Mooi & Gemakkelijk Fotoalbums Maken Voor Later: 4 Tips!

Dikke kans dat jij ook 32.694 foto’s van je kind in je telefoon hebt staan. Ze doen zo hysterisch veel schattige, knappe, grappige en slimme dingen. En die wil je graag vastleggen. Maar hoeveel tijd (lees energie & zin) heb je naast kids, huishouden, werk en relaties voor het aanleggen van een fotoalbum? Maar je weet wel hoe ontzettend leuk het is om te doen, voor later. “Kijk, hier zat je voor het eerst op de po”, “En hier maakte je je eerste schilderij”. In deze blog laat ik zien hoe je in een mum van tijd een prachtig album voor later maakt. Deze 4 tips wil je niet missen!

Twee dingen kosten heel veel tijd als je een fotoalbum maakt: foto’s selecteren en foto’s inplakken. Die twee tijdvreters kun je heel gemakkelijk elimineren. En je bespaart er ook een heleboel geld mee.

Tip 1
In plaats van dat je die 30.000+ foto’s laat uitgroeien tot een onoverzichtelijke overdosis aan kinderschattigheid: neem aan het eind van iedere week (of dag, afhankelijk van hoe klikverslaafd je bent) om de leukste foto’s op te slaan in een aparte map in je telefoon. Of gebruik hier een app voor. Ik gebruik zelf Lifecake. Super makkelijk in het gebruik en je kunt mensen toevoegen aan je album, zodat partners, opa’s, oma’s, tantes en vrienden mee kunnen genieten en foto’s kunnen uploaden.

Tip 2
In plaats van de fotoalbumklus 12 maanden voor je uit te schuiven om vervolgens vol tegenzin in je kerstvakantie te gaan zitten: ga voor albums per 3 a 4 maanden. Of 6 maanden als je niet zoveel foto’s maakt. In het eerste levensjaar van Isaya maakte ik er iedere maand een. In haar tweede en nu derde jaar doe ik het ieder kwartaal. Het scheelt alleen niet veel werk, maar het is ook leuk om iedere drie maanden even stil te staan bij alle ontwikkelingen en belevenissen.

“Time it was and what a time it was, it was a time of innocence, a time of confidence. Long ago it must be. I have a photograph. Preserve your memories. They’re all that’s left you.” – Simon & Garfunkel

Tip 3
Maak digitale fotoalbums. Dat scheelt Zo Ontzettend veel tijd. Het eerste jaar deed ik dat nog niet. Ik liet de foto’s afdrukken, zat te plakken, knippen en versieren. Super leuk om te doen en ik had verlof, dus het kon. Maar het kost ook bakken met geld. Want a) een mooi album b) foto’s afdrukken c) versierseltjes bij de Action kopen die je niet nodig hebt maar zo leuk zijn om erbij te plakken. Een digitaal fotoalbum heb je al voor twee tientjes. Tenminste, als je de Fotofabriek gebruikt!

fotofabriek fotoalbums maken

Tip 4
Ik raad de fotofabriek van harte aan. Je download een programmaatje (1 minuut), selecteert de map die je hebt aangemaakt met alle foto’s die je wilt gebruiken, je kiest het album uit dat je wilt (ruime keuze!) en plaatst de foto’s er gemakkelijk in. Je kunt er tekstjes bijschrijven en de boel naar hartelust versieren! Ik ben met een klein uurtje klaar. Een paar dagen later ligt het boek op de deurmat: hele hoge kwaliteit voor een hele zachte prijs. Isaya en ik vinden het super leuk om vervolgens samen terug te kijken op de avonturen van de afgelopen maanden.

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Je leest hier meer over in mijn disclaimer!

Leave a Reply