De leukste én goedkoopste spullen voor je kindje | Budget Shoppen

Je wilt het beste voor je kindje. Natuurlijk. Maar soms is het ook fijn als het een beetje betaalbaar is. Waar vind je de beste bellenblaas? De mooiste boekjes voor de laagste prijs? De fijnste niet-afzak-sokjes? De handigste plaspotjes? De meest betaalbare rompertjes? Het goedkoopste schilder- en knutselmateriaal? In deze blog neem ik je langs de meest budget-proof winkels, zodat jij het leukste en toch goedkoopste kunt shoppen voor je baby, dreumes, peuter en kleuter!

Echt Hema

Om dan maar gelijk met het belangrijkste te beginnen: bellenblaas. Want o, wat kun je eindeloos veel plezier hebben met je kleintje & bellenblaas. Het is zo magisch, zo mooi, zo gezellig, zo vrolijk. En hoe leuk als ze op een gegeven moment het óók zelf kunnen! Al heel wat flesjes zijn bij ons door de huiskamer gevlogen, maar de beste bellenblaas – die met de meeste bellen, die het langst meegaan – koop je toch echt bij Hema. Je hebt twee soorten bij de Hema – een grote van Jip & Janneke (€1,50) – maar ik bedoel de gewone, kleine variant (€0,50). Ook leuk om als uitdeel-cadeautjes.

bellenblaas hema

Steeds Verassend, Altijd Voordelig

Bij Kruidvat moet je zijn voor twee dingen: boekjes en sokjes. Kruidvat heeft ontzettend veel leuke en goede kwaliteit boekjes, van Eric Carle tot Kikker, van Marianne Busser & Ron Schroder tot Dikkie Dik. Maar ook minder bekende boekjes en educatieve boeken heeft Kruidvat, waar Aya al weken van geniet. En allemaal zijn ze rond de €3 of €4. Aya is gek op boekjes, voorlezen is twee keer per dag vaste prik. En omdat ik niet 1000x hetzelfde boekje wil voorlezen, is het fijn om wat op voorraad te hebben. [Uiteraard kun je ook naar de Bieb, maar ik vind de boekjes uit de stadsbieb echt te vies]. Ik vind ook vaak leuke boekjes bij Action (Disney) en Trekpleister.

[easy-image-collage id=17925]

De sokjes van Bambino zijn ook een aanrader bij Kruidvat, omdat ze geen bal kosten en niet afzakken. En laten we wel wezen, sokken raak je iedere drie tellen kwijt. Dus wel zo fijn als ze a) een beetje blijven zitten en b) niet zo duur zijn als je ze weer moet vervangen.

Het duurt even, maar dan heb je ook wat

Bij Ali Express heb ik een hele rits babyschoentjes geshopt. Allemaal even zoet en lief. Allemaal spot goedkoop. De bezorging laat vaak weken op zich wachten, maar tot nu toe ben ik nog niet teleurgesteld door Ali. Ze dragen een schoentje het eerste jaar misschien 4 keer per paar dus het is fijn als het betaalbaar is. En zo, zo schattig! Wel dus even rekening mee houden dat het lang kan duren voor je ze in huis hebt – dus stem de maat daar op af.

Met de klok mee, beginnend bij de schaapjessloffen:
  1. Schaapjessloffen
  2. Roze veterschoenen
  3. Roze beestjesslofjes
  4. Roze schoentjes
  5. Beige slofjes
  6. Roze slofjes slapen
  7. Roze leren schoentjes

Kwaliteit voor de laagste prijs

Bij zeeman stap ik een keer per jaar naar binnen voor een hele lading rompers en kinderondergoed. Onderbroekjes en hemdjes voor Aya en de biologische katoenen rompertjes (€2,49) heb ik weer ingeslagen voor de baby.

Goedkoopste rompertjes

The Magic of Action

Dat Aya een kleine kunstenares is, is inmiddels wel bekend. Ze schildert bijna iedere dag. En hoewel ik op papier en aquarelverf niet bezuinig – dat halen we bij de kunsthandel – koop ik canvas en kwasten in bulk en lekker goedkoop. Bij de Action, wel te verstaan. Ook veel stickers, knutselpapier, klei, frutsels, schaartjes, lijm en andere knutselspulletjes haal ik bij Action.

[easy-image-collage id=17926]

Action heeft ook hele leuke seizoensgebonden spulletjes. En dan bedoel ik niet de ultieme kitch producten [no shade als je daar wel van houdt!]. Maar soms verrast Action je met gevilte tasjes met herfstblaadjes en eekhoorntjes erop of lieve, houten kippetjes voor pasen. Super leuk om een seizoenstafeltje mee te bouwen zodat je kleintje mee kan leven en leren met de seizoenen.

A World of Inspiration

Als je kindje eraan toe is om zindelijk te worden, moet je plaspotjes gaan inslaan. Een potje voor boven, een potje voor beneden, een voor onderweg of bij oma, een wc brilletje voor het kleine billetje, opstapjes. Ikea heeft het allemaal en lekker betaalbaar.

Every Lidl helps

Betaalbaar, mooi en duurzaam houten speelgoed vind je bij Lidl. Lees hier mijn artikel over het mooiste houten speelgoed van Lidl! Ik koop ook regelmatig houten speelgoed, puzzels en poppenspullen bij Action en Trekpleister.

houten speelgoed van Lidl

Disclaimer

Er is niks mis mee om mooie, dure spulletjes te willen kopen voor je kindje. Eerlijke schoentjes zijn echt wel wat waard en dat zijn die van Ali Express natuurlijk niet. Maar iedere mama heeft een ander budget en maakt andere keuzes. Jij bepaalt waar je in investeert en waar je op bezuinigt. In deze blog, over de goedkoopste spullen voor je kindje, geef ik enkel wat budget opties waar wij hele positieve ervaringen mee hebben. 

Thank you for reading!

affiliate linking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.