De Herobility Eco Line: Milieuvriendelijk servies voor je kleintje

We gebruiken al geruime tijd producten van het Zweedse bedrijf Herobility. Inmiddels zijn hun innovatieve baby- en kinderproducten wereldwijd verkrijgbaar. Ze maken mooie flessen, speentjes, bordjes, drinkbekers en ander servies voor kleintjes. Maar waarom ik ze vooral zo tof vind, is vanwege hun duurzame beleid. Ze hebben een complete Eco Line ontwikkeld en vinden milieuvriendelijk produceren en ondernemen erg belangrijk. In deze blog vertel ik meer over de producten die wij gebruiken uit de Eco Line van Herobility en deel ik mijn code voor 15% korting op je bestelling!

Baby Product of the Year

In 2018 won de HeroEcoBottle van Herobility Baby Product of the Year in de categorie “Environment”. Wij hebben deze fles ook: het is een glazen fles, met daarom heen een siliconen hoes. De andere onderdelen zijn van maiszetmeel [bioplastic] gemaakt, in plaats van plastic. Uiteraard is deze fles nog steeds een belasting voor het milieu; er zitten haken en ogen aan glas versus plastic [bijvoorbeeld omdat het zwaarder te vervoeren is] en bioplastic versus plastic [omdat er nog maar weinig plekken zijn waar bioplastic kan worden afgebroken]. Ook waren de eerste versies van deze fles niet sterk genoeg om intensief dagelijks gebruik te doorstaan. Maar Herobility werkt hard om deze kinken uit de kabels te halen en zoekt actief naar steeds milieuvriendelijkere oplossingen. Daar word ik enthousiast van. De nieuwere versie van one HeroEcoBottle is bijvoorbeeld wΓ©l ontzettend sterk en stevig. En mooi! Zoveel mooier dan die lelijke plastic babyflessen. De flessen komen diverse kleuren, in twee afmetingen en de spenen in vijf verschillende maten.

Herobility Eco Line Placemat Feeding Set

Onze nieuwste Herobility aanwinst is de Placemat Feeding Set [4 p] uit de Eco Line. Als je een kleine eter in huis hebt dan weet je: 50% van het eten eindigt op de vloer. Je bent voortdurend eten, bordjes en bestek van de grond aan het rapen. Ik zet Alela soms maar gewoon op de grond [#loedermoeder], dan kan ze het van de grond oppeuzelen. De Placemat Feeding Set bestaat uit vier delen wil dit probleem – op milieuvriendelijke wijze – ondervangen.

Herobility Eco Line
Gebruik de code KARI15 voor 15% korting op je bestelling!
Hoe werkt de feeding set?

Het siliconen placemat zuignapt aan de tafel vast. Fijn aan dit placemat is dat hij ook aan wat ruwer hout vast plakt. We hebben een ander siliconen bord, dat niet aan onze eettafel plak. Dit placemat wel. Vervolgens duw je de Eco Baby Plat in het placemat, zodat het geheel nog meer vacuΓΌm zuigt. Je kunt eventueel nog een dekseltje erop doen, bijvoorbeeld voor onderweg. Vervolgens doe je de slab om het nekje van je kind en maak je de onderkant van de slab met de magneetstrip vast aan het placemat. Zo heb je dus één geheel van kind naar tafel. Super handig. Als je nou ook nog het bijbehorende lepeltje aan je kind vast-tape’d hoef je niet meer op te staan tijdens je maaltijd πŸ˜‰

Onze ervaring

Nadat ik Alela had geΓ―nstalleerd met haar placemat feeding set, zat ik nog even de gebruikshandeling te lezen. Ik las net het stukje waarin stond dat kinderen het bordje nu niet meer van tafel kunnen lostrekken en op te grond kunnen gooien. Er stond nog bij “maar, ieder kindje is anders, dus…” en vanuit mijn ooghoek zie ik Alela behendig de placemat van haar tafeltje lospeuteren. Hihi.

Herobility Eco Line
Gebruik de code KARI15 voor 15% korting op je bestelling!

Los van de behendigheid van mijn baby vind ik het een heel handig ding. Bordjes van hard bamboe maken zo’n hard geluid als ze op de grond vallen en gaan bij ons vrij snel stuk door het vallen. Deze unit is dus een uitkomst. En hoewel Alela de placemat eraf kΓ‘n trekken, doet ze het meestal niet, omdat het wel een gedoe is: ze raakt ergens halverwege afgeleid en eet lekker door. Het lepeltje wil ik overigens ook nog even benoemen: die is echt heel fijn en licht.

En natuurlijk moet ik nog even wat over de kleur zeggen. Hoe fijn dat er zo’n mooie zachte kleur roze is in de Eco Line! Uiteraard zijn er ook stoerdere kleuren verkrijgbaar.

Overige producten van Herobility

We gebruiken overigens nog meer producten van Herobility – niet uit de Eco Line helaas, maar wel met veel plezier. Zoals de insulated thermosfles. De Insulated Bottles zijn ideaal voor onderweg. We hebben nog een drinkbeker, waar Isaya goed uit drink toen ze kleiner was en Alela nu ook af en toe uit drinkt. Isaya heeft de spenen ook een tijd gebruikt [het waren haar favorieten].

De Herobility Eco Line bestellen met 15% korting

Ik kan je de producten van Herobility aanraden en ik vind het een tof bedrijf. Ze werken bijvoorbeeld ook samen met Trees for the Future en de World Childhood Foundation. Ik vind het belangrijk dat bedrijven maatschappelijke- en milieuverantwoordelijkheid nemen. Herobility heeft free shipping vanaf €49,-. Je kunt de Eco Line hier shoppen. Gebruik de code KARI15 voor 15% korting op je bestelling!

Columns by Kari

Ad [gifted]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.