Veganistisch koken met Marley Spoon + Kortingscode!

Ik had nog niet eerder de maaltijdboxen van Marley Spoon geprobeerd, omdat ik ervan uitging dat er geen veganistische opties waren. Maar niks is minder waar! Ze hebben iedere week super lekkere en creatieve gerechten, waarin ook rekening wordt gehouden met allerlei voorkeuren en dieetwensen. Wij probeerden twee super lekkere vega-recepten uit. Wil je weten hoe Marley Spoon werkt, waarom ik het zo leuk vind en hoe je met €25,- korting kunt bestellen? Lees dan gauw verder!

Hoe werkt Marley Spoon?

Het is heel simpel. Je kijkt op de website van Marley Spoon welke recepten de komende weken beschikbaar zijn, kiest uit wat jou lekker lijkt en plaatst je bestelling. Je kunt kiezen voor hoeveel mensen je bestelt, voor hoeveel dagen en wanneer je de box thuisbezorgd wilt hebben.

Onze box werd op een avond bezorgd, omdat dit het beste uitkwam: tussen 17:00 en 18:00 uur. Dus geen tijdsbestek van uren, waarin je maar op je boodschapjes zit te wachten. En onze Marley zakken waren fijn op tijd. Ze hebben ook een app, zodat het bestellen nog gemakkelijker is.

Je ontvangt per maaltijd een zak, met daarin alle ingrediënten voor dat specifieke recept. Alles is precies op maat. Dus je hebt van niks teveel, waardoor je geen overbodige producten hoeft weg te gooien. Denk aan kleine zakjes noten of kruiden. En uiteraard al je verse groenten, granen en in ons geval tofu. Marley Spoon werkt samen met kleine, lokale producenten en kiezen zoveel mogelijk voor seizoen producten.

Je maaltijdzak bevat uiteraard ook het recept zelf. Een mooie, grote kaart (bewaren = leuk!) met aan de ene kant het recept in 6 simpele stappen en aan de andere kant een foto van het eindresultaat. Benieuwd of onze maaltijden er net zo appetijtelijk uitzagen als de mooie Marley plaatjes?

Marley Spoon Review

Recept I: Tofu in een Kruidenjasje

Natuurlijk is het superrelaxed om je boodschappen thuisbezorgd te krijgen en niet na te hoeven denken over “wat eten we vandaag”. Maar wat ik vooral zo leuk vind aan Marley Spoon, is dat je een beetje out of the (maaltijd)box gaat denken. Je gebruikt kruiden en groenten die niet standaard op je boodschappenlijstje staan en je ontdekt smaken en mogelijkheden waar je zelf nog niet op was gekomen.

In het eerste recept zat bijvoorbeeld een kruidenmix en een saus die ik nog niet kende. Vermicelli had ik ook nog nooit in mijn winkelwagen gelegd. Verder zat er Paksoi in het gerecht – een groente die ik al in geen eeuwigheid meer had gegeten, maar superlekker vind. En ook bakte ik, volgens recept, de tofu met maïzena, waardoor het lekker knapperig werd. Dat ik daar niet eerder op was gekomen! Het is heel inspirerend en leuk om op deze manier bezig te zijn met eten. En het was erg lekker. Ook Aya genoot volop van dit recept: want hoe leuk, sliertjes slurpen.

[easy-image-collage id=18692]

Recept II: Notige Bulgarsalade

Ook in dit recept zaten weer kruiden en sauzen die ik nog niet kende. En de combinaties waren super creatief en verassend. Maar het fijnste is misschien nog wel dat het, ondanks alle originaliteit, hele haalbare recepten zijn. Het tweede recept maakte ik na een lange dag in de Keukenhof, voor mijn schoonouders. Ik was moe en zag er een beetje tegenop om nog te koken. Maar het was zo simpel: gewoon de 6 stappen volgen en na een half uur zag het er prachtig uit en smaakte het heerlijk! Dat is zo relaxed.

Want hoe vaak sta je na een lange (werk)dag wel niet in de keuken en denk je “o, ook nog koken”. Dan is het wel prettig als het een succes wordt. En mocht het bij jou toch niet zo uitpakken als op het plaatje, kun je altijd nog een kookworkshop volgen bij Marley Spoon 😉 Onwijs leuk voor Moederdag of een vrijgezellenfeestje bijvoorbeeld!

De notige bulgarsalade was overigens een vegetarisch recept: je kon Griekse yoghurt toevoegen aan het recept. Mijn eters waren niet vegan, dus konden daarvan genieten. Ik kon de yoghurt gewoon weglaten, waardoor het gerecht plantaardig bleef. Die vrijheid, om met verschillende mensen rekening te houden, vind ik belangrijk.

[easy-image-collage id=18693]

 

 

Wil jij Marley Spoon ook uitproberen? Bestel dan met €25,- korting met de code BYKARI. Deze kortingscode is geldig van 1 mei t/m 30 juni 2018.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.