5 jaar getrouwd! Vegan brownies en onze nieuwe Bosch optiMUM keukenmachine

Vandaag zijn we 5 jaar getrouwd! En we vieren dit onder andere met mijn nieuwe held: de Bosch optiMUM. Ik kreeg deze keukenmachine van Bosch. Dat ik fan ben van Bosch, wisten jullie al. In deze blog vertel ik alles over deze geweldige alleskunner: wat de optiMUM allemaal kan en wat mijn ervaring is met het gebruik. En ik deel een heerlijk veganistisch recept, gemaakt met deze keukenmachine, om ons jubileum te vieren.

5 jaar getrouwd

Vandaag, 28 mei 2019, zijn we precies 5 jaar getrouwd. Al 8,5 jaar samen en 2 prachtige, gezonde dochters: we hebben alles al wat ons hartje begeert. Maar wat ben ik toch blij met mijn nieuwe keukenhulp: de Bosch optiMUM  Dit apparaat is een echte musthave voor iedereen die van koken en bakken houdt. Of je nu het perfecte deeg voor zelfgebakken brood, een flinke dot slagroom voor op de taart, verse sinaasappelsap, overheerlijke koekjes of homemade pasta wilt maken: deze knaap doet het allemaal voor je. Met deze keukenmachine van Bosch kun je mixen, kneden en kloppen als een professional. 

Een keukenmachine for life

Het apparaat heeft een prachtige uitstraling: een mooie, roestvrijstalen look met zware, sterke onderdelen. Een eyecatcher in je keuken, waar je echt zin van krijgt om lekkere recepten mee uit te proberen. De optiMUM is een keukenmachine for life. Ik heb gemerkt dat het niet alleen een cadeau voor mijzelf is, maar voor het hele gezin: iedereen smult van de baksels die ik ermee maak!

optiMUM keukenmachine

Met de roergarde kun je deeg en mousse roeren of geklopt eiwit en room omroeren. Met de professionele garde kun je eiwit, dun geen en slagroom kloppen. En met de kneedhaak kneed je zwaar deeg en roer je ingrediΓ«nten om die niet verkleind mogen worden (zoals rozijnen of stukjes chocolade in koekjes). Zwaar werk wordt zo dus veel lichter!

Nog meer speciale functies

De optiMUM is met een tijd- en timerfunctie uitgerust en heeft speciale sensoren die de verwerking van de ingrediΓ«nten bewaken. Als bijvoorbeeld het deeg de juiste consistentie heeft bereikt, schakelt het apparaat automatisch uit. Ook zit er een weegschaal ingebouwd in de keukenmachine. Je kunt ieder ingrediΓ«nt afzonderlijk wegen of toegevoegde ingrediΓ«nten wegen: hoe handig is dat!

keukenmachine

Bosch heeft verschillende soorten optiMUM keukenmachines. Wij hebben de Bosch optiMum keukenmachine MUM9YT5S24. Hiermee kun je ook fruit, groente en andere ingrediΓ«nten snijden, raspen en schaven. Met de multimixer met citruspers kun je kruiden, groente en fruit hakken en natuurlijk het sap uit citrusvruchten persen. Je kunt je optiMUM aanvullen met diverse onderdelen, zoals een pasta voorzetstuk of een blender. Deze alleskunner kan dus nog meer. 

[easy-image-collage id=24791]

De afgelopen weken hebben we de Bosch optiMUM al flink uitgeprobeerd! En ik kijk ernaar uit om met deze keukenmachine nog eindeloos veel veganistische muffins, taarten, koekjes, broden en cakes te bakken. Maar ik ga de optiMUM ook gebruiken voor lekkere groente- en fruithapjes voor mijn meisjes, smakelijke vegan protein snacks en shakes voor ons en zalige, kruidige gerechten. Ik zal deze recepten uiteraard delen op de blog!

Een heerlijk vegan recept met onze Bosch optiMUM keukenmachine

veganistische brownies

Voor deze blog heb ik lekkere veganistische brownies gemaakt met de keukenmachine, om ons jubileum te vieren. Benieuwd hoe je dit maakt? Het recept vind je hieronder.

Dit heb je nodig:
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram suiker
  • 175 gram plantaardige boter
  • 75 gram kleine stukjes veganistische chocolade
  • 100 ml havermelk of amandelmelk
vegan brownies
Zo maak je ze
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Mix het bakmeel en de suiker, samen met de vegan boter en eivervanger.
    In de optiMUM: doe de ingrediΓ«nten in de roestvrijstalen kom en kies de roergarde voor het perfecte deeg. Je kunt natuurlijk ook een vergelijkbare keukenmachine gebruiken.Β 
  • Voeg langzaam de plantaardige melk toe
    In de optiMUM: de kom is deels afgesloten, zodat er geen spetters rondvliegen, maar heeft ook een handige opening, waar je de melk aan kunt toevoegen
  • Verdeel het deeg over je bakvorm en strijk het glad
  • Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar
  • Laat je veganistische brownie eerst afkoelen, voordat je het in stukjes snijdt.
  • En genieten maar!
Bosch keukenmachine

Op mijn Instagram stories zie je wat ik vanmorgen heb gebakken met de optiMUM keukenmachine en deel ik foto’s van onze trouwdag!

Columns by Kari

Dit artikel is in samenwerking met Bosch gemaakt [ad-gifted].

3 thoughts on “5 jaar getrouwd! Vegan brownies en onze nieuwe Bosch optiMUM keukenmachine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.