10 Heerlijke series om de winter mee door te komen

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik ontzettend hou van series kijken. Het is mijn guilty pleasure. Las ik voordat ik moeder werd nog minstens 3 mooie romans per maand, nu zijn dat 3 heerlijke series per maand. Oeps. Daar wil ik in 2020 verandering in aanbrengen, maar het afgelopen half jaar heb ik weer heel wat Netflix- en andere streamingdienst-uren gemaakt. Met deze 10 heerlijke series kom je de winter wel door!

1. Big Little Lies [2e seizoen]

Ik was zo blij toen het nieuwe seizoen van Big Little Lies eindelijk uitkwam afgelopen zomer. Ik ben er dan ook gelijk ingedoken. Het eerste seizoen van de prachtige serie, met Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shaileen Woodley en ZoΓ« Kravitz, zat zo ontzettend knap in elkaar. Hoewel het tweede seizoen mij minder bij de lurven greep, is het nog steeds een van de meest heerlijke series om te kijken en de prachtige rol van Meryl Streep wil je sowieso niet missen. Big Little Lies kun je kijken via Ziggogo.tv [movies & series XL].

2. Dear White People

Een must see voor iedereen. Zeker voor iedereen die nog steeds niet begrijpt wat Black Face is en waarom het niet okΓ© is om blanke gezichten zwart of bruin te schilderen ook al is het “een traditie” en “bedoel je er niks racistisch mee”. Onwetenheid en een scherpe weerstand tegen ontwikkeling kunnen net zo gevaarlijk zijn als open & bloot racisme. Dear White People is te zien op Netflix.

3. Good girls

Drie suburban moms – waaronder Christina Hendricks – komen, door een reeks van gebeurtenissen en keuzes, terecht in een leven van drugs en geld witwasserij. Ze zijn er bijster slecht in. Of misschien ook wel niet? Ze bouwen een vrij succesvol crimineel imperium op. Uiteraard niet zonder de nodige [gevaarlijke] gevolgen. De serie is grappig [maar toch ook goed] en ook best spannend. Gooi er een zeer knappe crimineel in en je hebt uren kijkplezier. Good Girls is te zien op Netflix.

4. New Amsterdam

Een mooie en ontroerende serie over een jonge arts die hoofd van het New Amsterdam ziekenhuis in New York wordt. Hij heeft kanker, maar probeert zijn ziekte en sterfelijkheid uit de weg te ruimen door kei en keihard te werken. Zijn gedrevenheid komt echter ook voort uit een goed hart en hij maakt de levens van de patiΓ«nten en het personeel van New Amsterdam ook echt beter. Op een gegeven moment moet hij echter Γ©cht to stilstand komen. Niet alleen vanwege de kanker, maar ook omdat zijn vrouw zwanger is. New Amsterdam is te zien op Videoland.

5. Casa de papel

Een super spannende [Spaanse] serie over een groep professionele dieven die de grootste kraak ever hebben voorbereid en gaan uitvoeren. Het is werkelijk een meesterplan [ontworpen door “el profesor”] en de buit die ze willen binnenhalen is niet mals [“2,4 mil millones de euros en billetes de 50 euros”]. De relaties die ontstaan tussen de overvallers, maar ook tussen andere personages in de serie, zijn heel bijzonder. Er is uiteraard Engelse en Nederlandse ondertiteling beschikbaar, maar de prachtige Spaanse taal [met een “puta” teller die aan het einde van de serie ook zeker op 2,4 miljard staat) maakt de serie compleet. Casa de Papel is te zien op Netflix.


Lees ook: 5 heerlijke series om de herfst mee door te komen


heerlijke series

6. The Truth about the Harry Quebert Affair

Absoluut een van de meest heerlijke series! Het gaat over een schrijver, Harry Quebert, die zich heeft teruggetrokken in een dorpje in New Hampshire. Zijn protegee Marcus Goldman, een redelijk irritant ventje dat na het schrijven van een best seller zijn volgende deadline niet kan halen vanwege een writers block, komt hem bezoeken. Marcus treft iets meer aan dan alleen inspiratie. Het lichaam van Nola, het 15 jarige meisje waar Harry Quebert 30 jaar eerder verliefd op was en toen spoorloos verdween, wordt gevonden. Harry [gespeeld door Patrick Dempsey] is gelijk hoofdverdachte en Marcus probeert te ontdekken wat er nou werkelijk is gebeurd al die jaren geleden. Ik heb gesmuld van deze serie, vooral doordat ik wist dat het eigenlijk een boek is: het verhaal zit zo ontzettend goed in elkaar. Dat kun je alleen maar bewonderen. The Truth about the Harry Quebert Affair is te zien via Videoland. Het boek kun je hier kopen.

7. Killing Eve

Van de ene Greys Anatomy alumni over in de andere: Sandra Oh. Ze werkt voor MI5 – eigenlijk een heel saai baantje – tot ze mag aansluiten bij een team dat een huurmoordenares moet opsporen. Eve Polastri leeft op: ze raakt compleet obsessed met Vilanelle – de huurmoordenares. En vice versa. Het is een hele spannende serie want hoewel dit nog best schattig klinkt en Vilanelle een bloedmooie vrouw is, is ze ook een psychopaat en pleegt ze de meest afschuwelijke moorden. Killing Eve kun je kijken via Videoland.

8. Here & Now

Het leven van twee ooit-progressieve-bijna-hippies, die nu in een zeer comfortabel huis van een miljoen wonen, wordt volledig op zijn kop gezet. Hij gaat vreemd, zij wordt verliefd op een miljardair uit hun verleden, hun Colombiaanse adoptiezoon wordt psychotisch Γ³f helderziend, het zeer traumatische verleden van hun Vietnamese adoptiezoon haalt hem met een treinvaart in, hun biologische dochter struikelt van de ene verkeerde beslissing in de andere en hun Nigeriaanse adoptiedochter wordt geconfronteerd met het walgelijke alledaagse racisme van de Amerikaanse samenleving. Tel daar een getraumatiseerde therapeut uit Iran met een cross dressing zoon bij op en je hebt een prachtige mix van personages die allemaal een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Here & Now is te zien via Ziggogo.tv.

9. Virgin River

De eerste aflevering dacht ik “weer zo’n super Amerikaanse ‘succesvol stadsmeisje gaat naar een klein dorpje en ontmoet een knappe guy’ serie. Maar Virgin River is meer dan dat. Ja, een intelligente verpleegster uit LA vertrekt naar een klein gat in California om daar te gaan werken voor een koppige arts en ontmoet ondertussen en zeer aantrekkelijke bar eigenaar die ook nog eens super handig is. Maar ze komt met een verhaal. Een heel droevig verhaal. En alle andere personages zijn ook intrigerend. Dus ik ben om! Je kunt Virgin River kijken via Netflix.

The Good Witch of Charmed

The Good Witch en Charmed zijn nou niet persΓ© goede series. The Good Witch is eigenlijk gewoon super fout – ik schreef er eerder al eens over – maar echt. En toch ben ik het nieuwe seizoen [seizoen 4, op Netflix] weer ingedoken en moest ik het ook uit kijken. Het kijkt lekker ontspannen weg, ondanks dat ik me nog steeds aan dezelfde dingen irriteer. De remake van Charmed is ook flink fout, maar al evenzo verslavend. Het nieuwe seizoen [seizoen 2, op Videoland] ga ik dan ook zeker kijken zodra ik The Good Witch uit heb.

Veel plezier met deze heerlijke series!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.