Eco friendy warme sokken voor de herfst en winter

We genieten volop van de zomer. De lange, warme dagen aan het strand, in het bos en in de speeltuin. En de iets frissere of regenachtige dagen in het museum. Maar ook binnen is het fijn vertoeven, in ons nieuwe huis. We voelen ons steeds meer thuis hier en hebben ook knusse dagen binnenshuis. Lekker spelen in de speelkamer, boekjes lezen, handwerken, knutselen, bakken. Wanneer het weer herfst en winter wordt, zullen we steeds meer van dit soort dagen hebben. Gezellig thuis, warme sokken aan, koekjes in de oven en toeleven naar alle mooie jaarfeesten van het najaar.

Milieuvriendelijke sokken

In de warme maanden dragen de meisjes en ik bamboe sokken en sokken van biologisch katoen. Met name bamboe sokken zijn super zacht en comfortabel. Bamboe is een hele fijne, ademende en absorberende stof die ideaal is om warmte te reguleren en dus ook heel prettig is voor sporten en buiten spelen. Bamboe is minder mileubelastend, omdat de plant heel snel groeit en er geen pesticiden, insecticiden en kunstmest nodig zijn. Ook verbetert bamboe de vruchtbaarheid van de aarde, gaat het gronderosie tegen en neemt het meer CO2 op dan veel andere plantensoorten. Het proces, om van bamboe viscose te maken, is daarentegen niet milievriendelijk, tenzij het volgens een closed loop methode wordt geproduceerd.

milieuvriendelijke sokken

Warme sokken voor de herfst en winter

In de koude maanden dragen we veel wol en wolzijde. Bioligisch uiteraard, omdat dit niet chemisch bewerkt wordt, de dieren betere levensomstandigheden hebben en geen mulesing mogen ondergaan. De dieren krijgen ook beter te eten en het land waarop ze grazen wordt niet bewerkt met pesticiden. Uiteraard stoten ook biologische schapen methaan uit, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Dus gerecycled wol is een duurzaam alternatief. De warme sokken van Apollo sokken zijn deels gemaakt van gerecycled wol. Heerlijk voor binnen, zodat je geen koude voeten hebt in huis. Maar ook fijn voor in laarzen. De warme sokken met anti slip, ook deels van gerecyled wol, zijn heel handig voor de winter omdat ze voorkomen dat je uitglijdt.

Thermosokken van gerecycled katoen vind ik ook onmisbaar in de koude maanden. Zeker als je net als wij graag buiten banjert in de herfst of buiten sport. Er is ook een speciale wandel variant thermosokken, van gerecycled wol, voor boswandelingen en uitwaaien op het strand. Je voeten moeten gewoon warm blijven, anders wordt je hele lijf koud. De eerste jaren dat ik in Nederland woonde wist ik dit echt niet. Ik liep op Curacao altijd op blote voeten en zette deze gewoonte dus ook door in dit koude kikkerland. Ik had het altijd koud. Tot ik leerde om warme sokken en sloffen te dragen en me te kleden in laagjes wol. Voor mijn kinderen is dit allemaal super logisch, maar als eilandkind duurde het even voor ik wist hoe ik mij moest kleden tegen de kou.

warme sokken

Kortingscode

Als je op zoek bent naar eco friendly sokken neem dan even een kijkje bij Apollo sokken. Met de kortingscode Kari15-Apollo krijg je 15% korting op je bestelling. De transportverpakkingen zijn voor 95% gemaakt van gerecycled papier en Apollo probeert zo min mogelijk plastic te gebruiken bij verzending.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.