Gastblog: “Door mijn kinderen ben ik de beste versie van mezelf”

Al toen ik een klein meisje was, wist ik dat ik moeder wilde worden. Toen mijn man en ik een relatie kregen was dit ook één van de eerste dingen die ik tegen hem zei. Dit kwam natuurlijk ook door het feit dat ik graag jong moeder wilde worden, in ieder geval voor mijn dertigste. Ik droomde er altijd van om mijn eerste kindje op mijn 25e te krijgen en de tweede op mijn 27e, en we kregen een relatie toen ik 22 was dus de tijd begon al te dringen voor mijn gevoel. Wat een geluk dat het krijgen van kinderen ons gegund was én ook precies “op schema”!

“Ik zou altijd consequent zijn en ik zou er wel even voor zorgen dat mijn kinderen altijd naar me zouden luisteren.”

Vroeger had ik de mooiste ideeën over het moederschap: ik zou altijd consequent zijn en ik zou er wel even voor zorgen dat mijn kinderen altijd naar me zouden luisteren. Ook zou ik de allerliefste moeder van de wereld zijn, mijn kinderen zouden er altijd super stylish verantwoord bij lopen en we zouden altijd gezond én aan tafel eten. Wat was ik naïef als ik daar aan terug denk! Nu ben ik al lang blij als mijn oudste dochter een boterham eet of dat ze überhaupt aangekleed is! Wat ik vroeger dacht wat het inhield om moeder te zijn dekt helemaal de lading niet. Want een kind dat altijd luistert en alleen gezond eet, volgens mij is dat een mythe. Hoe is het nou eigenlijk écht om moeder te zijn?

“Er kan elk moment iets gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje.”

Columns by Kari Gastblog Mooier Leven 3

Elke dag is weer een nieuw avontuur. De ene dag begint al ontzettend vroeg, de andere dag juist heel erg laat. Soms lijkt een dag heel erg lang, vaak vliegt een dag voorbij. Ik ervaar het moederschap als één van de mooiste dingen die me gegund is, als het al niet het mooiste is. Ik ben trots als een pauw als mijn oudste dochter (ze is nu 2 jaar) de trap op loopt en er hardop bij telt en als mijn jongste dochter (zij is dit jaar geboren) met een grote glimlach de wereld in kijkt smelt ik gewoon. Het is fantastisch om te zien hoe ze elke dag nieuwe dingen leren en zelf de wereld om zich heen verkennen. De wereld ziet er opeens heel anders en wonderbaarlijk uit. Maar naast het wonderbaarlijke van de wereld zie ik nu ook opeens alle gevaren. Er kan elk moment iets gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje. Waar ik vroeger onverschillig kon zijn over bepaalde dingen, zie ik er nu de gevaren van in. Ik begrijp ook veel beter waarom ik sommige dingen niet mocht van mijn ouders, wat ik toen natuurlijk super stom vond.

Naast dat het moederschap ontzettend mooi is, kan het soms ook heel zwaar zijn. Helemaal nu ik twee dochters heb is het wel eens pittig. De oudste heeft een duidelijke eigen wil en wil alles zelf doen op haar eigen manier. De jongste is nog helemaal hulpeloos en heeft als ze honger heeft ook helemaal geen geduld. Ze hebben regelmatig tegelijk aandacht nodig en dat is soms best lastig te verdelen. Er zijn momenten dat ik het idee heb mezelf kwijt te raken in alle hectiek om me heen.

Gelukkig zijn er zo veel meer mooie momenten die alles de moeite waard maken. Een onverwachte knuffel of een spontane kus. Het hardop lachen van allebei mijn meisjes. De heerlijke geur van pasgeboren baby. Samen hangen op de bank of juist lekker samen knutselen aan tafel. Ja het is soms erg druk en ja na een nacht minder slapen is alles wat zwaarder, maar als ik naar mijn dochters kijk dan vult mijn hart zich met zo veel liefde en geluk dat ik het gevoel heb dat ik uit elkaar spat!

Moeder zijn is geweldig, vermoeiend, spannend, verrassend, uitdagend, grappig, soms zwaar, maar het geeft mij altijd heel veel liefde en voldoening. Mijn dochters (en mijn man) maken mij compleet en ontzettend gelukkig. Voor hen zou ik door het vuur gaan en ze maken me sterker dan ik ooit ben geweest. Ik heb door hen het idee dat ik de hele wereld wel aan zou kunnen. Zij zorgen ervoor dat ik de beste versie van mezelf ben en dat ik alles uit het leven blijf halen wat er in zit. Ik kan (en wil) me geen leven meer voorstellen zonder ze ❤

Liefs
Marloes

Wil je meer lezen van Marloes? Ga dan naar haar website mooierleven.com  Hier schrijft Marloes over alles wat het leven mooier maakt! Je kunt haar ook volgen op FacebookInstagram, Twitter (@mooier_leven) & Snapchat (mooier_leven).

Lees ook de gastblog van Myrthe!

4 thoughts on “Gastblog: “Door mijn kinderen ben ik de beste versie van mezelf”

Leave a Reply