Een week in het leven van een mamablogger

In deze blog neem ik je mee tijdens een week in mijn leven. Ik ben fulltime mama en fulltime blogger. “Hoe combineer je dat?” is een een veelgestelde vragen op mijn Instagram. In deze blog geef ik daar antwoord op. Benieuwd hoe het eraan toe gaat, in het leven van een mamablogger? Lees dan gauw verder!

Maandag

Maandag is het voor mijn vrouw mamadag. Voor mij betekent dat knallen: alle vrije uurtjes – tussen borstvoeding geven, dreumes in slaap brengen, kleuter knuffeltjes geven, helpen met de lunch, klein & groot verdriet opvangen – worden efficiΓ«nt besteed. In mijn pyjama, achter mijn bureau, tik ik blogjes voor het leven. Ja, super fancy is het leven van een mamablogger. Ik heb altijd inspiratie zat, dat is nooit het probleem: schrijven is voor mij als ademhalen – het moet en er is altijd meer. Maar tijd…tik tik tikt langzaam weg.

het leven van een mamablogger

Afhankelijk van het soort artikel en hoeveel tijd de foto’s kosten kan ik één of twee artikelen per dag schrijven. Maar vaak zorg ik dat ik het beeldmateriaal al heb geschoten & bewerkt op een andere dag zodat ik, als ik oppas heb, soms drie blogs kan schrijven: iets meer dan de helft van mijn wekelijkse content. Ik zet een andere blog, die al klaarstaat, online, er komen twee pakketjes binnen voor samenwerkingen en vandaag moet ik ook mijn administratie doen. Getsie, wat heb ik een hekel aan dat laatste. Maar als zzp’er moet je je inkomsten en uitgaven goed bijhouden en het loont ook zeker wel, dus hup, aan de slag. Ik werk van 8 uur ‘s ochtends tot 5 uur middags. ‘s Avonds neem ik vrij, zodat we even samen op de bank kunnen.

Dinsdag

Ik heb een afspraak voor een samenwerking. Meestal gaat dit via het internet: ik stuur een proposal in of ik word gevraagd voor een opdracht, we mailen heen & weer over voorwaarden en ideeΓ«n en hupsakee, er is een afspraak, een blog, een publicatie, een factuur en we zwaaien digitaal naar elkaar of we spreken af tot de volgende keer. Maar soms moet je elkaar gewoon even face to face zien. Bijvoorbeeld als het om hele grote samenwerkingen gaat. Mijn vrouw is ook vandaag vrij en omdat het een lange afspraak kan worden, gaan zij en de meiden mee. Dan hoef ik niet te kolven en het is gezellig, want mijn afspraak is naast een park waar de meisjes kunnen spelen.

mamablogger

‘s Avonds zet ik een samenwerking online op mijn blog, post ik een foto op Instagram en ga ik zoveel mogelijk van mijn favoriete accounts langs: heerlijk om even te zien wat iedereen heeft uitgespookt. Ik hou echt van Instagram, van de lieve moeders, de schattige kinderen, de beautylovers, de groene levers, de interesse, de inspiratie, de kleuren, de spullen: prachtig! Tegen half 9 duik ik WordPress weer in. Ik schrijf door tot half 11, kijk nog even een vlog van Lydia Elise Millen en val dan in slaap.


Hoewel mijn Macbook echt onmisbaar is voor het schrijven van blogs, speelt een groot deel van mijn werk zich ook af op mijn telefoon. Foto’s maken, foto’s bewerken, Instagram, e-mails: in het leven van een mamamblogger is de telefoon is eigenlijk nooit ver weg. Een goed telefoonabonnement is essentieel als je zoveel op je mobiel werkt. Ik verbruik best veel internet iedere maand en dan is sim only abonnement een uitkomst. Met een sim only abonnement kun je je maandelijkse kosten gemakkelijk beperken, omdat je je toestel niet afbetaalt. Je kiest gewoon een bundel die goed aansluit bij je bel- en internet gebruik. Wat ik ook fijn vind, is dat je het abonnement maandelijks kunt aanpassen als je meer of minder internet of belminuten verwacht te gaan gebruiken. 


