De eerste foto’s van het nieuwe huis en de speelkamer | verhuis update

We zijn verhuisd! Afgelopen zaterdag was het, na drie weken klussen en inpakken, zover: we konden verhuizen. Ons nieuwe huis, onze nieuwe start, met z’n drietjes. In deze blog geef ik een kleine verhuis update met de eerste foto’s van de inrichting van onze nieuwe woning en van de nieuwe speelkamer! Ik beantwoord in deze blog zoveel mogelijk vragen die via Instagram binnen kwamen en vertel welke plannen ik nog meer heb voor deze woning. Lees je mee?

Ons nieuwe huis

ronde eettafel

Na flink wat maanden zoeken en birdnesten vond ik onze nieuwe woning. Ik kwam aanfietsen en wist het gelijk. In een groene wijk, naast een park, een voortuin en een achtertuin, een licht huis met genoeg ruimte voor de meisjes om te spelen. Met hulp van de allerliefste mensen hebben we de woning de afgelopen weken geschilderd, vloeren gelegd en klaargemaakt om in te gaan wonen. Mijn leven heb ik in dozen gepakt en afgelopen zaterdag werden alle meubels door drie grappige, sterke en lieve verhuismannen naar het nieuwe huis gebracht. En nu wonen we hier. Langszaam aan begint het als thuis te voelen. Ontstaan kleine ritueeltjes. Zoals dat de meisjes na het ontbijt lekker aan de tekentafel bij het zijraam gaan zitten tekenen of knutselen, uitkijkend op het mooie groen. Of dat ik sta te koken, uitkijkend over de tuin, terwijl mijn lief lekker in het zonnetje zit met een IPA. De tuindeur open, een warme, zomerse bries die door het huis waait. We zijn nieuwe herinneringen aan het maken. En hoewel het een hele drukke en stressvolle periode is en is geweest, ben ik me daar heel erg van bewust. Dit zijn de momenten. De meisjes maken me zo gelukkig en samen vormen we een thuis, waar we ook zijn.

Binnen kijken in de woonkamer en speelkamer

Het huis is verre van af. Ik had gordijnen stress (iets met kiezen tussen 16 kleuren wit/beige), waardoor ik pas nu toekom aan het bestellen van gordijnen. Er hangen nog maar een paar lampen en nog niks aan de muren. En we moet onze trap renoveren. Die is helemaal kaal en verwaarloosd. Ik had dus even tijd nodig om een bedrijf te vinden dat dit kundig kan gaan doen, zonder al te hoge traprenovatie kosten. Onze trap is vorige week ingemeten en volgende maat wordt hij gelegd. Het resultaat van de gordijnen en traprenovatie zal ik in een later stadium delen, evenals alle ruimtes die nog niet klaar zijn. Zoals de badkamer, mijn slaapkamer, de keuken, de hal, de tuin en de voortuin.

woonkamer de groene mama

Maar de woonkamer, de speelkamer en de slaapkamer van de meisjes beginnen al aardig vorm te krijgen. Steeds meer spullen vinden hun plek. Kom je even binnen kijken in ons nieuwe huis? Het hele huis is geschilderd met de ecologische verf. De verf is volledig cradle to cradle en vrij van chemicalien. Zoals je wellicht weet was ons vorige huis ook helemaal geschilderd met ecologische verf. Ik vind dit zo’n fijne, belangrijke en groene basis.

