Earth Day: Win een dekbedovertrek van biologisch katoen

Het is vandaag 22 april en dat betekent dat het Earth Day is! Een dag waarop de mensheid even extra stilstaat bij (de toestand van) onze prachtige planeet. Wat een geschenk is het, dat we hier mogen zijn, hier mogen leven, liefhebben, leren en verlangen. Om dat te vieren en onze mooie aarde te eren, gaat de blog van vandaag over milieuvriendelijk beddengoed en mag ik een van jullie blij maken met een biologisch katoenen dekbedovertrek met kussenslopen t.w.v. €149,- van het groene merk Schering & Inslag. Wil jij graag groener slapen? Lees dan gauw verder! Want ik heb ook nog een fijne kortingscode!

Every Day is Earth Day

Ja, wat een geschenk is onze planeet. Maar we behandelen de aarde allang niet meer als een geschenk, maar als een single use item: iets wat even gebruikt wordt en vervolgens weggegooid wordt om gauw weer een nieuwe te kopen…. Nee, dat kan niet. Want er is geen tweede planeet. We hebben één aarde en dus zou het iedere dag Earth Day moeten zijn. Lees hier hoe je in 5 stappen een effectieve bijdrage kunt leveren aan een gezonde planeet.

Groen slapen

Groener slapen, dat begint bij biologisch beddengoed! Het beddengoed van Schering & Inslag is gemaakt van 100% biologisch katoen (GOTS gecertificeerd). Het is vrij van pesticiden en slaafvrij: het milieuvriendelijke beddengoed wordt liefdevol gemaakt door vakmannen en -vrouwen in Portugal. Eerlijk en duurzaam, dat is de belofte van het merk. Hun missie is om een volledig groene keten op te zetten. Dat dit oprechte beloftes zijn, merkte ik al toen ons dekbedovertrek werd bezorgd. Het werd afgeleverd door een fietskoerier, op een elektrische bakfiets. Ons pakketje was verpakt in een herbruikbare postzak, gemaakt van gerecycled plastic, die je gewoon weer kunt terugsturen zodat hij wordt hergebruikt. En ook de rest van het pakket was volledig plastic vrij en zero waste verpakt: ons biologisch katoenen dekbedovertrek zat in een stoffen zak die je gemakkelijk kunt hergebruiken voor andere doeleinden.

biologisch katoenen dekbedovertrek
Klik hier voor een 360 graden tour door onze slaapkamer

Katoen en onze planeet

Katoen is een ontzettend grote vervuiler. Er is heel veel land nodig voor de teelt van katoen – wereldwijd ongeveer tien keer het oppervlak van Nederland – wat zorgt voor ontbossing en verdringing van gewassen die nodig zijn voor voedsel. Ook is voor een kilo katoen ongeveer 8.000 (!) liter water nodig. En dat terwijl de meeste katoenplantages in regio’s met een droog klimaat liggen, waardoor uitdroging van het omliggende land dreigt. De katoenvelden worden bovendien bespoten met chemicaliΓ«n, zoals insecticiden en pesticiden. Deze chemicaliΓ«n komen terecht in het grondwater en vervuilen het land en drinkwater. En dit is alleen nog maar het groeiproces. Bij het bewerken van de katoenvezels tot stof worden ook veel chemicaliΓ«n gebruikt. Ook dit heeft grote gevolgen voor het milieu Γ©n voor de gezondheid van de lokale bevolking. Lokale gemeenschappen worden uit elkaar getrokken door ziekte, vanwege chemicaliΓ«n in het drinkwater en in de lucht. Mensen moeten onder zeer slechte omstandigheden werken voor een minimaal loon, vaak duizenden kilometers van huis, ver weg van hun gezin. Het is niet mogelijk en ook niet wenselijk om het leed van alle mensen op je schouders te dragen. Maar je kunt het leed wel tegengaan, door bewuster te kiezen wat je over je schouders trekt ‘s nachts.


Lees ook: 20 slaaptips van een insomniac


Bio katoen

Biologisch katoen vraagt ook veel land en veroorzaakt ook waterstress. Maar het is een groenere keuze dan “gewoon” katoen, omdat er geen chemicaliΓ«n worden gebruikt en er aandacht is voor gewasrotatie, waardoor het land vruchtbaar blijft. Dit, in combinatie met het eerlijke productieproces, maakt het beddengoed van Schering & Inslag tot een groene optie die de planeet en haar bewoners dient in plaats van schaadt. Daarom vind ik het super tof dat ik een van jullie blij mag maken vandaag met een biologisch katoenen dekbedovertrek van Schering & Inslag.

Schering & Inslag bio katoen

Biologisch katoenen dekbedovertrek

Het biologisch katoen van Schering & Inslag is van hoge kwaliteit: dat voelde ik gelijk toen ik het vers gewassen over ons dekbed en kussenslopen trok. Knisperend schoon en fris en tegelijkertijd heerlijk zacht en comfortabel. Voor de kenners: dat komt door de perkal weving met een draaddichtheid van 400TC. Hier slapen we heerlijk onder. En zo fijn, dit dekbedovertrek bevat dΓ© dekbedhoes-hack. Iets waar je je altijd aan irriteerde bij het opmaken van je bed, maar nooit bij stil stond dat er een simpele oplossing was: in de bovenste hoeken van het overtrek zitten openingen, waardoor je de punten van je dekbed gemakkelijk erin en recht kunt trekken. Geniaal.

Wat een life hack! Maakt een dekbedovertrek om je zware dekbed doen zoveel makkelijker!

Winactie biologisch katoenen dekbedovertrek

Wil je ook graag groener slapen? Ik mag een biologisch katoenen dekbedovertrek met bijpassende kussenslopen (t.w.v. €149,-) weggeven! Hoe doe je mee met de winactie?

  • Ga naar mijn Instagram pagina (@karivdheide) en zoek de foto op die bij deze blogpost hoort
  • Laat een comment achter, onder de foto, waarin je laat weten waarom je graag duurzamer wilt slapen. Deel ook zeker jouw tips voor een groenere slaapkamer, zodat we elkaar kunnen inspireren!

Het is leuk als je Schering & Inslag wilt volgen op Instagram, maar dit is niet verplicht. Ook mag je de winactie en jouw slaaptips delen in je stories (tag mij dan even!), maar ook dit is natuurlijk niet verplicht. Ik maak de winnaar maandag 26 april 2021 bekend!

biologisch katoenen dekbedovertrek

Kortingscode biologisch katoenen dekbedovertrek

Wil je niet meedoen aan de winactie of heb je de sluitingsdatum gemist en wil je graag groener slapen? Gebruik dan de code kari15 voor 15% korting op je bestelling bij Schering & Inslag! Happy Earth Day!

Columns by Kari

Disclaimer: ad – paid

One thought on “Earth Day: Win een dekbedovertrek van biologisch katoen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.