Woensdag

Normaal gesproken heeft Isaya ballet op woensdag, maar het is zomervakantie, dus dat betekent (A) dat ze haar juf heel erg mist en (B) dat we tijd hebben voor andere leuke dingen! Onze dagen beginnen altijd heel vroeg. Als je wilt weten hoe een gewone dag uit ons leven, van wakker worden tot naar bed gaan, verloopt, lees dan mijn gastblog voor Mom of the Rebels! We gaan vandaag naar de speeltuin en naar de supermarkt, we eten een ijsje in de stad, we gaan langs een vriendinnetje uit de buurt, we spelen thuis aan de speeltafel en in de speelkamer boven, we douchen, we eten, we huilen en aan het einde van de dag storten we met boekjes (Isaya) en borsten (Alela) in bed. Mijn vrouw heeft avonddienst, dus als de meisjes slapen, ga ik weer aan het werk. Ik zet een artikel online, bewerk foto’s, post op Instagram en schrijf verder aan een blogpost. Om half 10 zet ik een serie aan. 

het leven van een mamablogger
Donderdag

Ik heb eigenlijk een bloggerevent vandaag, maar ik heb geen oppas en het is geen event waar ik de meisjes mee naartoe kan nemen. Jammer, maar helaas. Toen ik alleen Isaya had, ging ze naar bijna ieder event mee en zei ik zelden “nee”. Maar nu, met twee kindjes, is het haast niet te doen. Ik probeer één keer in de maand te gaan, want ik vind events altijd superleuk, maar als het niet lukt, is het ook geen ramp. Ik doe dit werk zodat ik bij mijn meisjes kan zijn en omdat ik er blij van word. Zodra een opdracht of activiteit in conflict is met dat eerste, belangrijkste doel, zet ik een stapje terug om mijn prioriteiten te herzien. 

meisjesmama

Bff E. komt spelen. Haar mama komt mee, want Isaya kiest altijd kindjes uit met de leukste moeders. Heel gezellig voor mij, want door mijn super sociale dochter heb ik er ook opeens allemaal vriendinnen bij. We kletsen de uren weg, terwijl de meisjes lekker spelen: prinsessen, moedertje en moedertje, mermaids, torens bouwen, poppen verzorgen, spelen in hun huisje, ijsjes verkopen, dierentuintje spelen, slakken zoeken in de tuin, ze vermaken zich eindeloos. Alela dartelt er soms omheen, soms hangt ze aan mijn borst, slaapt in de draagzak, scharrelt zelf tussen het speelgoed rond. Ik bak pannenkoeken, schenk limonade in, lever snoepjes, fruit, koekjes en wafeltjes aan en zet slootjes thee voor de mamas.

holztiger houten dieren

Er komen nog twee bloggerpakketjes binnen. Eentje moet ik helaas terugsturen zie ik: het bedrijf heeft plastic verbruiksproducten opgestuurd die ik niet wil promoten op mijn blog. Ik baal van dit soort dingen, want ik vind het vervelend voor het bedrijf, maar ik wil ook trouw blijven aan mezelf en waar ik voor sta. We gaan nog even naar buiten, zodat de kinders een zonnetje en een windje kunnen pakken en kunnen klimmen, schommelen en klauteren in de speeltuin. ‘s Avonds komt H. terug uit haar werk en eten we met zijn allen. We doen het bedritueel samen en ploffen daarna uitgeteld op de bank.

