De kant & klare maaltijden van Vegan Masters

Ik ben een van de moeilijkste mensen om eten voor te laten bezorgen. Ten eerste natuurlijk omdat ik veganistisch eet en dan is de keuze al beperkt. Ten tweede omdat ik bepaalde populaire veganistische opties, zoals vegan kaas, “vlezige” vleesvervangers en kokosroom niet lekker vind. Ik ben ook nog eens een super kritische friet-eter. Kortom, eten bestellen met mij is not fun. Maar soms is het zo fijn & handig om gewoon even iets kant & klaars te hebben. Zoals vorige week, toen allebei de meisjes ziek waren. Gelukkig waren daar de Vegan Masters. Ze dropten 5 veganistische maaltijden af.

Wat is Vegan Masters?

Bij Vegan Masters kun je kant & klare veganistische maaltijden bestellen en laten bezorgen. De missie van Vegan Masters is om de wereld te veganizen: meer mensen plantaardig eten, want dan gaat de aarde langer mee. Vlees en zuivel eten is erg slecht voor onze planeet. De CO2 uitstoot die gepaard gaat met het houden van koeien, schapen, varkens en kippen is niet mals. Deze uitstoot komt doordat dieren nu eenmaal veel mest en scheten produceren. En dus zorgt niet alleen vlees voor een enorme CO2 uitstoot, wat leidt tot een nauwelijks te stoppen opwarming van de aarde, ook kaas is een zeer grote boosdoener. Een andere reden waarom vlees en zuivel eten een grote belasting legt op het milieu is vanwege de enorme hoeveelheden soja die veedieren eten. Het is veel logischer & efficiΓ«nter om een klein beetje soja in mensen te stoppen, in plaats van een heleboel in dieren, die vervolgens worden opgegeten dΓ³Γ³r mensen. Dat scheelt zoveel grond, voedsel en water! Als je je bedenkt dat er wereldwijd nog ruim 800 miljoen mensen honger hebben, waaronder veel kinderen, snap je dat de balans tussen mens, dier en aarde volledig zoek is. De veehouderij legt ook een enorme belasting op het watergebruik. Als je plantaardig eet, spaar je tussen de 2000 en 4000 liter [!!] water per dag uit. Hoe kan dat? Dieren drinken veel meer dan mensen: een melkkoe bijvoorbeeld al gauw 150 liter per dag, terwijl jij je best moet doen om aan je 2 liter te komen. Daarbij kost het enorm veel water om alle veestallen schoon te maken. En wat dacht je van al het bloed en restvlees wegspoelen in slachthuizen… Kortom, de planeet heeft wat meer veganisten nodig om leefbaar te blijven.


Lees ook: “Maar vlees is zo lekker...”


Vegan Masters Poke Bowl

Vegan Masters probeert met haar kant & klare vegan maaltijden de wereld een stukje verder te veganizen. Want ze snappen dat veel mensen wel willen, maar makkelijk is het niet altijd. Met hun maaltijden verlagen ze de drempel voor consumenten thuis, maar ook bijvoorbeeld voor bedrijven. Er komen steeds meer mensen bij die een veganistische optie willen op werk, in de trein, op vliegvelden of elders onderweg. Ik vind het een tof en slim initiatief en daarom wilde ik de maaltijden graag uitproberen om te kijken of ze ook lekker zijn!

Hoe werk het?

Je gaat naar de website van Vegan Masters, kiest de maaltijden uit die je lekker lijken en laat ze thuisbezorgen. Als je ‘s ochtends voor 10 uur bestelt, worden de maaltijden dezelfde avond, tussen 17:00 en 22:00 uur bezorgd. Dat tijdsbestek is voor ons te breed – met kleine kinderen moet je gewoon om half 6 aan tafel zitten anders ligt iedereen van ellende in de spagetti – dus we bestellen voor de volgende dagen. Een maaltijd blijft 4 dagen goed in de koelkast. Als je een bedrijf bent die milieuvriendelijkere opties aan haar medewerkers en klanten wil aanbieden, bewandel je uiteraard een andere route.

Vegan Masters kant en klare maaltijden

Je kunt onder andere veganistische pizza’s, pasta’s, rijstgerechten, Poki bowls, broodjes, wraps en zoetigheden bestellen bij Vegan Masters.

Onze ervaring met Vegan Masters

Ik mocht 5 maaltijden bestellen bij de Vegan Masters en koos voor 2 Poke Bowls en drie rijstgerechten. De Poke Bowls eet je koud, de rijstgerechten moesten worden opgewarmd. Zoals ik al schreef kwam het die week enorm goed uit, omdat allebei de meisjes ziek waren en dan is een kant & klare maaltijd een zeer welkome luxe. Zelf je eten bereiden is uiteraard milieuvriendelijker, want dan heb je in principe minder verpakking. Maar Vegan Masters bezorgt wel CO2 neutraal: alle uitstoot wordt gecompenseerd. Dus Γ‘ls je dan kant & klaar kiest, kies dan zo groen mogelijk.

Veganistische kant en klaarmaaltijden

De Poke Bowls waren erg lekker; onze favoriet en zeker een aanrader. Ik zou sowieso voor de grote versie gaan. De rijstgerechten moesten opgewarmd worden. De bakjes kunnen, zonder de folie in de oven. Maar we kregen het plastic er niet goed af, dus we deden twee verschillende maaltijden in één ovenschaal. Daardoor verdwenen alle smaaknuances, van de verschillende ingrediΓ«nten en maaltijden. Het werd één smaak, wat zonde en minder lekker was. De laatste maaltijd, ook een rijstmaaltijd, bevatte kokosmelk. Mijn vrouw vond ‘m lekker, ik niet. Goed om te weten: de maaltijden kunnen, met uitzondering van de pizza’s, ook in de magnetron.

Aanrader?

Groot pluspunt vind ik dat er op deze manier een laagdrempelige keuze is voor mensen die [vaker] plantaardig willen eten. Ook vind ik het goed dat Vegan Masters CO2 neutraal bezorgt. De Poke Bowls vond ik erg smaakvol en ik ben benieuwd naar nog een aantal andere opties. Ik vond het jammer dat de folie moeilijk van de bakjes met rijstgerechten afging, waardoor we ze niet los van elkaar in de oven konden doen. De bezorgtijden vind ik lastig. Vaak weet je pas op drukke dagen dat je ‘s avonds iets kant & klaars wilt. Dan is het fijn als er om 17:00 uur een maaltijd wordt bezorgd. Ik snap dat dit logistiek onmogelijk is – zeker als je het milieuvriendelijk wilt houden. Fijn zou zijn als de Albert Heijn, de Hema, treinstations en een reeks andere on the go eettentjes de maaltijden van Vegan Masters gaan verkopen!

Wil je Vegan Masters uitproberen? Je kunt hier een introductiebox met 5 maaltijden bestellen met 20% korting!

Columns by Kari

gifted products

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.