Gastblog: “Je dromen waarmaken ligt binnen handbereik”

Als iemand mij 5 jaar geleden had verteld dat ik nu zelfstandig onderneemster zou zijn met niet één, maar twee bedrijven dan had ik diegene heel vreemd aangekeken. Ik werkte immers in de financiële dienstverlening, niet mijn droombaan maar het betaalde de rekeningen. Halverwege 2017 nam ik de stap om me in te schrijven bij de KvK als tekstschrijver en nog geen 3 maanden later nam ik al ontslag om volledig voor mezelf te beginnen.

Ik dacht altijd dat ondernemen heel ingewikkeld was en dat het niet voor mij was weggelegd. Ik droomde er altijd van om teksten te schrijven of om mensen te coachen, maar deed er nooit wat mee omdat ik dacht dat ik nog veel te jong was om als coach aan de slag te gaan en dat ik nooit aan werk zou komen als tekstschrijver. Januari 2017 ben ik begonnen met me voorbereiden en in juni stapte ik bij de KvK binnen en schreef ik mezelf in als ondernemer. Vanaf dat moment ben ik er 110% voor gegaan om van Een Kopje Tekst een succes te maken. Ik liet een website maken, huurde iemand in om mijn uiterlijke huisstijl te maken en legde contacten met mensen die me verder konden helpen. Zo sleepte ik al gauw de ene na de andere klus binnen en kon ik mijn baan opzeggen.

Van tekstschrijver naar life coach

Tijdens de interviews die ik deed met klanten herontdekte ik steeds meer mijn liefde voor coaching en het ontdekken van iemands drijfveren. Ik pakte mijn cursus tot life coach opnieuw op en dit ging zo goed, dat ik besloot hier mee verder te gaan. Om sneller te groeien heb ik een business coach ingehuurd en met haar heb ik de basis van mijn online programma uitgezet.

mooier leven

Dromen waarmaken als personal cheerleader

Er is niks mooiers dan zien dat iemand dankzij mijn hulp groeit en haar dromen waarmaakt. Het is mijn persoonlijke missie om vrouwen in Nederland gelukkiger te maken en ze te helpen om stappen te maken in hun leven. Om ze te helpen de dingen te bereiken waarvan zij dachten dat het onmogelijk was, net zoals ik dacht dat een eigen bedrijf voor mij onmogelijk was.

15 januari organiseer ik een gratis 10-daagse challenge, waarin ik vrouwen uitdaag om een planning te maken om hun dromen waar te maken, hun uitstelgedrag te herkennen en om dit aan te pakken, zodat zij hun eerste stappen kunnen zetten naar hun droomleven. Wie daarna verder wil gaan kan zich aanmelden voor mijn online programma.

Online en offline coaching

Uiteindelijk wil ik werken naar een combinatie van online en offline coaching. Het liefst wil ik 1-op-1 starten met een tweedaagse kick-off op een super luxe locatie, waarin de deelneemster helemaal in de watten wordt gelegd en zo een goede basis kan bouwen om haar droom vervolgens mee waar te maken. Daarna volgt een 90 daagse online training, waarin ze ook regelmatig met mij coaching gesprekken heeft. Na deze 90 dagen plannen we nog een paar “accountability” momenten in, waarop we gaan kijken in hoeverre ze haar droom waar blijft maken. Ik ben ervan overtuigd dat met mijn programma alle dromen waargemaakt kunnen worden!

Je kunt je hier aanmelden voor de gratis challenge. Wanneer je na de challenge ook deel wil nemen aan mijn online programma, krijg je met de code ‘columnsbykari’ 10% korting.

Groetjes,
Marloes

Marloes is de mama van een lieve, maar ondeugende peuter (3) en een lieve, rustige dreumes (1). Ze blogt 3x per week op mooierleven.com over ondernemen, lifestyle en dromen vangen. Je vindt haar ook op Instagram & Facebook. Ze schreef eerder al een blog voor columnsbykari.com over haar ervaringen met het moederschap.

One thought on “Gastblog: “Je dromen waarmaken ligt binnen handbereik”

Leave a Reply