Heerlijke Veganistische Bloemkoolsoep

Ik begin soep steeds lekkerder te vinden. En steeds handiger. Soep is ideaal als je (kleine) kinderen hebt. Ze stouwen het gemakkelijk weg, je kunt er super veel groenten in (ver)stoppen en je kunt het de volgende dag opwarmen. In deze blog deel ik een recente soep favoriet van ons, namelijk een super gemakkelijke en smaakvolle veganistische bloemkoolsoep!

Wat heb je nodig voor veganistische bloemkoolsoep?

Uiteraard een dikke bloemkool. Dat is het belangrijkste. Je kunt deze veganistische bloemkoolsoep verder zo “puur” en/of zo spannend maken als je zelf wilt. Alela is net begonnen met eten, dus die krijgt deze soep zonder poespas. Dat wil zeggen: alleen de bloemkool puree. Isaya houdt echter ook niet van al te veel spannende toestanden, dus voor haar houden we een deel van de soep, met bouillon, apart. Zo kun je, zonder drie verschillende maaltijden te moeten maken, aan ieders wensen voldoen.

Even alle ingrediënten op een rij:
  • 1 grote bloemkool
  • 1 bouillon blokje
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Witte ui
  • Cajunkruiden
  • Nootmuskaat
  • Zout & Peper

Je kunt qua kruiden alle kanten op, maar net wat je lekker vindt. Andere kruiden die goed smaken bij bloemkool zijn bijvoorbeeld kerrie, kurkuma, koriander, marjolein, peterselie, dragon en rozemarijn. Je kunt eventueel de ui weglaten, als je dat te scherp vindt.

Hoe maak je de soep?

STAP 1.

Je begint met het slachten van de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe ze in een grote pan met water.

STAP 2.

Breng de bloemkool aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken, tot het lekker zacht is. Giet de bloemkool af en laat het zonder deksel staan, zodat het een beetje kan afkoelen.

STAP 3.

Snijd de knoflook en de ui in stukjes en bak ze in olijfolie. Zet ondertussen een pan met een klein laagje water (ongeveer 2 vingerkootjes) op het vuur en voeg een bouillonblokje toe. Laat het blokje al roerend opgaan in het water.

veganistische bloemkoolsoep

Nog meer soep-inspiratie? Bekijk dan dit recept voor veganistische courgette soep!


STAP 4.

Zet vervolgens de staafmixer op de bloemkool of doe de bloemkool in de blender. Als je, zoals ik, een baby te voeden hebt, heb je nu een maaltje voor je baby. Je kunt eventueel wat bakjes invriezen, zodat je voor een aantal dagen babyhapjes hebt.

STAP 5.

Voor de rest van het gezin voeg je nu de gebakken ui en knoflook toe aan de bloemkoolpuree. Nog even kort doormixen en daarna doe je de puree in de pan.

STAP 6.

Roer de puree goed door de bouillon heen, tot het een mooi, glad en dik geheel wordt. Als het te waterig wordt, heb je teveel water gebruik: het moet een lekker stevig soepie worden. Voor de gezinsleden die niet van kruiden houden, haal je nu een bordje eruit.

STAP 7.

Voor de rest van het gezin voeg je de kruiden toe en zout en peper, alles naar smaak. Laat de soep nog even pruttelen, terwijl je het brood snijdt. En serveren maar! Als je het lekker vindt kun je wat linzen of verse kruiden op je soepje draperen, als garnering.

Eet smakelijk!

Columns by Kari

I would love to see you on Instagram!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.