Winactie! De leukste quiz spellen voor familie en vrienden van Elma van Vliet

Vandaag ben ik jarig en dat vier ik graag met een super toffe winactie! Ik geef de leukste quiz spellen voor familie en vrienden, van Elma van Vliet, weg! Met deze quizspellen leer jij je familie of je vrienden een stuk beter kennen. Super leuk voor een feestje of dineetje. En om je een een beetje een beeld te geven van het soort vragen in de quiz, beantwoord ik er zelf ook een paar. Dus dit is gelijk een “12 Dingen die je nog niet over mij wist” – blog! Nieuwsgierig en wil je winnen? Lees dan gauw verder?De spelregels

Er zijn twee quiz spellen. Het Familie Quiz spel en het Vrienden Quiz spel. Er zitten 110 kaarten in een spel: “beantwoord” kaarten, “vertel” kaarten en “doe” kaarten. Je trekt om de beurt een kaart en voor ieder ieder goed antwoord krijg je een punt. Degene met de meeste punten wint.

Familie Quiz

12 dingen die je nog niet over mij wist…

…met kaartjes uit het Vrienden Quizspel!

1. Wat is de beste herinnering aan je schooltijd?

Ik heb op twee verschillende basisscholen en drie verschillende middelbare scholen gezeten. Als ik eerlijk ben, heb ik daar weinig goede herinneringen aan. Maar toen ik 15 was, kwam ik op een school in Nederland terecht waar ik een super leuke vriendengroep mocht binnenstappen. De vriendinnen die ik toen maakte, zijn nog steeds mijn beste vriendinnetjes.

2. Wie was vroeger jouw held?

Eigenlijk is ze nog steeds mijn held. Op mijn twaalfde werd ik verliefd op Angelina Jolie en ik bewonder haar nog altijd. In haar werk voor de UNHCR als ambassadrice, doet ze ontzettend veel goeds, onder andere voor vluchtelingen. Ze is ook mijn stijlicoon: haar kleding is heel elegant en simpel. Niet schreeuwerig of over the top, maar tijdloos en chique. Ze draagt bijvoorbeeld veel van The Row. En ze is natuurlijk een dedicated supermom, met zes kinderen, waarvan drie geadopteerd.

3. Welke film moet iedereen volgens jou hebben gezien?

Natuurlijk eentje van Angelina Jolie: Girl, Interrupted.

4. Welke levensles of boodschap zou je aan een kind meegeven?

Een tijdje geleden schreef ik 10 wijze lessen voor later voor mijn dochter op, in een blog over het dagboek van Elma van Vliet.

5. Wat heb je met je eerste salaris gedaan?

Een droger gekocht. O, wat was ik daar blij mee! Ik heb een hekel aan de was ophangen.

6. Wat vind jij het leukst aan je vrienden?

Dat ze zo lief en betrouwbaar zijn. Dat ze zichzelf durven te zijn bij mij en dat ze mij in vertrouwen nemen. Dat ze voor mij klaar staan en mij nemen zoals ik ben. Dat ze door de jaren heen bij me zijn gebleven. Dat ik met ze kan lachen, huilen, praten en knuffelen.

7. Welke jeugdherinnering is jou het meest dierbaar?

Mijn meest dierbare jeugdherinneringen spelen zich af op het strand op Curacao, waar ik ben opgegroeid. We brachten hele dagen door, op het strand van Bandabou. Het fijnst was het aan het einde van de dag, als de zon aan het ondergaan was en we wisten dat we bijna naar huis moesten. Ieder extra moment op het strand was dan een cadeautje. Andere mooie herinneringen aan mijn vader, mijn moeder en mijn zus deelde ik eerder al.

8. Wat zijn jouw bijnamen?

Mijn moeder noemt mij “Kaatje” en mijn vrienden noemen mij “Kaar”.

9. Wat wilde je vroeger worden?

Ik tenniste zes dagen per week, dus ik wilde prof tennisser worden. Er is ook een periode geweest, toen ik een jaar of 11 was, dat ik interieur architect wilde worden.

10. Wat zou je doen met een miljoen?

Ik zou een huis kopen op Curacao, daarheen verhuizen met mijn gezin en mijn familie gezellig laten overvliegen voor vakantie.

11. Had je in je pubertijd een totaal andere kledingstijl dan nu?

Ja! Ik heb een Grunge fase gehad: kapotte panty’s om mijn armen en benen, korte rokjes, kisten aan mijn voeten en een legertas. Kurt Cobain was mijn grote held. Later heb ik ook een Skater fase gehad: Vans, wijde broeken en capuchon truien. Ik kan nog geen drie tellen op een skateboard staan, maar oké. Mijn haar heeft ook alle kleuren van de regenboog gehad.

12. Wat is jouw ideale vakantie?

Natuurlijk naar Curacao! Ik deelde laatst mijn “10 Tips voor de Ideale Vakantie op Curacao“, omdat ik het iedereen aanraad om daar een keer (of vaker!) naar toe te gaan. Het is een heerlijk eiland.

Vrienden Quiz

Wil jij een van de Quiz spellen winnen?

Wil jij het Familie Quizspel of het Vrienden Quizspel winnen? Dat kan zo:

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer!

One thought on “Winactie! De leukste quiz spellen voor familie en vrienden van Elma van Vliet

Leave a Reply