PRE ORDER De groene mama!

Het is zover! Vanaf nu kun je ‘De groene mama’ reserveren! 7 oktober komt het handboek voor groen ouderschap uit, maar je pre order kun je al doen! In deze blog lees je waar De groene mama over gaat!

Over De groene mama

De groene mama is een handboek voor ouders (to be) om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven en zo groen mogelijk op te voeden. Als je een kindje krijgt sta je stil bij veel dingen in je leven: je wilt natuurlijk dat je baby op een fijne plek terecht komt. En ook dat je kind in veiligheid en vrijheid kan opgroeien: welke aarde laten we ze na? Het tempo waarmee we nu CO2 uitstoot uitstoten, brengt de veiligheid, de gezondheid, de vrijheid en het geluk van onze kinderen en kleinkinderen in gevaar. Veel ouders willen dolgraag groener leven. Maar hoe? En met welke tijd?

Daar gaat De groene mama over!

In De groene mama krijg je hele praktische tips, voor ieder aspect van je leven als moeder, vader of verzorger, om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven en op te voeden. Het boek begint in de zwangerschap: welke groene keuzes kun je dan allemaal maken? Daarna krijg je tips voor een milieuvriendelijke kraamtijd. In de hoofdstukken die volgen krijg je groene tips en inzichten over natuurlijke cosmetica, plantaardige voeding, duurzaam speelgoed, milieuvriendelijke kleding, ecologisch schoonmaken, milieubewust reizen en groen feestvieren. In de laatste twee hoofdstukken draait het om milieubewustzijn creΓ«ren bij je kinderen, op een leuke, leerzame en creatieve wijze en krijg je hele praktische handvatten voor het implementeren van alle tips in je dagelijks leven als groene mama of papa.

Klimaatactivist met kind op je heup, pan op het vuur en was in de machine

Tijdsgebrek is een van de redenen waarom veel ouders het lastig vinden om milieuvriendelijke keuzes te maken, dag in dag uit. Want je hebt al zoveel ballen in de lucht te houden: de kids, het huishouden, werk, je partner, vrienden, een ergens tussen de luiers gestrande hobby… En dan moet dat groene leven er ook nog bij? Hoe dan? Al lezende zul je erachter komen dat groen leven bij uitstek heel goed samengaat met het ouderschap en wordt milieuvriendelijk leven niet iets wat “er ook nog bij komt”, maar de enige logische keuze voor jou en je gezin. Klimaatactivist kun je heel goed zijn met een kind op je heup, een pan op het vuur, een was in de wasmachine en de volgende deadline in je gedachten.


PRE ODER De groene mama

Ik heb De groene mama geschreven voor ouders, verzorgers, grootouders, leerkrachten en alle andere grote mensen die kleine mensen opvoeden, verzorgen en liefhebben, in de hoop dat het milieuvriendelijk leven makkelijker voor ze maakt en dat ze kunnen zien en ervaren hoe onwijs leuk groen leven is! De groene mama dat ben ik, dat ben jij, daar ben je mee getrouwd, dat is je moeder, je tante, je buurvrouw en natuurlijk, onze aarde, de grootste groene mama die voor ons allemaal zorgt.

Je kunt De groene mama hier reserveren of je kunt het boek reserveren bij je plaatselijke boekhandel! De groene mama komt 7 oktober 2020 uit bij uitgeverij Becht (Gottmer).

Columns by Kari

One thought on “PRE ORDER De groene mama!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.