Masterclass Groen Ouderschap | Meld je nu aan!

Leuk nieuws! Maandag 30 november geef ik om 20:00 uur ‘s avonds een masterclass over groen ouderschap op het milieuvriendelijke platform van hetkanwel.nl. In deze blog vertel ik wat je kunt verwachten van de masterclass, vind je een linkje naar het inschrijfformulier en ook een link naar een interview met mij op Het Kan Wel.

Masterclass Groen Ouderschap

Een van de obstakels of vraagstukken waar veel ouders tegenaan lopen is: “hoe voed ik een milieubewust kind op, zonder dat ik het schuldgevoel of angst aanpraat?”.

groen ouderschap
Foto is gemaakt door Kyra de Vreeze, voor ‘De groene mama’

Klimaatverandering en milieuvervuiling zijn grote en beangstigende onderwerpen. Enerzijds wil je groene burgers afleveren aan onze maatschappij – want dat heeft de planeet hard nodig – en anderzijds wil je de tedere ziel van je kind beschermen tegen een klimaatdepressie.

Daar gaat het over in de masterclass die ik op maandag 30 november om 20:00 uur geef bij hetkanwel.nl. Aan de hand van zeven processtappen vertel ik hoe je kinderen (0 tot 18 jaar) op leuke en creatieve wijze milieubewust kunt maken. Ze kunt laten opgroeien als en tot mensen die met veel respect, liefde en bewondering naar onze aarde kijken en er goed voor zorgen. Door de zeven stappen in het proces te herkennen, volgen en afstemmen op jouw kinderen, kun je gevoelens van angst, schuld en frustratie rondom klimaatverandering, dierenleed en milieuvervuiling voorkomen en ondervangen. De zeven stappen zijn ook toepasbaar op jouw eigen groene pad, als vader, moeder of verzorger, dus daar kijken we ook zeker naar.

De groene mama
Foto is gemaakt door Kyra de Vreeze, voor ‘De groene mama’

Na mijn bespreking is er volop ruimte om vragen te stellen en in de chat ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Aanmelden voor de masterclass

Aanmelden voor de masterclass kan hier! Ik hoop je 30 november “te zien”. Uiteraard is de masterclass volledig digitaal, vanwege COVID. Dus je kunt het rustig vanaf de bank of vanuit bed, met een slapend kind naast je volgen. Elke deelnemer ontvangt na afloop van de Masterclass een kortingsbon van 5 euro op het boek β€˜De Groene Mama’. Als je het boek zelf al hebt, kan je de kortingsbon cadeau geven aan iemand anders!

Interview met Het Kan Wel

In aanloop naar de masterclass interviewde hetkanwel.nl mij over mijn boek ‘De groene mama’ en groen ouderschap. Dus als je het leuk vindt om te lezen, dan vind je het interview hier!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.