5 heerlijke Netflix series om de herfst mee door te komen

Netflix kijken vind ik echt ultieme ontspanning. Als de meiden slapen en ik klaar ben met werken kan ik echt genieten van een toffe serie. Als jij ook zo van Netflix houdt, ben je waarschijnlijk net als ik altijd op zoek naar een fijne nieuwe serie om te kijken. Daarom deel ik regelmatig mijn favorieten. In deze blog weer 5 heerlijke Netflix series. Om de herfst mee door te komen!


Heerlijk, even verstand op nul en opgaan in een leuke, mooie, spannende of bijzondere serie. Ik heb ontdekt dat Netflix bij KPN heel handig & fijn is. Je kunt Netflix dan namelijk als zender kijken, waardoor je geen Apple TV of andere oplossing nodig hebt! En je kunt je Netflix abonnement gewoon betalen via je KPN-factuur.


1. Bodyguard

Bodyguard is een Britse serie, over een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als beveiliger van de [vrouwelijke] Minister van Binnenlandse Zaken aan de slag gaat. David Budd heeft zijn vrouw verloren door de gevolgen van zijn PTSS en hoewel hij zijn kinderen nog regelmatig ziet, voel en zie je dat de oorlog hem veel heeft gekost en dat zijn mentale gezondheid kwetsbaar is. Maar hij is wel verdraaid goed in zijn werk en weet het hart te bereiken van de keiharde minister. Bodyguard is een super spannend serie en zit echt onwijs goed in elkaar. Er staat nu één seizoen op Netflix, maar als het goed is komt er volgend jaar een tweede seizoen!

2. The Kominsky Method

Michael Douglas speelt een-tegen-het-randje-aan-van een hasbeen acting coach. Vroeger was hij een knapperd – dat zie je nog steeds – en vrij succesvol. Nu heeft hij vooral veel last van zijn prostaat en wil hij niet alleen doodgaan. Als de vrouw van zijn beste vriend komt te overlijden wordt hij niet alleen geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid, maar ook met de depressie van zijn beste vriend. Klinkt zwaar, maar het is een hele grappige serie. Net als in Grace & Frankie krijgen de realiteit van het ouder worden en de angst voor de dood een knap podium. En ik vind het mooi dat er series zijn met oudere acteurs! Het Netflix aanbod is echt voor iedereen.

3. Orange is the New Black

Niet een van de nieuwe Netflix series natuurlijk, maar wel een nieuw seizoen. Seizoen 7 van OITNB is wat mij betreft het beste seizoen van de show, omdat het minder om de zeurende Piper en meer om de dingen die echt belangrijk zijn draait. Het verschrikkelijke, Amerikaanse beleid rondom immigranten komt uitgebreid en zeer pijnlijk in beeld. Je voelt echt hoe walgelijk en schandelijk het is, wat er nu gebeurt in de States. Ik vind het ontzettend goed dat steeds meer series hier aandacht aan besteden.

4. Jessica Jones

Ik heb het al eerder over Jessica Jones en haar super powers gehad, maar ook hier staat weer een nieuw seizoen van op Netflix en als je nog niet intode Marvel series bent, dan is het nu toch echt tijd om te beginnen. Of misschien ook niet – ik ben een beetje conflictedgeraakt over Marvel, sinds we weten dat de chairman van Marvel een grote donor van Trump is.

5. My Next Guest is…

Geen serie, zoals hierboven, maar wel echt de moeite waard om te kijken! David Letterman interviewt bijzondere mensen, op een hele mooie en leuke manier. En als ik zeg bijzonder, dan bedoel ik het niveau van Barack Obama, George Clooney, Malala Yousafzai en Ellen Degeneres. Heel inspirerend!

Next on my Netflix series watch list zijn Workin’ Moms, Good Girls en Dear White People.         

Veel kijkplezier!

Columns by Kari

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

One thought on “5 heerlijke Netflix series om de herfst mee door te komen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.