Snuggs Intimate Wash: 100% natuurlijke zeep voor je vulva | Review

Hoe minder verzorgingsproducten in de buurt van je vulva en vagina, hoe beter. Je vagina kan het over het algemeen helemaal prima zelf, zonder zeepjes en doekjes. Dat komt omdat de natuurlijke pH waarde van je vagina, gedurende je vruchtbare jaren, tussen de 3,8 en 4,5 zit. Dat is vrij laag in vergelijking tot de rest van je huid (gemiddeld een pH waarde van 6) en zorgt ervoor dat je vagina op natuurlijke wijze wordt beschermd tegen bacteriΓ«n, schimmels en infecties. Als je dus gewone zeep (meestal een hoge pH waarde) gebruikt, kan dat de natuurlijke huishouding verstoren, waardoor je juist last krijgt van infecties en irritaties. Maar een goede, natuurlijke zeep, zonder chemische troep en met de juiste pH waarde kan weer wel fijn zijn. Onder andere voor een fris gevoel tijdens je menstruatie. In deze blog review ik de 100% natuurlijke Intimate Wash van Snuggs. Snuggs is mijn favoriete period underwear merk. En nu hebben ze dus een nieuw product gelanceerd!

Over Snuggs

Als je mijn blog en Insta al een tijdje volgt, weet je dat ik fan ben van Snuggs. Ik gebruik het period underwear van Snuggs nu ruim een jaar. Als je meer wilt weten over menstruatieondergoed – hoe het werkt, hoe het voelt, hoe je het wast – klik dan hier. Als je wilt lezen over de vergelijking tussen period underwear, wasbaar maandverband en de cup als milieuvriendelijke alternatieven voor wegwerp producten – klik dan hier! Ik vind period underwear een hele fijne groene keuze als ik ongesteld ben: heel zacht, gemakkelijk in gebruik en betrouwbaar. Echt zo’n product dat ik had willen hebben toen ik als tiener voor het eerst ongesteld werd: geen tampon en maandverband stress, maar gewoon een zachte, mooie onderbroek. Ik ben blij dat er steeds mens- en planeet vriendelijkere producten komen voor vrouwen en mensen met een cyclus. Mijn favoriete Snuggs period underwear is gemaakt van biologisch katoen en tencel – duurzame materialen – waardoor je afval, water, CO2 uitstoot en fossiele brandstoffen bespaart als je voor Snuggs kiest in plaats van wegwerpproducten. Snuggs zijn hier verkrijgbaar. Onderaan de blog vind je een fijne kortingscode, dus lees vooral verder!

Intimate wash van Snuggs

Snuggs heeft een nieuw product gelanceerd. De Daily Initimate wash is een zeep van 100% natuurlijke ingrediΓ«nten voor je vulva, met De zeep heeft een pH waarde van 4.0 en sluit dus aan bij de natuurlijke pH waarde van je vagina. De zeep is vloeibaar en zit in een zeeppompje dat is gemaakt van 100% gerecycled plastic. De intimate wash is geproduceerd in de EU, dermatologisch getest en geschikt bevonden voor de gevoelige huid. Er zijn twee soorten: eentje zonder parfum en eentje met een green tea geur. De zeep is, in samenwerking met gynaecologen, ontwikkeld om je een fris gevoel te geven tijdens je menstruatie, maar ook om de natuurlijk balans van je intieme delen te beschermen tegen infecties, irritaties, jeuk en geurtjes. Tijdens je menstruatie, maar ook door het gebruik van zeep met een hoge pH waarde (bijvoorbeeld in bad), onveilige seks, het gebruik van glijmiddel en sommige antibiotica, kan de pH waarde van je vagina en vulva verhogen. Een zeep met de juiste pH waarde, zoals de Initimate Wash van Snuggs, kan helpen de natuurlijke balans weer te herstellen. Zoals je in de inleiding kon lezen moet die tijdens je vruchtbare jaren tussen de 3,8 en 4,5 liggen. [Voordat je ongesteld wordt en na de overgang ligt die natuurlijke pH waarde hoger.]

