5 Bijzondere series die je niet wilt missen

Zucht. Dat was het dan. Het einde van Game of Thrones. Val je in een zwart gat? Of in ieder geval: staar je nu naar een zwart scherm omdat je niet weet wat je nu moet kijken? Niet getreurd: ik heb 5 super gave series op een rij gezet. Heerlijke kijk-inspiratie voor de komende maanden [binge-wachtdagen]. Bijzondere series: met bijzondere personages, allemaal op hun eigen manier.

Bijzondere series die ik afgelopen tijd keek!

Jessica Jones

Ik begin waar ik was gebleven, bij de vorige kijk-tip blog, namelijk bij Marvel. Vorig jaar rond deze tijd ontdekte ik het Marvel universum en in navolging op de Marvel series die ik eerder al tipte, kan ik je nu ook Jessica Jones aanraden. Het bekende Marvel recept: een getraumatiseerde hoofdpersoon, met superpowers, die soms de weg kwijt raakt, maar ook graag mensen wil redden. Jessica Jones is een stoere, sterke vrouw. Hoewel er grappige stukken in zitten, is het ook echt retespannend en zit er diepgang in de serie en personages. Dikke aanrader. Te kijken op Netflix.

Black Lightening
bijzonder series Black Lightening

Ik moest nog even afkicken van mijn nieuw gevonden Marvel-liefde. En hoewel Black Lightening niet in het Marvel universum woont, draait ook deze serie om een superhero. Een (heul erg knappe) man uit Freeland werkt als directeur op een school. Een school die als probleemschool wordt aangemerkt, maar Principal Pierce ziet het beste in de afro-Amerikaanse jongeren en geeft ze een reden om op het rechte pad te blijven, ondanks alle heftige obstakels die ze op hun pad krijgen. Hij heeft zijn super-hero pak al tijden geleden in de kast gehangen, maar als zijn dochters in gevaar komen, trekt hij Black Lightening weer uit de kast. Mega spannende afleveringen volgen en net als in Luke Cage dragen essentiΓ«le onderwerpen als discriminatie en Black History de serie. Te kijken op Netflix.

A Million Little Things
A million little things

Mijn bff tipte mij deze serie en ja hoor, nog geen 10 minuten in de eerste aflevering appte ik haar al: “nou, ik zit al te janken hoor”. A Million Little Things gaat over een groep vrienden, die allemaal worstelen met hun eigen uitdagingen van het bestaan. Dan pleegt een van de vrienden zelfmoord en wordt alles op zijn kop gezet. De verschrikkelijke gebeurtenis zet alles stil en tegelijkertijd alles in beweging. Iedereen rouwt, iedereen verandert, iedereen treurt en iedereen groeit. Ontrouw, woede, zelfmoord, depressie, scheiding, (het gebrek aan een) kinderwens, kanker, liefde, angst: niks wordt uit de weg gegaan in deze serie. En daarnaast is het een why-he-done-it. Want dat weten we in het begin niet. Te kijken op Videoland.

The Good Doctor
bijzonder series The Good Doctor

Een prachtige serie, over een jongen met autisme, die als chirurg gaat werken in een ziekenhuis van San Jose. Hij zit op het spectrum en is een savant. Een briljant arts, die dingen kan en zien die andere chirurgen niet kunnen. Maar de meest “simpele” dingen, zoals aanvoelen wat je wel & niet tegen patiΓ«nten en hun familie moet zeggen, kan hij niet. Shaun Murphy is een hele lieve jongen, maar tevens diep getraumatiseerd. Hij redt het in het ziekenhuis mede door de aanwezigheid van zijn mentor Dr. Glassman. Maar het is een wankel evenwicht. Als alles, iedere dag, hetzelfde zou gaan, dan was de wereld voor Shaun okΓ©. Maar de wereld is eng en onvoorspelbaar en verwarrend en wreed. Te kijken op Videoland.

The Umbrella Academy
The Umbrella Academy

Ik wist het een hele tijd niet met deze serie. Net als bij Westworld was ik niet gelijk weg van The Umbrella Academy, maar ik wilde ook niet stoppen met kijken. Hoewel de personages mij niet zo aanspreken als de Marvel personages, is de verhaallijn interessant. Een groep kinderen [in de serie al volwassen] met superpowers wordt opgevangen in een groot huis, door een excentrieke miljardair en opgeleid tot superhelden. Hun missie: de wereld redden van de ondergang. Een apocalyptische serie dus, met toffe twisten en kronkels. Te kijken op Netflix.


Nieuwe seizoenen

Er zijn ook een paar nieuwe seizoenen van bijzondere series die ik noemde in eerdere Wacht & Listen posts. Het 4e seizoen van Lucifer staat bijvoorbeeld op Netflix en dat is echt een aanrader! Ook is het 6e seizoen van Marvel’s Agents of Shield 10 mei van start gegaan. Het is mij alleen nog even een raadsel waar je het nieuwe seizoen in Nederland kunt kijken.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.