Bruisende strijd tegen plastic afval met Sodastream

Zelf bruisend water maken: dat kun je thuis doen, met de Sodastream . Ook bruisend water met een vruchtensmaakje. De missie van Sodastream is om plastic afval tegen te gaan. In deze blog leg ik uit hoe de Sodastream werkt, waarom het een duurzamer alternatief is voor frisdrank en prik uit PET flessen en deel ik onze ervaring met de Sodastream machine en smaken!

Waarom Sodastream machine

Zelf bruisend water maken in de strijd tegen plastic afval

8,3 miljard ton plastic. Zoveel is er al geproduceerd. Ruim 6 miljard daarvan is nu al afval. Een groot deel komt terecht in de oceaan. En ieder jaar komt er 311 miljoen ton plastic bij. Iedere keer dat we plastic kopen en ver/gebruiken dragen we bij aan de plastic soep. Dit heeft ernstige en vergaande gevolgen voor de gezondheid van mens, dier en natuur. Sodastream probeert haar steentje bij te dragen door te voorkomen dat mensen frisdrank uit plastic wegwerpflessen kopen. Met de Sodastream fles kun je namelijk 3 jaar carboneren. Daarna kun je de BPA vrije fles gebruiken als gewone drinkfles. Door deze manier van frisdrank maken, wordt het milieu ook gespaard door minder transport & opslag.


Lees ook: 10 x je dagelijkse spullen plastic vrij


zelf bruisend water maken

“If you can’t reuse it refuse it”

Hoe werkt Sodastream precies?

Met de Sodastream kun je zelf bruisend water maken. Je kunt het water zo bruisend maken als je zelf wilt en ook een smaakje geven. Je doet een CO2 cilinder in de machine, vult de Sodastream fles met kraanwater, drukt op de knop en tadÑÑ, daar komen de bubbels. Vervolgens kun je jouw homemade sparkling water gewoon zo drinken, of je voegt er een smaakje aan toe.

Sodastream

Sodastream heeft heel veel smaakjes: van lekkere vruchtensmaken tot cola en van ice tea tot mocktails. Uiteraard kun je ook cocktails maken met het bruisende water: bijvoorbeeld met je eigengemaakte tonic. Je voegt gewoon een klein beetje van de Sodastream siroop toe aan je bruisende water: met één fles siroop kun je 9 liter bruisende frisdrank maken. Een groot deel van de smaken zit al in glazen flessen: het bedrijf werkt er hard aan om alles in glas te gaan verkopen.

zelf bruisend water maken

Zelf bruisend water maken: onze ervaring

Het in elkaar zetten van de Sodastream is heel simpel. Binnen een paar minuten heb je jouw eerste glas bubbles in handen. Fijn voor iedere dag, maar helemaal leuk natuurlijk voor etentjes, verjaardagen en feestjes. Het is een stijlvolle machine, die mooi in je keuken staat. En omdat hij niet in het stopcontact hoeft, kun je de Sodastream overal gebruiken. Omdat zelf bruisend water maken met de Sodastream zo gemakkelijk (en leuk) is, kun je het ook samen met je kinderen doen en ze zo een gezonder alternatief voor frisdrank aanbieden.

zelf bruisend water maken

Waar te koop?

Sodastream heeft verschillende verkooppunten, zowel online als in de winkel. De machines, smaken, flessen (in kleurtjes!!) en cilinders zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Columns by Kari

Ad – gifted

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.