Duurzame zwemkleding voor de zomer!

De eerste warme dagen zijn officieel een feit en de uurtjes die we tot nu toe met blote benen hebben mogen doorbrengen in de tuin smaakten naar meer! Ik kijk enorm uit naar de warme maanden. Naar lopen op blote voeten, naar buiten gaan zonder jas, mijn kinderen in korte broeken en buiten leven. Ik kijk uit naar dagen op het strand, in de natuurspeeltuin, het bos en onze eigen achtertuin. Ik ga goed op warm weer en mijn kroost gelukkig ook. Ik heb al jaren geen nieuwe bikini of badpak hoeven kopen, omdat ik jaren geleden heb geΓ―nvesteerd in duurzame zwemkleding. Maar na twee zwangerschappen is mijn lichaam veranderd en is mijn badpak te klein en mijn bikini te groot geworden. Tijd dus om op zoek te gaan naar nieuwe, duurzame zwemkleding voor de zomer!

Groene keuzes bij de Bijenkorf

Zoals ik in mijn blog van afgelopen herfst schreef, gaat de Bijenkorf een groene ontwikkeling door. Het streven van de Bijenkorf is om in 2025 alleen nog maar duurzamere merken te verkopen. Ik kan me heel erg vinden in hun visie, om te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een groot deel van de items in mijn duurzame kledingkast heb ik 8 jaar geleden gekocht, o.a. bij de Bijenkorf. Niet persΓ© van milieuvriendelijke merken, maar wel van high end merken van hele hoge kwaliteit. Deze items zijn nog steeds zo goed als nieuw. Ik geloof heel sterk in het opbouwen van een kledingkast voor het leven – of op zijn minst voor 10/20 jaar. Dus ik vind het super leuk om voor deze blog, over duurzame zwemkleding, weer samen te werken met de Bijenkorf!

Duurzame zwemkleding

Duurzame opties kiezen bij de Bijenkorf is simpel: je gaat naar de categorie die je zoekt – in dit geval bijvoorbeeld ‘bikini dames‘ – en selecteert in de side bar de optie ‘duurzaam’. Vervolgens krijg je alle duurzame keuzes te zien binnen deze categorie. Hier volgen een paar van mijn favorieten!

Eco love voor Aya Label

Allereerst natuurlijk deze naam. Want hallo, een zwemkleding merk met dezelfde naam als mijn oudste dochter en dan ook nog eens een groen zwemkledingmerk! Natuurlijk val ik daar voor als een blok. Mijn favoriete combinatie is de Kalliope High Waisted Bikinislip met de Metis Bandeau Bikinitop. Deze bikini valt in de categorie duurzame zwemkleding omdat hij is gemaakt van 78% gerecycled oceaan plastic (visnetten). Het merk is geΓ―nspireerd door de Griekse mythologie en ieder item is vernoemd naar een Griekse godin.

duurzame zwemkleding
Groene Love stories

Love stories is een regulier lingerie en zwemkleding merk met een duurzame lijn. Deze bloemenprint bikini met de Sade halter top en de Zoey bikini broekje vind ik prachtig. De groene items van Love Stories worden gemaakt van gerecycled nylon en polyester – onder andere van kledingafval, visnetten en PET-flessen. From trash to treasure. I hou ervan.

duurzame zwemkleding
Diversity Plea

Ook deze duurzame bikini hieronder, van Love Stories, vind ik heel mooi. Net een een schilderij! Andere duurzame bikini’s bij de Bijenkorf zijn van Cyell, Beach Life en Seafolly. Het aanbod is niet gigantisch, maar wel groeiend en mooi. Ik heb wel één tip voor de Bijenkorf. Momenteel worden de bikini’s zonder modellen gefotografeerd, vanwege covid. Ik hoop dat als de shoots weer beginnen de Bijenkorf gaat kiezen voor meer diverse modellen in plaats van alleen witte vrouwenlichamen.

Milieuvriendelijke badpakken

Niet iedereen voelt zich prettig in een bikini. Ik heb ook al zo vaak ongemakkelijke momenten gehad omdat een van mijn kinderen per ongeluk aan mijn topje trok tijdens het zwemmen. Soms vind ik het daarom fijn om een badpak te dragen, zeker als ik in het zwembad zwem met mijn kinderen. Hieronder deel ik een paar van mijn favoriete duurzame opties uit de categorie ‘badpak dames‘. Dit aanbod is beduidend kleiner en ik hoop dat het gaat groeien. Calvin Klein – een merk dat de Bijenkorf uiteraard ook verkoopt – is bijvoorbeeld uitgekomen met een gerecyclede zwemkleding lijn.

Een groen zwart badpak Aya Label

Ik denk dat dit mijn nieuwe badpak wordt. Dit is The Hera swimsuit van Aya Label. Uiteraard ook weer gemaakt van 78% gerecycled polyester. Hoog uitgesneden, dus ik ben heel benieuwd naar de fit, maar echt prachtig vormgegeven dus ik wil het graag proberen.

duurzame badpakken

Duurzame zwemkleding van Cyell

Een veiligere optie, want wat meer bedekt, is het voorgevormde badpak van Cyell. Roze met prachtige gouden en witte bloemen. Ik denk dat als ik Isaya de keuze laat maken, ze deze voor mij zou uitkiezen. Maar ik vind tijdloos zwart gewoon het fijnst, dus ik denk niet dat dit badpak met bloemenprint het gaat winnen van Aya Label, maar ik vind hem wel mooi genoeg om te delen met jullie!

duurzame zwemkleding bijenkorf

Ik hoop dat je fijne inspiratie hebt opgedaan! Ik heb mijn keuze gemaakt en zal deze in mijn Instagram stories delen als mijn bestelling binnen is. Wil je graag meer blogs lezen over duurzame kleding of het opbouwen van een duurzame kledingkast? Klik dan hier!

Columns by Kari

AD

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.