De Afvalbak van een Veganist, deel 10

Welkom bij een nieuwe Afvalbak van een Veganist – de tiende editie alweer. In deze blog heb ik maar liefst 15 plantaardige producten die we de afgelopen weken hebben opgegeten. Voor iedereen die zich wel eens afvraagt “maar wat eet je dan wel als veganist” en voor iedereen die geïnteresseerd is in plantaardig eten. Kom je inspiratie opdoen?

Plantaardig eten dat op vlees lijkt

plantaardig eten vleesvervangers

Ik heb daar dus helemaal niks mee – plantaardig eten dat op vlees lijkt. Of op kaas. Of op room. Maar ik weet dat heel veel mensen van die dingen houden en plantaardige alternatieven die zoveel mogelijk op “the real deal” lijken een uitkomst vinden. Mijn vrouw lust al dat voedsel graag, dus ik deel regelmatig haar plantaardige emtpies. Zoals de “Incredible Bratwurst”, de “Incredible Chorizo” (beide van Garden Gourmet en verkrijgbaar bij de AH) en de Bratwurst van De Vegetarische Slager. Alleen die laatste vindt ze een echte aanrader. Ik was vooral helemaal weg van de mini loempia’s van SOTO. Nadeel van SOTO is dat het alleen verkrijgbaar is in de natuurwinkels. Maar echt, deze loempia’s zijn het meer dan waard om wat vaker de natuurwinkel op te zoeken! Ook fijn in deze: het is daar een stuk rustiger dan in de “gewone” supermarkten.

Plantaardig eten voor tussendoor

plantaardig eten tussendoortjes

Die Noten & Granen repen van Bolletje vond ik saai en taai. De meisjes vonden er ook heel weinig aan. De producten van De Rit komen uit de natuurwinkel en ik vond zowel de koekjes als de Bean Sticks heerlijk. Let wel op: niet alle koekjes van De Rit zijn vegan, in sommigen zit ei, dus check de verpakking van te voren. De reeks chocolade producten (lekker!) komen van Crisp – een online delicatessensupermarkt waarmee ik in februari een samenwerking deed. Ze hebben een handige app, waar je een vegan filter kunt instellen, zodat je alleen plantaardige producten te zien krijgt. Zo hoef je niet bij alle producten de ingrediënten lijst te controleren!

Andere vegan tips van de afgelopen weken

plantaardige voeding

De Royaal extra puur chocolade vlokken van De Ruijter (o.a. verkrijgbaar bij AH) zijn vegan. En mega lekker! Ook bijvoorbeeld door koekjes of muffins heen. Alpro (o.a. verkrijgbaar bij AH) heeft weer een lading nieuwe lanceringen, waaronder de OAT yoghurt. Eindelijk een soja vrije yoghurt van Alpro (hij is op basis van haver). Ideaal voor de mensen die allergisch zijn voor soja, of het gewoon niet zo lekker vinden. Je mist wel een hele lading plantaardige proteïne als je kiest voor haver in plaats van soja, maar dat kunt je op een andere manier ondervangen.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.