Alles wat je wilt weten over ons nieuwe Wiggo fornuis

Bijna wekelijks schrijf ik over plantaardige voeding op mijn blog. Al ruim 45 recepten, voor vegan taarten, muffins, koekjes, repen, vleesvervangers, soepen, maaltijden, ontbijtjes, lunchgerechten, smoothies en nog veel meer, heb ik met jullie gedeeld. Al dat bakken en koken deed ik op een klein fornuisje en in een krakkemikkige oven. Dat is nu voorbij. We hebben een nieuw fornuis! Eentje waar ik ontzettend blij van word en die een droom is voor iedereen die van kokkerellen houdt. De fornuizen van Wiggo zijn prachtig vormgegeven en je raakt gelijk geΓ―nspireerd om te gaan koken en bakken. In deze blog vertel ik alles over deze hoge kwaliteit fornuizen: wat je er allemaal mee kunt en wat onze ervaring met het Wiggo fornuis is!

Over Wiggo

Wiggo is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van hoge kwaliteit fornuizen met een stoere en stijlvolle uitstraling. Het doel van Wiggo is om iedereen – of je nu een professional chef, een echte bakliefhebber of een drukke vader of moeder bent – een geweldige bak- en kookervaring te geven. Het hebben van een goed fornuis draagt niet alleen bij tot het slagen van je recepten, het zorgt er ook voor dat je met veel meer plezier in de keuken staat!

wiggo fornuis

Over ons nieuwe Wiggo fornuis

Voordat ik vertel over onze ervaring zet ik eerst de belangrijkste technische specificaties op een rij.

Algemeen

Wij hebben de Wiggo WO-E909R (XX) uit de serie 9. Ons Wiggo fornuis is een gasfornuis van RVS met vijf kookzones en energielabel A. Het fornuis is beschikbaar in negen verschillende kleuren en werkt op gas. De oven heeft een elektrische aansluiting. De gietijzeren pannendragers zijn zeer stevig en stabiel. De middelste kookzone is een grote wokbrander. Het fornuis heeft een elektrische vonkontsteking, dus je hebt geen lucifers of aansteker nodig. Ons Wiggo fornuis is 90 cm breed en 60 centimeter diep. De hoogte is verstelbaar: van 85 tot 91 cm. Behalve dat Wiggo fornuizen maakt in verschillende kleuren, zijn de fornuizen ook beschikbaar in een kleiner formaat, met vier kookzones.

wiggo fornuis met 5 kookzones
Veiligheid

De Wiggo fornuizen hebben een thermokoppeling beveiliging, waardoor de gastoevoer wordt afgesloten zodra de vlam uit is. Dat is een veilige gedachte. Het fornuis heeft een glazen afdekplaat en de deur van de oven heeft volledig dubbele beglazing. Het glas wordt nauwelijks tot niet warm tijdens het bakken, vanwege een inwendig systeem van geforceerde koude luchtventilatie. Uiteraard een prettige functie met kleine kinderen in huis.

Oven

Onze oven heeft een netto inhoud van 98 liter en komt met twee grote bakplaten en één groot rooster. De oven heeft diverse standen, voor verschillende gerechten en mogelijkheden, zoals boven- en beneden verwarming, hete lucht, ontdooien, dubbele turbofan, grillen en meer. En hij heeft een digitale timer en klok.

fornuis met grote oven

Inspiratie door ons Wiggo fornuis

Ik vind het onwijs leuk om te bakken, maar koken Γ©cht een stuk minder. Vooral na een lange dag met de meisjes, heb ik vaak geen zin meer om nog een hele maaltijd in elkaar te flansen. Ons nieuwe Wiggo fornuis zorgt er echter voor dat ik geΓ―nspireerd raak om te koken. Nu loop ik met plezier de keuken binnen en ga ik vol goede moed aan de slag. Omdat de oven zo goed werkt, weet ik dat de kans dat mijn baksels goed slagen heel groot is. Dat is natuurlijk een grote motivator om nieuwe dingen uit te proberen. 

wiggo fornuis
Wil je weten hoe de rest van onze keuken eruit ziet? Klik dan hier!

Ruimte

De vijf kookzones, met verschillende sterktes, bieden alle ruimte om voor het hele gezin te koken. In principe eten de meisjes gewoon met ons mee. Maar iedere ouder kent het wel: soms heb je van die dagen dat iedereen iets anders wil/moet eten. Voor je drie verschillende gerechten op tafel hebt… Met ons Wiggo fornuis kan ik met gemak aan ieders behoeften, voorkeuren en wensen gehoor geven.

Gemak

Ik ben zo iemand die pas handleidingen gaat lezen als ze vastloopt [of een artikel schrijft over het product ;)]. Wat ik fijn vind aan ons Wiggo fornuis is, dat na installatie, alles voor zich spreekt. Ondanks dat het fornuis vele mogelijkheden en opties heeft, is het namelijk zeer gemakkelijk in gebruik. We gebruiken het fornuis nu een maand en ik voel mij er helemaal vertrouwd mee. 

wiggo fornuizen review

Koop bij bol.com

Stijl

Natuurlijk is het allerbelangrijkste aan een fornuis dat het veilig is, goed werkt en voldoet aan al je bak- en kookwensen. Maar het oog wil ook wat. Een van de grootste redenen waarom ik zo blij word van ons Wiggo fornuis is omdat het zo mooi is. Het fornuis is stoer, maar elegant. Stevig, maar stijlvol. Het geeft een instant upgrade aan onze keuken.

Columns by Kari

Ad [gifted]

3 thoughts on “Alles wat je wilt weten over ons nieuwe Wiggo fornuis

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.