes zijn helemaal veganistisch: ze bevatten geen ei, melk of boter van dierlijke oorsprong. Alleen plantaardige melk en boter. En verder lekker veel suiker en pure chocolade. En nog een paar key ingrediΓ«nts, die ik hieronder zal delen. Ik zal specifieke ingrediΓ«nten linken, zodat je gemakkelijk een boodschappenlijstje kunt maken. De hoeveelheden komen niet heel nauw: ik ben meer een intuitive bakker, dus experimenteer vooral een beetje.


Op zoek naar een gezonder koekje? Bekijk dan mijn recept voor veganistische havermoutkoekjes met vijgen!


Het boodschappenlijstje

Mijn kleine trouwe helper. Isaya helpt altijd mee door koekjes te kleien met de vormpjes van de Albert Hein.

Hoe maak je de koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote kom, samen met de boter (in stukjes gesneden), de suiker, vanillesuiker en de kaneel. Ik voeg ook altijd een snufje zout toe.
  3. De amandelmelk voeg je toe om het smeuΓ―ger te maken. Voeg dus niet teveel toe in het begin, maar een beetje naar inzicht tijdens het kneden.
  4. Breek de chocolade in stukjes. De stukken hoeven niet te klein te zijn. Je wilt als ze uit de oven zijn gekomen van die grote, gesmolten stukken zien zitten als je er een hap van neemt…hmmm!
  5. Voeg ze toe aan het deeg en zet even de deeghaken erop met de mixer.
  6. Ga daarna kneden met je handen en maak koekjes (vorm en afmetingen naar wens).
  7. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat of stuk bakpapier.
  8. Bak ze in 20 minuten gaar (na 15 minuten even kijken!) Als je platte of kleine koekjes hebt, na 10 minuten al kijken.
veganistische chocolate chip koekjes

Eet smakelijk!

Columns by Kari

3 thoughts on “Overheerlijke Veganistische Chocolate Chip Koekjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.