5 x 100% natuurlijke deo’s die écht werken

Bij de meeste stappen die ik zet op weg naar een milieuvriendelijker leven weet ik: dit zijn definitieve stappen – ik wil niet nooit meer terug. Maar sommige dingen vind ik best lastig. Zoals herbruikbare oorstokjes of de menstruatie cup. Of soms duurt het even voor ik een product heb gevonden dat helemaal perfect werkt. Zoals de ideale plastic vrije handzeep. Of de meest effectieve natuurlijke deodorant! Maar ik vind het product wel altijd. En in het geval van effectieve natuurlijke deodorant, wel vijf! Dit zijn mijn 5 favoriete natuurlijke deo’s die écht werken.

Mijn favoriete natuurlijke deodorant

1. Salt of the Eart
salt of the earth natuurlijke deodorant

Deze deodorant van Salt of the Earth ontdekte ik 1,5 jaar geleden, toen ik met het merk samenwerkte. Deze geur, de Pure Aura [lavendel + vanille], was direct mijn favoriet. Na die samenwerking heb ik de deo nog zeker 10 keer zelf gekocht. Het blijft wat mijn betreft de meest lekker geurende, gebruiksvriendelijke en effectieve natuurlijke deodorant. Hij is 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij.

2. Weleda
natuurlijke deo van Weleda

Jullie weten dat ik heel groot fan ben van Weleda. De Roll-On deo’s van dit 100% natuurlijke merk zijn geweldig. Zowel de granaatappel als de citrus zijn mijn favoriet. De andere geuren heb ik nog niet getest, maar zijn vast ook heerlijk. Ze zijn super effectief, laten geen witte strepen achter, zijn heel handzaam en ze zijn vegan.

3. We Love the Planet
We love the planet

We Love the Planet deo’s zijn echt een vondst! Ze zijn plastic vrij! Jiehoe! Echt geweldig. De lavendel geur is mijn favoriet, maar ik vind de stick vorm makkelijker in gebruik. Hoewel ik een blikje mooier vind staan, breng ik deo liever niet met mijn handen aan. Deze 100% natuurlijke deodorant is echt een aanrader. De enige reden dat hij niet hoger in mijn top 5 staat is omdat hij niet vegan is en ik ‘m nog niet zo lang gebruik.

4. Loveli
Natuurlijke deodorant hervulbaar

Het grootste pluspunt van de Loveli deodorant is dat hij navulbaar is. Van dat soort initiatieven word ik altijd zó enthousiast! De refill is 2 euro goedkoper dan een nieuwe Loveli deo. De geur die ik heb, de Power of Zen, ruikt zalig en is super effectief. Het enige dat ik heb aan te merken op deze deo is dat hij op mijn zwarte kleding vlekken achterlaat. Verder bevat de deo net als We Love the Planet deo’s bijenwas [dus niet vegan].

5. Schmidt's
Natuurlijke deodorant van Schmidt's

Ik ben gek op de deo’s van Schmidt’s: ze ruiken zalig, ze werken de hele dag en ze zijn vegan. Vooral de Coconut geur is mijn favoriet. De enige reden dat deze 100% natuurlijke deo’s op nummer 5 staan, is omdat ik ze niet plastic vrij [zoals We Love the Planet] of navulbaar [zoals Loveli] zijn en ik ze nog niet zo lang gebruik als Weleda en Salt of the Earth. Maar ik ben zeker fan!

Columns by Kari

Contains affiliate links

4 thoughts on “5 x 100% natuurlijke deo’s die écht werken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.