Een kijkje in de keuken

Vorige maand liet ik jullie een stukje van onze tuin zien. Deze maand geef ik een kijkje in onze keuken! We hebben namelijk recent wat dingen verbouwd en veranderd in de keuken. Zowel grotere als kleine aanpassingen, die een enorm verschil hebben gemaakt. In deze blog laat ik zien hoe mijn kook & bakdomein eruitziet na de keuken verbouwing en wat we nog graag willen aanpakken! 

Keuken verbouwing in een huurhuis

We hebben een huurwoning en dat zorgt ervoor dat we bij iedere aanpassing en home improvement moeten afwegen: is het het waard? In een koophuis investeer je natuurlijk graag en met liefde. Maar als je een woning huurt, is die beslissing minder snel genomen. Hoe lang blijven we nog? Kan het eventueel mee als we verhuizen? Vindt de verhuurder het net zo’n goed idee als wij? Met deze vragen zaten we ook toen we onze keuken onder handen gingen nemen. We weten wel wat we mooi vinden, daar niet van. Het liefst waren we voor een houten keuken gegaan. Die natuurlijke look doet mij denken aan de Tropen, waar ik ben opgegroeid. Vooral met planten & kruiden in je keuken wordt het dan bijna een soort buitenkeuken! Iets om over te dromen. Deze houten keukens van Nieuwenhuis vind ik bijvoorbeeld echt prachtig. Maar omdat het een huurhuis is, zijn we voor een kleinere keuken verbouwing gegaan.

houten keukens

Wat hebben we aangepakt?

Toen we deze woning huurden waren we dolblij met alle ruimte. En dat zijn we nog steeds! Maar de keuken, die vonden we oerlelijk. Mijn grootste wensen waren een ander aanrechtblad en een nieuw fornuis. Dat zijn dan ook de belangrijkste aanpassingen die we hebben gemaakt, de afgelopen maand. Over het fornuis vertel ik in een andere blog uitgebreid. Maar in deze blog krijgen jullie wel alvast een sneakpeak! Doordat de koelkast niet meer in de bijkeuken staat, moesten we onze vaatwasser laten inbouwen. Daardoor zijn we iets aan kastruimte kwijt, maar dat vind ik niet erg. Ik vind het fijn en belangrijk om regelmatig door onze spullen te gaan en stil te staan bij wat we echt nodig hebben en wat door kan worden gegeven. Wat overbleef konden we kwijt in het dressoir in de eetkamer.

keuken verbouwing

Het liefst had ik onze witte kastjes natuurlijk vervangen voor mooie houten kasten: dat staat zo warm en gezellig. Maar, zoals ik al zei moesten we afwegingen maken en konden we niet volledig losgaan met onze keuken verbouwing. Als we ooit besluiten te gaan kopen, gaan we zeker voor een houten keuken, maar voor nu zitten er gewoon nog te veel voordelen aan huren. We hebben bij het aanrechtblad wel gekozen voor een donker werkblad met een betonpatroon. Vlekken vallen hier minder in op dan in ons oude aanrechtblad en het staat gewoon veel stijlvoller.

keuken verbouwen Bosch keukenmachine

Met het aanrechtblad hebben we gelijk een nieuwe kraan en nieuwe wasbak laten installeren. Zulke kleine aanpassingen kunnen zoveel verschil maken! Een andere grote improvement is ook zeker onze nieuwe keukenmachine! In deze blog kun je alles lezen over deze droom-keukenhulp. 


Lees ook: Een tuintje naar mijn hart


wiggo oven keuken verbouwen

Bakken en koken naar hartelust na de keuken verbouwing

Een keuken waar je je fijn in voelt, waar je blij van wordt, is zo belangrijk voor je kookplezier. Ik merkte gelijk dat ik, door deze kleine keuken verbouwing, zoveel meer zin kreeg om te koken en bakken. Ik kreeg direct inspiratie voor gerechten en zin om nieuwe veganistische recepten uit te proberen. Als ik aan het einde van een drukke dag met de meiden, de keuken in loop, wil ik energie krijgen van wat ik zie en gemotiveerd raken om te koken. En dat word ik nu! Dus helemaal een blij ei.

bosch stofzuiger
De stofzuiger op deze foto is van Bosch: je leest hier mijn blog over deze briljante huishoudhulp!

Wat zou jij graag willen veranderen of verbouwen aan je keuken?

Columns by Kari

Ad [paid]

4 thoughts on “Een kijkje in de keuken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.