Een tuintje naar mijn hart

Ieder jaar doen we een stukje. Een mooie Tropische tuin zoals we die hadden op CuraΓ§ao zal het nooit worden. Maar door kleine aanpassingen en verbeteringen gaan we steeds meer genieten van ons kleine postzegeltje in de stad. De aanschaf van onze loungeset, vorige zomer, maakte een wereld van verschil. Wil je weten welke improvementswe vorig jaar hebben aangebracht en wat we deze lente en zomer willen gaan aanpakken in de tuin? Lees dan gauw verder!

Een fijne loungeset

Vorig jaar kochten we deze loungeset en een parasol. Ondanks dat de loungeset in Nederland een groot deel van het jaar onder een hoes moet staan vanwege de barre temperaturen, zijn we nog altijd heel blij met deze aankopen. Een fijne loungeset maakt je tuinΒ instantgezellig en een fijne plek om tijd in door te brengen. We kozen voor een grote bank, met chaise loungue, een aparte lounge stoel en een hocker. Een parasol vind ik echt een musthave, zeker met kleine kindjes: die wil je goed kunnen beschermen tegen de zon. Wij hebben een hele fijne parasol gevonden vorig jaar.

loungebank

De loungekussens die we nu hebben zijn licht van kleur. Op ten duur zullen we die wellicht moeten vervangen met andereΒ loungekussens. Maar voor deze zomer gaan we vooral op zoek naar wat toffeΒ sierkussensvoor buiten. Dat maakt de boel zoveel gezelliger! Je denkt natuurlijk dat ik voor roze ga, maar het lijkt mij juist mooi om verschillende soorten groene sierkussens met plantenmotief op de loungeset te hebben. Isaya heeft overigens haar eigen picknicktafel. Ook een echte aanrader.

De planten & bloemen

Aan de ene kant is het heerlijk om een tuin vol groen te hebben. En we hebben ook zeker mooie planten in onze tuin. [Ook staan er drie kerstbomen in, zodat we niet ieder jaar een nieuwe kerstboom hoeven te kopen, maar kunnen rouleren.] Maar veel planten betekent ook veel sproeien. De zomers worden steeds droger door klimaatsverandering, waardoor we met z’n allen zuiniger moeten doen met drinkwater. Er wordtΒ steeds vaker gewaarschuwd voor waterschaarste. Hoewel het veel effectiever is als mensen massaal minder vlees gaan eten (voor 1 kilo rundvlees is 15.000 liter water nodig!) willen we graag ons aandeel serieus nemen. We houden daarom het aantal schattige, tijdelijke plantjes dus enigszins beperkt. Daarbij heeft Isaya dan meer ruimte om door te tuin te scheuren op haar fiets, te stoepkrijten, te tennissen en vooruit, zo nu en dan een lekker badje in de zon te nemen [dan maar een dagje zonder douche naar bed]. Maar we kopen wel ieder jaar een karretje vol roze beauties om de tuin mee te versieren.

Het tuinscherm

Twee jaar geleden hebben we de hele schutting rondom onze tuin vervangen. Dit jaar willen we een afscherming in de tuin, waar we fietsen, tuingereedschap, afval en andere spullen achter kunnen zetten waar de kinderen niet bij mogen komen. Bijvoorbeeld een tof bamboescherm of een scherm waar we een van onze klimplanten tegenaan kunnen laten groeien. Dan hoeven we niet tegen de stadsbarrel die niet in de schuur past aan te kijken en kunnen de kinderen veilig spelen. In het kader van veilig spelen in de tuin: ook echt een aanrader als je kleine kindjes hebt, is een buitenkleed of een speelmat. Daar kan je kleintje zacht, schoon en ietwat afgeschermd op spelen.

Het speelgoed

Het tuinspeelgoed van de meisjes staat nu in een grote mand in de bijkeuken. Maar we gaan deze zomer op zoek naar een fijne buitenmand of opberghocker waar alle ballen, krijtjes, tennisrackets, bellenblazen, springtouwen, schepjes, emmertjes en andere buitenspeeljes in kunnen worden opgeborgen.

loungeset met loungekussens

Toekomstmuziek

Afhankelijk van hoe lang we nog in dit huis blijven wonen, gaan we op een gegeven moment de tegels vernieuwen. Dat is uiteraard een grote klus, die we niet zelf kunnen doen. Dus daarvoor willen wel zeker weten dat we er nog lang van kunnen genieten daarna!

Wat wil jij graag veranderen in je tuin of op je balkon?

Columns by Kari

Ad [paid]

3 thoughts on “Een tuintje naar mijn hart

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.