Ik heb echt wel even getwijfeld: moeten we het nou aanschaffen of niet. Het Bugaboo meerijdplankje kost namelijk €105,- en omdat we een Bugaboo Cameleon hebben, komt daar ook een adapter van 15 euro bij. In deze blog vertel ik waarom we het meerijdplankje uiteindelijk hebben gekocht en wat onze ervaringen ermee zijn. En natuurlijk of het het geld waard is!
Aanschaffen of niet?
Het ene kind...
Isaya heeft de eerste zes maanden van haar leven nauwelijks in de Bugaboo gelegen. Ze zat alleen maar in de draagdoek en begon het pas leuk te vinden in de wagen toen ze erin kon zitten. Als Alela ook niet in de Bugaboo zou willen de eerste maanden, zou het zonde zijn om (nu al) een meerijdplankje aan te schaffen. Ik vind zelf de Bugaboo in de wieg-stand (0-6 maanden) ook niet ideaal: de wieg zit veel te dicht op de bak eronder, waardoor je echt loopt te proppen en klooien als je er iets onderin wilt leggen.
Maar ik kreeg last van mijn bekken & knie na de bevalling, waardoor ik wat minder moest fietsen en dragen. Opeens werd de Bugaboo een handige optie om met twee meiden op stap te gaan. Alela (0) kon dan in het wiegje van de Bugaboo, Isaya (3) op het meerijdplankje en (met het nodige gepropt) onze spullen en boodschappen onderin.
Rondvraag...
Ik vroeg wat rond op de Peuterspeelzaal en bij ballet: wat vonden andere moeders van hun meerijdplankjes? En wat vonden hun peuters? De antwoorden waren erg verschillend. De ene peuter vond het ontzettend leuk, de ander wilde er absoluut niet op zitten. Dat is dus een beetje een gok.
Wel kwam ik, na deze rondvraag, tot de conclusie dat een “echt” Bugaboo meerijdplankje, dus niet een universele, de beste keuze was. Want ik zag moeders, met een universeel plankje, naast hun wagen lopen en klooien met touwtjes als ze het plankje omhoog wilden hebben. Dat zag ik allemaal niet zitten.
Aanschaf van het Bugaboo meerijdplankje
We besloten het maar gewoon te gaan proberen. We hebben ons meerijdplankje gekocht bij Bol.com. Omdat we een Cameleon Bugaboo hebben, moesten we er een adapter bij kopen, voor de Cameleon. Je hebt ook een apart adapter voor de Donkey en Buffalo. Bij elkaar ben je dan iets meer dan €120 kwijt.
Montage van het meerijdplankje
Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij hier niet al te veel mee heb bemoeid. Dingen in elkaar zetten en monteren valt onder het takenpakket van mijn vrouw, want daar heb ik geen geduld voor. (Ik heb de meiden gebaard, dus dat vind ik een redelijke verdeling).
Ze vond het een gedoe om het meerijdplankje vast te maken aan de Bugaboo en is er wel even mee bezig geweest. Maar toen ze klaar was had een een “oooo zó” moment en zei ze dat ze de volgende waarschijnlijk in tien minuten in elkaar zou kunnen zetten.
Links of rechts?
Je kunt het plankje met de inkeping naar links of naar rechts plaatsen. Het is niet zo dat je dan helemaal naast je wagen loopt: je loopt er nog steeds achter, maar “lichtelijk” naar rechts of naar links. Ik ben rechtshandig en voor mij voelde het natuurlijk om de inkeping links te hebben: dan loop je een beetje aan de linkerkant en kun je dus goed sturen met rechts. Ik heb overigens altijd de veiligheidsband om mijn pols als ik met de meiden loop.
Onze ervaring
Het oordeel van de peuter
Isaya vond het direct PRACHTIG. Ze wilde vanaf dag 1 dolgraag op het plankje van de “Bukkieboe”. Lekker naar haar zusje kijken, op het zitje springen, op het zitje staan… Want o ja, het Bugaboo meerijdplankje is een plankje met een zitje. Wel essentieel om te benoemen natuurlijk. Ze kunnen erop staan én zitten.
Als we de hele dag in de weer zijn, zit Isaya probleemloos op het zitje. Ze krijgt geen last van haar bips, en ze wordt het niet zat. Af en toe loopt ze een stukje of als ze moe is legt ze even haar hoofdje op de wagen. Maar we kunnen uren op pad op deze manier.
Het oordeel van de baby
Alela moest even wennen aan in de wagen liggen, maar na een week vond ze het heerlijk. Als ze wakker is, vindt ze het heel leuk om naar haar zus te kijken die boven haar “zweeft”.
Het oordeel van de moeder
Ik vind een wagen nog steeds veel onhandiger dan een draagdoek, omdat je zo’n gigantisch ding overal tussendoor met manoeuvreren. Maar het is wel minder zwaar dan dragen. Ik vind het meerijdplankje echt top. Ik heb altijd een draagdoek onderin zitten, voor het geval dat, maar die hebben we niet vaak nodig.
Als Isaya er niet op zit, of als we een stoepje op moeten, klik ik het plankje met mijn voet zó, hup, omhoog. Dat werkt heel goed. Het materiaal is ook heel stevig: gewoon goede Bugaboo kwaliteit.
Aanrader?
Yes! Zeker doen als je een peuter en baby hebt en regelmatig met de wagen op pad wilt. Ik heb geen seconde spijt gehad van deze aankoop. Of het de kosten waard zijn, moet ieder voor zich bepalen. Je kunt altijd even kijken of er een tweedehandse op Marktplaats is (let wel op dat je ook een adapter nodig hebt). Maar ik ben echt heel blij met het Bugaboo meerijdplankje!
Je koopt het meerijdplankje hier. En voor de Cameleon adapter klik je hier. Deze link gaat naar de adapter van de Donkey/ Buffalo.
2 thoughts on “Het meerijdplankje van de Bugaboo: Top of Flop?”