Veganistisch Pompoengerecht met Kikkererwten

Ik ben gek op pompoen. Het hele jaar door. Ik vind het alleen zo’n ellende om die dingen te slachten. Wat een werk. Maar o zo waard. Een veganistisch pompoengerecht met kikkererwten heb je – los van het pompoen-slachten – zo gemaakt. En deze is super lekker en gezond! Dus ik wilde ‘m natuurlijk ook met jou delen.

Dit heb je nodig!

  • Een halve pompoen
  • Een blik kikkerwerten
  • Een rode ui
  • Een teentje knoflook
  • Kurkuma (tumeric)
  • Cajun kruiden
  • Peper en zout

Stap voor stap: Veganistisch Pompoengerecht

Stap 1:

Slacht je pompoen. Snijd hem in stukken, haal de schil eraf en de pitten eruit. Je kunt ‘m ook met schil en al koken en daarna de schil verwijderen. Dat vinden sommige mensen gemakkelijker.

Stap 2:

Kook je pompoen zo’n 10 minuten in een pan met water. Hij mag zacht zijn, maar niet te zacht, anders krijg je smurrie in de koekenpan.

Stap 3:

Spoel de kikkererwten schoon en laat ze uitlekken.

Stap 4:

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.

Stap 5:

Doe olijfolie in een koekenpan en gooi alle ingrediΓ«nten erbij. Voeg ook de kruiden en de zout en peper toe, naar smaak. Roerbak alles tot het er goed uitziet en lekker smaakt.

Stap 6:

Serveren maar! Ik vind dit veganistische pompoengerecht lekker met een bordje rucola sla eronder en groentefrietjes erbij. Maar je kunt het ook eten met rijst, bulgar, zoete aardappel of Turks brood.

Bekijk ook: Veganistische Zoete Aardappelburger met Cannelloni Bonen

Wat doe je met de andere helft van je pompoen?

Pompoen is zo een diverse groente. Je kunt er alle kanten mee uit. Hij zit vol vitaminen en mineralen en omdat pompoen zo zoet en zacht is, is het de ideale groente voor de kleintjes. Je hebt na dit gerecht nog een halve over. Je kunt deze koken en invriezen voor later. Maar je kunt ‘m na het koken ook pureren en er soep van maken. Gewoon de puree, met dezelfde kruiden als hierboven, door wat groente bouillon roeren, munt erop en klaar is kees. Ook heel lekker: pompoenspread. Je pureert ‘m met olijfolie, cajun en kurkuma en je hebt heerlijk, gezond broodbeleg. Handig ook voor op feestjes als dipje!

Eet Smakelijk!

Thank you for reading!

One thought on “Veganistisch Pompoengerecht met Kikkererwten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.