Vita Liberata Body Blur Review: foundation voor je lichaam?

De Vita Liberata Body Blur stond al sinds de zomer in mijn kast met beauty voorraad. Het is een “24 hour wear instant HD skin finish”. Een soort make-up voor je lichaam om oneffenheden te verdoezelen, maar ook een gezonde, bruine teint te creëren. Een self tanning product, maar dan tijdelijk. Een foundation & bronzer voor je lijf. Klinkt handig, maar niet echt iets wat een drukke-moeder-van-twee in de winter dagelijks uit de kast trekt. Maar ik bleef nieuwsgierig. Want ik was heel benieuwd wat het product precies kon, of het werkte en wat ik ervan vond. Dus ik besloot het maar gewoon te testen! Eindelijk! En hier is mijn review.

Dus, wat is het nou precies?

De Vita Liberata Body Blur is een soort lichaamsfoundation die je op je hele lijf en je gezicht kunt smeren en dan krijg je een (wash-off) zelfbruiner effect. Maar omdat het ook een foundation-achtige formule is worden tevens oneffenheden verdoezeld. Je krijgt dus een bruinere én meer effen teint. Hij “blurt” je imperfecties. Zie het als een live-filter.

Top. Maar zoals ik al zei: in de Hollandse winter loop je natuurlijk niet in shorts rond en als busy mom ga ik zelden naar blote-benen-jurkjes-partijtjes. Kortom, ik zag geen reden dit product uit de kast te trekken. Maar nieuwsgierigheid won het van (gebrek aan) noodzaak en ik ging aan het testen.

De Vita Liberata Body Blur in actie

Ik gebruik de teint Latte Light. Er zijn nog 4 andere kleuren, donkerder dan deze, dus dat is een mooie range. Je brengt de Vita Liberata Body Blur aan met een tanning handschoen. Zo wordt het product het beste verdeeld. Ik heb eerst één been gedaan:

Linkerbeen is ingesmeerd met Vita Liberata Body Blur, rechterbeen niet.

Ik zag gelijk dat de Body Blur niet alleen een lichte dekking en een bronzing effect heeft, maar ook een “glow” geeft. Er zit een soort highlighter effect in, waardoor je benen ook een beetje gaan glazen. Op plekken waar je huid van nature al wat donkerder is (bijvoorbeeld rond je knieën) moet je niet te royaal smeren, want anders krijg je daar donkere vlekken. De blauw plekken op mijn benen zijn iets minder goed zichtbaar, zoals je ziet, maar niet compleet bedekt.

Vita Liberata Body Blur
Twee benen ingesmeerd met de body blur.

Naast het glanzende effect valt vooral op dat je huid er wat gezonder uitziet na applicatie. Als je een mooie bruine kleur hebt, zie je er (vind ik) gewoon wat beter uit. Het resultaat is niet BAM, in your face, gelijk zes tinten donkerder, maar subtiel. Een beetje alsof je twee dagen zelfbruiner hebt gesmeerd of één dag zelfbruiner-mousse. De kleur is niet oranje-achtig, maar mooi (“koel”) bruin.


Lees hier alles over mijn natuurlijke & dierproefvrije zelfbruiner-routine!


Vita Liberata Body Blur #voorjeface

Ja, dat kan dus ook. De Body Blur op je gezicht smeren. Ik was benieuwd, want ik ben zó ontzettend wit in de winter. Zelfs de lichtste foundations zijn nog te donker voor mij tijdens deze barre maanden. Tel daar chronisch slaapgebrek door motherhood bij op en je snapt waarom ik wel een kleurtje kan gebruiken.

Een laag Body Blur op mijn blote billen gezicht

Het werkt goed: je krijgt een mooi, gezond kleurtje op je gezicht (en je mamawallen) met de Body Blur. Je moet er wel op letten dat je het product heel goed gelijkmatig verdeelt, want anders krijg je vlekken rond je ogen, wenkbrauwen en neus. Verder moet je ook absoluut je hals meenemen, anders ben je een bruin hoofd op een wit spook. Top. Maar wat vooral fijn is, is de Body Blur als basis voor je make-up! Let op:

Vita Liberata Body Blur

Zo, hoppa, weg moeie mama. Ik heb – na de Vita Liberata – alleen een beetje concealer onder mijn ogen gesmeerd, wat blush op mijn wangen, highlighter, lipstick, mascara, wenkbrauwen in de plooi en klaar. Deze make-up look duurt 5 minuten. Dat is fijn.

Aanrader?

Ja, absoluut. De Vita Liberata Body Blur geeft een mooie subtiele teint en dekking. De teint is ook goed egaal te krijgen met de tanning handschoen. De Body Blur trekt vrij snel in (max tien minuten) en plakt daarna niet en gaf niet af op mijn witte dekbed toen ik plaatjes ging schieten voor Instagram. Ik weet niet hoe vaak ik dit product zal gebruiken op mijn lichaam: ik kies dan toch liever voor een zelfbruiner, omdat het langer blijft zitten. Maar ik kan mij voorstellen dat als ik zelfbruiner ben vergeten of het is ineens mooi weer, dat ik het dan uit de kast trek! En voor mijn gezicht is dit sowieso al gelijk een favoriet geworden! Het is een ideale basis voor een frisse, natuurlijke lente-makeup look.

Goed om te weten

Vita Liberata is een dierproefvrij merk. Een deel van de ingrediënten is van biologische oorsprong. De Body Blur bevat geen parabenen, parfum / geur, alcohol, dierlijke derivaten, petrochemicaliën, sulfaten en siliconen. Deze wash off zelfbruiner bevat geen SPF, dus je moet wel zonnebrand eronder gebruiken. Daar vind ik ‘m dus ook ideaal voor: om de witte waas van natuurlijke zonnebrand mee op te heffen. Je kunt de Vita Liberata Body Blur en andere producten van dit merk kopen bij Esthetic Health.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.