Knutselen in de Kerstvakantie

Mijn kleine kunstenares heeft weer het een en ander aan knutseldozen van SES creative uitgetest de afgelopen weken. Tijd dus voor een nieuwe blog met knutseltips. Voor de Kerstvakantie uiteraard! Want wat is er nou gezelliger dan op een donkere dag, buiten guur, binnen warm, de Kerstboom aan, kopje thee, koekje en dan fijn samen knutselen aan tafel? Wij gaan in elk geval lekker veel knutselen met Kerst!

Leren knippen

knutselen met kerst

Best moeilijk is dat, knippen. Het is een speciale motoriek en vraag veel geduld en concentratie. SES heeft “Ik leer knippen” knutseldozen met een enorme stapel mooie gekleurde plaatjes, waar peuters en kleuters kunnen oefenen met knippen. Er zit een kind-veilige schaar bij. Leuk aan deze knutselactiviteit is dat, wanneer het knippen begint te lukken, je kindje super trots is. En de knipsels kunnen daarna ergens opgeplakt worden. Ze kunnen er bijvoorbeeld postkaarten mee maken (en versturen!) of een collage.

Koop bij bol.com

Vingerverven

Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat Isaya dol is op vingerverven. Bij haar is het meestal “lichaamverven”, aangezien ze zichzelf graag insmeert met de verf van SES. Gelukkig “kan” dat, omdat de verf veilig en uitwasbaar is . We hebben deze verf altijd in huis: het is gewoon een musthave. Niet alleen omdat het echt heel gemakkelijk overal uit gaat. Maar ook de kleuren mooi & dekkend zijn en kinderen veilig hun creativiteit kunnen ontdekken met deze vingerverf. Isaya beschildert er niet alleen canvas, papier en zichzelf mee, maar ook bijvoorbeeld steentjes.

Knutselen met Kerst

Bij het tuincentrum hebben we houten engeltjes gekocht voor in de boom. Deze heeft Isaya beschilderd met de vingerverf van SES en in de boom gehangen.Β 

Koop bij bol.com

Strijkkralen

Ja, de liefde voor strijkkralen is nog steeds groot. In mijn vorige SES blog vertelde ik er alles over. Na alle cupcakes, taartjes, vierkantjes, huisjes en unicorns was Aya het nog lang niet zat. Nu kreeg ze van SES de glitter zeemeermin set. Ze vind het onwijs leuk om te doen. Wel handig om van te voren aan wat “verwachtingen management”. De kralen “glitteren” niet echt, in elk geval niet zoals het er op de doos uitziet voor een peuter/kleuter! Dat was natuurlijk even een teleurstelling. Maar die konden we gelukkig opvangen met een pot echte glitters en wat lijm.

Knutselen met Kerst

Je kunt uiteraard een prachtige Kerstster strijkkralen! Als je kindje nog klein is kun je de ster zelf uitlijnen en kan kan je peuter de ster invullen. Super leuk voor op de Kersttafel. Of maak er een koortje aan vast en hang de ster in de boom.

Koop bij bol.com

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.