Kinderboekerij: Aya test het boekenabonnement voor peuters uit

De kinderboeken zijn niet aan te slepen in ons huishouden. Isaya is dol op boeken en ik lees haar heel graag voor. Zo gezellig! Maar ik word wel een beetje dol als ik 100x hetzelfde verhaaltje moet voorlezen. Daarom koop ik heel vaak nieuwe boekjes. Een paar maanden terug stond ik boekjes uit te zoeken in de winkel en dacht “er zou eigenlijk een boekenabonnement moeten zijn, zodat ze thuis worden bezorgd iedere maand”. Google vertelde mij dat ik niet de eerste was die op dat idee was gekomen: er bestaan gewoon kinderboekenabonnementen. Kinderboekerij bezorgt iedere maand 4 boekjes bij je thuis, door de brievenbus en geselecteerd op leeftijd. Isaya testte het peuterabonnement de afgelopen 3 maanden uit.

Over Kinderboekerij

Welke abonnementen zijn er?

Kinderboekerij is dus een boekenabonnement voor kinderen. De abonnementen zijn aangepast op verschillende leeftijden. Er is een abonnement voor baby’s & dreumes (0 to 2 jaar), voor peuters (2 tot 4 jaar), kleuters (4 tot 6 jaar), schoolkinderen (6 tot 8 jaar) en er is een 8+ tienerpakket.

Wat zit er in?

Kinderboekerij werkt samen met allerlei verschillende uitgeverijen, waardoor ze boekjes kunnen leveren van Peppa Pig, Disney, Barbie, Woezel & Pip, Sesamstraat, Nickelodeon, Marvel, Bob de Bouwer en nog veel meer. Iedere maand ontvang je een nieuw pakket, dat door de brievenbus past, met 4 boekjes.

Wat kost het?

Een abonnement kost €15,95 per maand. De eerste maand ontvang je €6,- introductiekorting. Je betaalt per automatische incasso en kunt iedere maand online opzeggen. De prijs is inclusief verzendkosten.

[easy-image-collage id=20730]

Onze ervaring met Kinderboekerij

Isaya testte het peuterabonnement van Kinderboekerij 3 maanden uit. Iedere maand ontving ze haar pakket met 4 boekjes. In een pakket zaten steeds twee wat grotere voorleesboeken, een kleiner boekje en een knutsel- of tekenboek.

Wat Isaya & ik leuk vonden
  • De post krijgen, haar pakketje openmaken en dan de schatten van de maand bewonderen vond Isaya geweldig. Die uitpakmomentjes kun je hier terugzien op mijn Instastories.
  • Er zaten een aantal voorleesboeken bij die ze heel leuk vond, met als absolute uitblinker “Drukte voor tien” (echte aanrader!!)
  • Ik heb een aantal prijzen opgezocht van boekjes in het pakket en de boekenwaarde komt iedere maand ruim boven het maandbedrag van €15,95 uit.
Wat Isaya minder vond
  • Er zaten een aantal boekjes bij die ze vreemd vond, zoals “Masha de Beer” en “Iggelpiggel”. Misschien vinden jouw kindjes die wel super leuk, dat is natuurlijk per kind verschillend. Maar daar heb je geen invloed op bij een abonnement: in een boekwinkel kies je enkel uit wat je leuk vind, bij een abonnement lees je wat de pot schaft. [Wij hebben Masha & Iggelpiggel overigens doorgegeven, dus die hebben alsnog een goed huisje gekregen]
  • Er zat ook iedere maand een tekenboek in ( kleurplaten) – Isaya weet nooit zo goed wat ze met een kleurplaat moet, want “er staat al wat op dit papier”. Als het prinsessen zijn okΓ©, maar Bumba vond ze niet zo boeiend.

Aanrader?

Ik denk dat een boekenabonnement een heel goed & leuk idee is als je een druk huishouden runt en misschien niet altijd tijd hebt om boekjes te kopen of lenen bij de bieb, maar (voor)lezen wel heel belangrijk vindt. De variatie in het pakket is in theorie heel leuk, maar zoals ik al zei, uiteraard niet afgestemd op de persoonlijke voorkeuren van je kindje (alleen op leeftijd). Wij hebben zelf niet “genoeg” aan het boekenabonnement: we lezen zoveel (voor) dat we meer boekjes nodig hebben iedere maand. Wat ik dus zelf zou doen is dit abonnement delen met een andere mama. Dan kun je de boekjes waar je klaar mee bent doorgeven!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.