Woonkamer make-over: dit doet ecologische verf met je huis

Ja! Eindelijk kan ik het resultaat van de woonkamer make-over laten zien! De nieuwe bank staat en de muren zijn geschilderd. We zijn nog aan het zoeken naar de perfecte accessories en wall art, maar in deze update krijg je al een goed beeld van hoe het uiteindelijk gaat worden! Ik vertel voor welke 100% ecologische verf we hebben gekozen en laat zien wat het resultaat hiervan is. Kom je even binnen kijken?

Kan het ook groen(er)

Als ik nu de woonkamer binnenloop voel ik me zo blij! Dat moet eigenlijk iedere ruimte in je huis doen. Je woning is een plek waar je je gelukkig en gezond moet voelen. Dat laatste, een gezonde woning, creΓ«er je onder andere door werken aan een schone lucht in huis en het gebruiken van ecologische verf. Jullie weten hoe belangrijk ik het milieu vind. Daarom wilde ik ook tijdens deze make-over bij iedere stap kijken: kan het ook groen(er)? En als het op verf aankomt kan dat zeker! Per jaar wordt er alleen in Nederland al meer dan 3.500.000 kg gewone verf verbrand en dit is erg schadelijk voor mens en milieu. Ecologische verf is een veel betere optie.

ecologische verf
We hebben lang gezocht naar een nieuwe bank. We zijn super blij met onze keuze!

Ecologische verf van Graphenstone

Ik ontdekte de ecologische verf van Graphenstone. Dit is circulaire verf. De verf is recyclebaar, ecologisch, 100% natuurlijk en neemt CO2 op. Hoe gaaf is dat. Je verandert je huis dus in een boom. Ook zuivert de verf onder andere formaldehyde uit de lucht. Dat is toch onvoorstelbaar! En de verf is reukloos en veilig: er zitten geen toxische chemische stoffen in. Dat betekent dat je deze ecologische verf kunt gebruiken als je zwanger bent en dat je kindjes veilig kunnen spelen en slapen als er is geschilderd. Overal is aan gedacht bij Graphenstone. De potten zijn zelfs van gerecycled plastic. En ze hebben een milieu product declaratie, waarmee ze al hun duurzame keuzes kunnen onderbouwen.

ecologische verf

Onze woonkamer make-over

Herinner je je nog hoe onze woonkamer eruit zag? In deze blog gaf ik een woonkamer tour. Inmiddels hebben we de grote muur heel donker blauw geverfd met Graphenstone: NCS S 7020-B (staal 74). In dit filmpje zie je hoe ik de eerste laag aanbracht. Ik vond het gelijk al zo mooi!

ecologische verf
Speeltafel
Wil je meer weten over het houten speelgoed van de meiden? Check dan deze blog.

De nieuwe bank staat voor de blauw muur en het roze past er zo mooi bij! Ik hoopte het zo, dat het een match zou zijn, deze twee kleuren. En het resultaat is nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben er heel blij mee. Dit is onze nieuwe bank – hij is van Kave Home. De bijzettafeltjes zijn van WOOOD en hier verkrijgbaar. Op het tafeltje staat een vaas uit de kringloopwinkel, met gedroogde bloemen van Dille & Kamille. Ik denk dat een grote vaas met pampasgras ook heel mooi zal afsteken tegen de muur. Licht hout, goud, naturel kleuren knallen er echt uit, door het donkere blauw! De hanglamp die aan het plafond komt, zal ook een van die kleuren worden dus. Het kleed is van Ikea en heerlijk zacht en warm om op te spelen. De wall art voor boven de bank is onderweg, daarover zal ik in een latere blog meer vertellen, evenals over de nieuwe jute poef.

cactus
speeltafel
De nieuwe schooltas van Isaya kun je hier kopen!

Bye Telly

Ik vertelde in een eerdere blog dat ik heel graag de TV achter deurtjes wilde. We hebben een fijne kast gevonden bij Ikea – uit de IVAR collectie, waar onze TV precies in past. Een paar lades eronder, voor de platen en wat speelgoed en de platenspeler erop. Zo fijn, dat alle apparaten en draden nu niet meer zichtbaar zijn! Deze muur hebben we ook met Graphenstone beschilderd:  NCS S 1010-R (staal 42). Een prachtige, zachte roze – tegen lila aan – kleur. Nu hangt er even een foto, maar we gaan de IXXI boven deze kast hangen – het kleurenpallet past perfect. Naast deze kast staat een heerlijke stoel, van Kwantum [niet meer verkrijgbaar]. En natuurlijk heel erg veel groen. Alle planten mochten blijven uiteraard. Net als de speeltafel van de meisjes en de boekenkast.

ecologische verf
De zachtroze kleur op de muur achter de tv kast laat zich lastig vastleggen op camera, omdat het een hele mooie, subtiele kleur is. Hieronder krijg je een iets betere indruk.
ecologische verf Graphenstone

Wil jij ook met ecologische verf schilderen?

Mijn ervaring met de ecologische verf van Graphenstone is heel erg positief. Zowel de donkere, blauwe verf als de zachte, licht roze verf zijn super. De kwaliteit is subliem en het werkt als een droom. Je moet de verf verdunnen met 10% water, goed roeren en dan aanbrengen. Je hebt geen last van stinkende, heftige lucht, omdat er geen schadelijke stoffen inzitten. Ik vind dit zΓ³ fijn. De meisjes konden gewoon in de woonkamer zijn tijdens het schilderen en ik kreeg geen hoofdpijn. Na afloop geen verflucht in huis, alleen maar een prachtig resultaat waar iedereen ontzettend blij van word. Als je een donkere kleur kiest, moet je rekening houden met drie of vier lagen [afhankelijk van hoe goed je kunt schilderen – ik had even nodig om te snappen dat kruiselings schilderen beter werkt dan in rechte banen]. Als je een lichte kleur kiest, ben je met één of twee lagen klaar.

boekenkast
Het was altijd al een oerwoud bij ons in huis. Maar nu nemen Γ³Γ³k onze muren CO2 op!

Wil jij ook gaan schilderen met ecologische verf, binnen of buiten? Graphenstone is verkrijgbaar bij Ekotex. Neem contact met ze op, bijvoorbeeld door te bellen of mailen en vind zo de perfecte verf en kleur voor jouw woning. Ik kan het je echt van harte aanraden!

Columns by Kari

Contains gifted products

6 thoughts on “Woonkamer make-over: dit doet ecologische verf met je huis

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.