Alles wat je wilt weten over period underwear | milieuvriendelijk ongesteld met SNUGGS

Ik gebruik nu 8 maanden menstruatie ondergoed en het is hoog tijd voor een blogpost. Want dit is echt een life hack die iedereen met een menstruatiecyclus moet leren kennen. Period underwear is wasbaar en kan als vervanging dienen voor wegwerp tampons en maandverband, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is. Maar het gaat veel verder dan dat. Het is de ideale oplossing voor comfort en gemak voor, tijdens en op de laatste dag van je menstruatie. Voor de eerste jaren dat je ongesteld bent en moet wennen aan hygiene producten, voor drukke moeders die geen gedoe willen, voor mensen met vaginisme, voor non binaire mensen met een cyclus. Maar ook als je bekkenbodem je zo nu en dan in de steek laat, tijdens of na de zwangerschap of als je wat ouder wordt, moet je even verder lezen. Ik heb ook een hele fijne kortingscode voor je!

Menstruatie ondergoed van Snuggs

Deze blogpost is in samenwerking met Snuggs. Ik gebruik het ondergoed sinds april 2021. Ze maken menstruatie ondergoed van duurzame materialen – van Tencel en/of biologisch katoen – en in verschillende modellen (zoals speciale modellen voor tieners, high waist ondergoed, klassieke modellen, strings) en voor zware en minder zware dagen. Mijn favoriet is het klassieke model in Tencel: super zacht en comfortabel. Je kunt het ondergoed ongeveer 8 uur achter elkaar dragen. Daarna kun je een andere onderbroek aantrekken. Het lekt niet door en het voelt niet nat of koud aan: het absorbeert ontzettend goed. Het ziet er uit als gewoon ondergoed, maar er zit bij het kruis een verdikt, absorberend stukje.

period underwear van Snuggs

Waarom ben ik zo enthousiast over period underwear

Nog even alle voordelen van menstruatie ondergoed op een rij:

  • Het is een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerp hygiene producten, omdat het herbruikbaar is.
  • Je kunt kiezen voor menstruatie ondergoed dat is gemaakt met duurzame materialen.
  • Het ziet er uit als gewoon ondergoed.
  • Het voelt veel zachter en comfortabeler dan maandverband.
  • Het is veel beter voor je huid dan wegwerp maandverband.
  • Omdat het niet verschuift, zoals wasbaar maandverband, voelt het veel fijner en is het veel betrouwbaarder.
  • Het is ook veel dunner dan wasbaar maandverband, waardoor je gewoon een strakke broek kunt dragen.
  • Het kan heel goed worden gebruik in combinatie met de menstruatiecup (die blijft voor mij onmisbaar, bijvoorbeeld als ik ga zwemmen).
  • Het lekt niet door.
  • Het voelt niet nat of koud.
  • Het geeft geen vieze geurtjes.
  • Als je het vervelend of pijnlijk vindt om een tampon of cup in te brengen, is dit een ideaal en pijnloos alternatief
  • Ik zou willen dat dit bestond toen ik een tiener was en voor het eerst ongesteld werd. Had zoveel tampon- en maandverband stress gescheeld.
  • Ik zou willen dat ik dit had gekend toen ik zwanger was en niet durfde te niezen buiten huis, omdat ik band was dat ik in mijn broek zou plassen.
  • Ik kan me voorstellen dat het een fijn alternatief is voor non binaire mensen die geen “typisch vrouwelijke” hygiene producten willen gebruiken. Sommige modellen van Snuggs zijn vrij neutraal. Er zit sowieso geen kant of frutsels op de onderbroeken.
  • Ik kan me voorstellen dat dit heel fijn is als je ouder wordt en je niet meer volledige controle hebt over je bekkenbodemspieren.
  • Ik vind period underwear ideaal om in te sporten.
  • Het is zoveel relaxter om te gebruiken dan een cup, tampon of maandverband als je als moeder altijd in de wc staat met kleine kinderen om je heen πŸ˜‰

Hoe was je menstruatie ondergoed?

Dat is op “hoe voelt het?” de meest gestelde vraag op Instagram: hoe moet je menstruatie ondergoed goed en hygiΓ«nisch wassen? Na gebruik kun je het ondergoed uitspoelen met koud water en daarna meewassen op 40 graden. Je kunt ook een korte voorwas doen en daarna meewassen met de rest van je was. Of je bewaart het in een afgesloten (luier)emmer en wast alles tegelijk aan het einde van je menstruatie. Was niet te heet en gebruik geen wasverzachter. Ik was mijn period underwear met mijn DIY ecologisch wasmiddel.

Hoeveel kost menstruatie ondergoed in vergelijking tot wegwerp producten?

Period underwear kost tussen de 32 en 42 euro. Vanaf 3 stuks krijg je 10% korting en vanaf 5 stuks krijg je 20% korting. Die laatste deal kan ik je aanbevelen, want als je ze eenmaal hebt, wil je niet meer terug. Stel je koopt er 8 met de korting, dan ben je voor 230 euro klaar voor de komende 5 tot 10 jaar, bijvoorbeeld in combinatie met de menstruatiecup (rond de 20 euro). Mensen met een menstruatiecyclus zijn gemiddeld 6 tot 12 euro per maand kwijt aan wegwerpproducten. Laten we even uitgaan van het minimale bedrag: 6 euro per maand x 12 maanden = 72 euro per jaar. En dat x 5 jaar = 360 euro. Dus zelfs de meest goedkope wegwerp opties kosten beduidend meer dan de investering die je maakt in het menstruatie ondergoed! Daarbij is het een stuk beter voor de planeet en voor je huid, dus alleen maar win win! Het period onderwear van Snuggs valt true to size, dus je kunt gewoon je eigen maat bestellen.

Extra kortingscode bovenop de standaard discount!

Met mijn kortingscode KARI krijg je 15% korting bovenop de standaard korting van Snuggs. Deze is geldig op de hele site, ongeacht het aantal dat je koopt, tot en met 13 december 2021. Dus stel je koopt 3 snuggs, dan krijg je standaard 10% korting en daaroverheen nog eens 15% korting met de code KARI. Stel je koop 5 of meer stuks, dan krijg je standaard 20% korting en daaroverheen nog eens 15% korting met de code KARI. Les erop dat de code maar beperkt geldig is: je hebt tot en met 13 december van dit jaar.

Kari’s tips

  • Om een fris gevoel te houden, raad ik je aan om gedurende de dag 1 of 2 keer met een nat, herbruikbaar doekje jezelf op te frissen. Het ondergoed absorbeert voldoende om het niet te doen, maar ik vind het gewoon een fijn stukje extra comfort en hygiene.
  • Als je onderweg bent, bewaar het ondergoed dat je verwisselt in een afgesloten en waterdicht zakje of tasje.
  • Gebruik de code KARI voor 15% (extra) korting op je bestelling.
Columns by Kari

AD

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.