Vrijdag

Omadag! We houden heel veel van oma. Oma is lief, zorgzaam, dol op spelletjes, geduldig, grappig, knuffelig en zit altijd vol goede ideeΓ«n. Iedere vrijdag past ze op en dat is feest. Ik moet twee artikelen inleveren bij opdrachtgevers ter review vandaag, één samenwerking online zetten en een aantal foto’s schieten. Ook moet ik mails beantwoorden en wil ik acquisitie doen. Idealiter haal ik zo’n 3 Γ‘ 4 opdrachten per week binnen, dus dat betekent dat ik ook iedere week proposals moet indienen. Tussen het werken door geef ik borstvoeding, breng ik Alela in slaap, bouw ik torens en knuffel ik mijn kroost regelmatig. Aan het einde van de dag zijn we allemaal moe, dus om half 5 zet ik een filmpje aan voor Isaya, zodat oma en Alela nog even kunnen scharrelen terwijl ik de laatste e-mails beantwoord. ‘s Avonds gaat mijn vrouw trainen [ze doet vechtsport] dus duik ik nog een paar uurtjes achter mijn laptop.

houten speelgoed
Zaterdag

Het is lekker weer dus we gaan er met z’n viertjes op uit. Ik moet wat foto’s maken voor een paar samenwerkingen en mijn vrouw is mijn trouwe fotograaf. Als ik genoeg content heb, hobbelen we door de stad, halen groente & fruit van de markt, eten een ijsje in de zon en scharrelen wat langs en door winkeltjes. Gewoon fijn, samen – meer heb ik niet nodig. Zaterdagavond probeer ik altijd vrij te nemen. 

Zondag

Het huishouden… Ik doe het iedere dag, tussen de bedrijven door. Tussen 6 en 7 ‘s ochtends doe ik altijd de was en ruim ik boven op. Na het ontbijt ruim ik altijd beneden op, zodat de meisjes in een opgeruimde ruimte kunnen spelen. Aan het einde van de dag haal ik een stofzuiger door het huis. Maar echt boenen en wassen vouwen, dat bewaar ik meestal voor één dag. ‘s Middags komt er weer een vriendinnetje van Isaya spelen en terwijl de meisjes in de kamer naast me prinsesje spelen, elkaar opmaken, beter maken, eten voorschotelen en boekjes voorlezen, werk ik nog even een uurtje als Alela slaapt. Ik zet een blog online, maak een paar Instastories en bewerk foto’s. H. is aan het werk en ‘s Avonds, als ik de meisjes in slaap heb gevoed (Alela) en gelezen (Isaya) duik ik nog even een paar uurtjes in mijn telefoon en laptop. Om 9 uur klap ik alles dicht en sla zowaar een boek open. Want stiekem vind ik niet alleen schrijven, maar ook lezen heel erg fijn

het leven van een mamablogger
Het leven van een mamablogger

32 uur werken staat er op de β€œofficiΓ«le” teller deze week. Maar veel van mijn werk gaat ook tussendoor. Inspiratie doe ik op terwijl ik met mijn meisjes door de stad loop en mooie plastic vrije producten zie. Ik schiet foto’s voor een artikel terwijl ik veganistische muffins bak voor mijn gezin. En terwijl ik de badkamer sta te boenen, onderzoek ik hoe ik dat nΓ³g meer eco en zerowaste kan doen, in de hoop dat meer mensen groener gaan leven. Zo heb ik er op zondagavond een full time werkweek opzitten, zonder dat ik verder dan een paar meter of minuten verwijderd was van mijn kroost. Begrijp me niet verkeerd, ik ben doodop en heb wallen tot aan mijn tenen. Zeker omdat ik ook nog ‘s nachts borstvoeding geef. Maar ik ben ook echt een ΓΌbergelukkig ei. Ik snap dat het leven van een mamablogger niet voor iedereen ideaal klinkt en het is niet altijd zonder struggles. Maar voor mij is dit perfect en ik geniet ervan met volle teugen.


Meer weten over hoe het leven van een mamablogger is en hoe het er achter de schermen bij een blog aan toe gaat? Ik heb een hele serie over bloggen geschreven. Over onderwerpen als je administratie doen, foto’s bewerken, geld verdienen met bloggen door middel van samenwerkingen en affiliate links, facturen maken, je content beschermen, verzekeringen afsluiten en ga zo maar door!

Columns by Kari

Ad [Paid]

One thought on “Een week in het leven van een mamablogger

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.