Intimate wash snuggs

Hoe gebruik je de Initmate wash?

Vagina en vulva

Je kunt de 100% natuurlijke Intimate wash van Snuggs gebruiken om je vulva mee te wassen. Je vulva is het hele gebied rond je vagina: dus je binnenste en buitenste schaamlippen, je clitoris en de opening van je plasbuis. Je vagina is het inwendige gedeelte: van je vaginale opening tot aan je baarmoederhals. Als je niet zo bekend met deze delen van je lichaam, pak een spiegeltje, ga even rustig ergens zitten waar je niet wordt gestoord en neem de tijd om je vulva en vagina te bestuderen. Iedere vulva ziet er anders uit: de grootte en kleur van schaamlippen verschilt bijvoorbeeld. Laat je dus niet gek maken door wat je op televisie of internet ziet of hoort van anderen. Als je twijfelt over of iets wel “normaal” is aan je vulva of vagina, bijvoorbeeld afscheiding, pijn of geurtjes, praat dan met iemand die je vertrouwt of maak een afspraak met je (vrouwelijke) huisarts. Probeer er in ieder geval niet mee te blijven zitten. Het is jouw lijf, jouw vulva, jouw vagina, hoe beter je ook dit deel van je lichaam leert kennen hoe prettiger dingen als vrijen, ongesteld zijn, sporten, zwemmen en naar de sauna gaan zijn.

Kinderen en een open gesprek

Dat leren kennen van dit deel van je lijf begint al jong. Ik praat open met mijn dochters (3 en 6) over ongesteld zijn en hun lichaam. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar hun lichaam en door het gesprek jong te starten, voorkom je schaamte en onwetenheid. We zitten dus zo nu en dan voor de spiegel en dan benoem ik hun lichaamsdelen voor ze, ook hun intieme delen. Mijn tips hiervoor zijn: uiteraard altijd met de toestemming van je kind, in een ontspannen sfeer, gewoon wijzen, niet aanraken (natuurlijk mogen ze wel zichzelf aanraken), duidelijk uitleg geven en de echte woorden voor ieder lichaamsdeel gebruiken. Vaak gaat dit samen met een gesprek over wie er wel (bijvoorbeeld oma als ze je billen afveegt) en niet aan je intieme delen mag komen en wat ze kunnen doen als dit wel gebeurt. Dit gesprek probeer ik weg te houden bij gevoelens van “fout” en “verkeerd”, zodat ze niet het gevoel hebben dat zij iets verkeerd hebben gedaan mocht er iets gebeuren.

vulva wassen
Gebruiksaanwijzing

Je vulva wassen doe je met 1 pompje van de zeep en water, onder de douche. Gebruik gewoon zachtjes je handen en vingers en spoel je vulva daarna met water. Gebruik de zeep niet meer dan 1 keer per dag. Ik gebruik de Intimate wash als ik ongesteld ben. Ik vind het als ik ongesteld ben extra fijn om me fris en schoon te voelen. Als ik het period underwear van Snuggs draag, gebruik ik bijvoorbeeld een schoon, nat doekje (gewoon een hydrofiel doekje zonder zeep) om mezelf gedurende de dag op te frissen. Aan het einde van de dag of in de ochtend gebruik ik dan de Intimate wash van Snuggs. Ik vind de formule van de zeep prettigen ik vind het fijn dat de geur neutraal is. Ik gebruik het gelijk als scheerzeep voor mijn bikinilijn. Het is zacht voor de huid en ik vind het handig dat het in een pompje komt. De 100% natuurlijke zepen zijn hier verkrijgbaar.

Snuggs kortingscode

Met de code KARI krijg je 15% korting op je bestelling bij Snuggs. Deze code is geldig op de hele website, dus ook op het period underwear van Snuggs en de Intimate Wash. En de 15% geldt bovenop de standaard korting die je krijgt bij Snuggs als je 3 of meer producten (10% korting) of 5 of meer producten (20% korting) koopt! Mijn kortingscode is geldig tm 22 mei 2022. Plaats je bestelling hier.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.