De woonkamer

woonkamer de groene mama

De woonkamer is heerlijk licht en langgerekt, waardoor er veel speelruimte is voor de meiden en voor onze boekencollectie. De kasten zijn van de IVAR collectie van Ikea. Deels van ons oude huis en deels tweedehands, met hier en daar een nieuwe plank. De woonkamer loopt in een L vorm, waarmee we een gezellige eetruimte konden creeren. Met ruimte voor een grote verpakkingsvrije Pieter Pot voorraadkast. De ronde eettafel en de houten stoelen voor mijn moeder in de kringloopwinkel. Zo blij mee! Een ronde eettafel is heel gezellig, ontdekten we de afgelopen week.

verhuizen

Omdat de nieuwe speelkamer kleiner is dan de vorige speelkamer heb ik besloten de tekentafel en knutselkast in de woonkamer te zetten. Ik stelde me voor dat de meisjes dan Β΄s ochtends na het ontbijt heerlijk zouden aanschuiven en zouden gaan knutselen, met uitzicht op het groen. Dat is precies wat ze doen, meerdere keren per dag: die tafel en dat groene uitzicht hebben een fijne aantrekkingskracht. Naast hun tekentafel heb ik de seizoenstafel opgehangen. Zo’n fijn en belangrijk onderdeel van ons leven door het jaar heen.

seizoenstafel speelkamer

De speelkamer

Een deel van de speelkamer is in het oude huis gebleven, zodat de meisjes ook daar nog naar hartelust kunnen spelen. De nieuwe speelkamer is knus en vertrouwd, met een fijn wollen kleed op de vloer, hun Waldorf playstand, klimrek, speelgoedkast en een poppenhoekje dat nog een beetje vorm moet gaan krijgen.

houten speelkamer

Als je wilt weten waar de houten meubels en speeltoestellen in hun speelkamer vandaan komen, klik dan hier. Als je wilt weten waar het houten speelgoed van Isaya en Alela vandaan komt, klik dan hier. Ook als je beter wilt kunnen zien wat er in de houten speelgoedkast staat, kun je het beste op deze blogposts klikken. Daarin worden al je vragen beantwoord!

houten speelgoed speelkamer

Er komen nog lieve schilderijtjes aan de muur en uiteindelijk gordijnen, maar deze kamer is verder zo goed als af. Ik vond het belangrijk dat de plekjes van de meiden als eerste klaar en vertrouwd en fijn waren. Er is al zoveel veranderd in hun leven de aflopen maanden. Maar ze voelen zich heel blij en vrij in het nieuwe huis en in de nieuwe buurt.

Er is hier meer groen, hele leuke speeltuinen en we kunnen straks ook helemaal los op de tuin en voortuin. (Bijna) alle tegels gaan eruit en we gaan er weer een prachtige groene oase van maken, net als onze vorige stadstuin.

houten kledingrek
het staande houten droogrek is helaas uitverkocht, maar het houten kachelrek (links) is hier verkrijgbaar. alle wasmanden zijn van de kringloopwinkel.

De slaapkamers

Mijn slaapkamer is nog redelijk ontploft, dus dat komt een andere keer. Maar de slaapkamer van de meisjes is bijna klaar. Samen met een lieve vriendin heeft Isaya het nieuwe stapelbed van de meiden in elkaar gezet. Ik kreeg op Instagram veel vragen over of we niet meer gaan samen slapen in het nieuwe huis. Jawel hoor, ze zijn altijd welkom in mijn bed. Maar ze zijn ook heel blij met hun stapelbed: dit is iets wat ze al heel lang wilden. Het bed komt van Ikea en het biologisch katoensatijnen beddengoed (ook veel vragen over) van Yumeko. Een prachtig duurzaam merk waar ik linnen beddengoed van heb. In de slaapkamers liggen ook wollen kleden op de vloer: heerlijk knus en zacht.

ecologish beddengoed

Dankjewel voor alle mega lieve berichtjes op Instagram, alle lieve wensen voor in ons nieuwe huis. Ik hoop dat je het leuk vond om even binnen te kijken! Wij gaan gestaag verder met dozen uitpakken, inrichten en opknappen. Wanneer er weer wat ruimtes klaar zijn, zal ik ze delen op de blog! Verder komen er, zoals afgelopen week, wat vaker gastblogs online omdat ik door de verhuizing wat minder tijd heb om te schrijven. Ik hoop dat je ze leuk vindt!

Columns by Kari

Advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.