Tuin update! Nu is de tuin écht klaar voor de zomer

Eind april schreef ik een blog over onze tuin, welke verbeteringen we hadden aangebracht, hoe we proberen milieuvriendelijke keuzes te maken in onze tuin en wat we graag nog wilden aanpakken deze zomer. Inmiddels hebben we een aantal leuke tuin improvements kunnen doen, waardoor onze tuin klaar voor de zomer is! In deze blog laat ik zien wat we hebben gedaan met ons groene postzegeltje in de stad. Kijk je mee?

Ieder jaar een beetje 

In mijn vorige tuinblog schreef ik dat we vorig jaar nieuwe tuinmeubels en een parasol hadden gekocht en een toffe picknicktafel voor Isaya. Als je een fijne plek hebt om te zitten in je tuin scheelt dat zo veel. Het jaar ervoor hadden we een nieuwe schutting geplaatst, maar omdat we geen fijne bank hadden, gebruikten we de tuin bijna niet. Dat is nu wel anders! De meisjes spelen heel veel in de tuin als het lekker weer is en ik vind het heerlijk om lekker met vriendinnen op de bank te zitten en te genieten van onze spelende kids. En ‘s avonds in de tuin eten is toch wel het ultieme zomergevoel!

loungeset met loungekussens

Klikokast

Wat we echter nog misten was een goede afscherming tussen de plek waar de meisjes spelen en bijvoorbeeld het vuilnis. We willen dat dat kinderen veilig kunnen spelen. Daarom gingen we op zoek naar een manier om de afvalbakken af te schermen van de rest van de tuin. We dachten eerst aan een tuinscherm. Maar na lang zoeken besloten we een houten klikokast te kopen. In een klikokast kun je je afvalcontainers opbergen. De bovenkant kan open – zodat je er vuilnis in kunt gooien – en de voorkant van de klikokast kan open – zodat je de containers eruit kunt rollen. Ik ben er super blij mee: die lelijke, vieze bakken uit het zicht én optisch meer ruimte. 

klikokast

Tuinbox

Onze andere wens was een grote opbergbox voor in de tuin. Hier bergen we de kussen van de loungebank in op. Ideaal, omdat je ze zo heel gemakkelijk kunt makkelijk en weer opbergen en minder ruimte kwijt bent in de schuur. In de winter moeten ze natuurlijk wel ergens liggen waar het minder vochtig is. Indien mogelijk kun je de hoezen van je kussens natuurlijk wassen en stofvrij opbergen, zodat ze weer lekker fris uit de berging komen voor het nieuwe seizoen! In de winter kun je uiteraard wel andere spullen opbergen in de tuinbox, bijvoorbeeld buitenspeelgoed of tuingereedschap.

tuinbox
tuinkist voor opbergen kussens

Klaar voor de zomer

Twee niet al te grote veranderingen, die toch een grote impact hebben op ons tuinplezier en de tuin helemaal klaar voor de zomer hebben gemaakt. Door ieder jaar iets aan te pakken houden we de kosten een beetje in de hand en kunnen we onze keuzes afstemmen op de behoeften van de kinderen. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, hebben we ook al plannen voor volgend jaar…

De tuin in het najaar en de winter

Wat ik je echt kan aanraden is om, zodra het weer kouder wordt en je niet meer in de tuin zit, je tuinmeubelen af te schermen met een beschermhoes. Deze hoes kun je, wanneer het weer lente is, goed schoonmaken, laten drogen en weer opbergen. Zo kun je hem jaar in jaar uit blijven gebruiken en gaan je tuinmeubelen langer mee. Het is even een extra klusje, maar de moeite waard! Maar nu eerst wachten op heerlijk zonnig weer en dan volop genieten van de zomer!

Columns by Kari

Paid

One thought on “Tuin update! Nu is de tuin écht klaar voor de zomer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.