Voor mijn hartsvriendinnen | Vriendinnen Quiz

Elma van Vliet heeft een nieuwe quiz uitgebracht: de vriendinnen quiz! Een quiz voor een gezellige avond met je vriendinnen, om ze nog beter te leren kennen. In navolging vanΒ de familie quiz en vrienden quizΒ is dit het perfecte spel voor een avondje [hilarisch] doortrekken met je liefste meisjes. Ter ere van deze leuke lancering vertel ik jullie alles over een aantal vanΒ mijn liefste meisjes: vriendinnen die al jaren, door dik & dun, in mijn leven zijn, van wie ik zielsveel houd en waar ik heel dankbaar voor ben. Een eerbetoon, aan de vriendinnen in mijn leven.

De Vriendinnen Quiz

De vriendinnen quiz bestaat uit 110 spelkaarten, met allerlei leuke, bijzondere, grappige, diepgaande en alledaagse vragen en opdrachten. De quiz kan gespeeld worden met 3 tot 8 personen. Hij kost €15 en is hier te koop.

Mijn liefste meisjes

Basisschool

Vriendin D. ken ik al sinds mijn 2e. We waren compleet verschillend en toch een perfecte match. We groeiden op als een soort zusjes. Door afstand en drukke gezinnen zien we elkaar nu weinig, maar ze heeft een heel bijzonder plekje in mijn hart. Vriendin R. en ik waren als twee handen op één buik. Zelfs toen we duizenden kilometers uit elkaar gingen wonen bleven we met elkaar in contact en als ze in Nederland is, voelt het altijd gelijk goed. Vriendin N. leerde ik in de laatste jaren dat ik op Curacao woonde kennen. 10 jaar later kwamen we elkaar weer tegen op Curacao en alles was gelijk weer als vanouds. Ze heeft een van de grootste harten die ik ken, verstopt in een van de grappigste mensen die ik ken.

Middelbare school

Toen ik naar Nederland verhuisde, in 2001, moest ik een heel nieuw sociaal leven opbouwen. Dat was best wel spannend en het vroeg ook veel energie: ik zakte van 3 VWO naar 4 HAVO af, omdat ikΒ integreren in Nederland echt wel ingewikkeldΒ vond. Maar drie meiden, die ik op de Middelbare school ontmoette, maakten het leven een heel stuk gemakkelijker en leuker. En dat doen ze, bijna 17 jaar later, nog steeds.

Bij vriendin N. voelde ik mij gelijk veilig en op mijn gemak, omdat ze het vermogen heeft om mensen te accepteren zoals ze zijn. Door de jaren heen heeft ze mij meegemaakt in verschillende relaties, studies en emotionele toestanden. Ik ben veel veranderd. Maar ze heeft altijd door alle “ruis” heen kunnen kijken en mij geaccepteerd voor wie ik echt ben. Vriendin S. was mijn eerste grote liefde en ik ben nog iedere dag dankbaar dat we, toen onze relatie uitging, vriendinnen zijn geworden. Mijn ander vriendin S. is een van de krachtigste vrouwen die ik ken. Dat was ze op de Middelbare school al en door de jaren heen heb ik alleen maar meer bewondering voor haar gekregen. En hoe leuk dat onze dochters nu ook als vriendinnen opgroeien.

Studietijd en daarna

In de jaren na de middelbare school ontmoette ik twee lieve zorgzame vriendinnen, allebei met een M (met dezelfde naam zelfs!). Lief en leed heb ik met deze M’tjes gedeeld. Urenlange gesprekken over alles wat ons bezighield. Tijdens mijn studie heb ik ook een paar mooie mensen ontmoet. Helaas zijn de meesten weerΒ uit mijn leven verdwenen toen ik moeder werd. Dat doet echter niks af aan de jaren dat we wel in elkaars leven waren en veel van elkaar hebben gehouden.

Moederschap

Isaya is een heerlijk sociaal bijtje. Ze maakt heel gemakkelijk vrienden. Dat vind ik zo bijzonder en mooi aan haar. Ze staat met een open hart in het leven. Soms vind ik dat ook heel spannend, want Γ³Γ³Γ³ ik weet dat dat gigantische hart nog vaak gebroken zal worden. Maar ik vind het vooral inspirerend. Isaya heeft mij geleerd om open te staan voor nieuwe vriendschappen. Zo leuk, dat het moederschap weer allemaal nieuwe leuke mensen op mijn pad brengt. Nieuwe vriendinnen, met wie ik hopelijk net zulke mooie herinneringen kan opbouwen als met de meisjes die er al jaren zijn.

Koop bij bol.com

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.