Gastblog: Hoe kun je emotionele spullen creatief bewaren?

Gastblog door Marloes
Een opgeruimd huis is ook een groener huis, daar ben ik van overtuigd. Toch zijn er ook zaken waar ik het nog steeds moeilijk mee heb. Nog niet alles heeft een plaats. Deze week boog ik me over het probleem van de emotionele spulletjes, zoals kaartjes die jij of je kinderen ontvangen met de post. Bijvoorbeeld voor verjaardagen. Ik heb er een aantal toffe oplossingen voor gevonden. Oplossingen die ik uiteraard met veel plezier met jullie deel.

De rommel kaartjes lade

Ik let goed op welke spullen ik in huis haal. Als een echte Marie Kondo moet alles ofwel nuttig Γ©n mooi zijn, ofwel een emotionele waarde hebben. Die eerste twee regels heb ik ondertussen wel onder de knie. Bij alles wat ik aanschaf, ben ik kritisch. Is het ecologisch verantwoord? Kan ik het tweedehands kopen? Is het mooi genoeg en van zo’n kwaliteit dat ik het jarenlang met plezier blijf gebruiken? Alleen, die laatste categorie… de emotionele spulletjes, daar heb ik het nog moeilijk mee. Hoe bewaar ik die? Wat doe ik met zaken die wel belangrijk zijn, maar misschien niet zo mooi of nuttig? Een typisch voorbeeld zijn de kaartjes die we krijgen. Te leuk om weg te gooien, maar niet nuttig genoeg om in de bovenste schuif te leggen. Meestal eindigen die dan in een rommelkast  of -doos. Dat moet beter kunnen!

Maak een kijkboekje van je kaartjes

Krijgen je kinderen heel wat verjaardagskaarten? Hoe waardevol! Ook al zijn die niet altijd even mooi (je wilt ze misschien niet allemaal aan de koelkast hangen), toch is het erg jammer om kaartjes weg te gooien. Vrienden en familie deden hun best een leuk kaartje uit te kiezen en er een fijne tekst op te zetten. Idee: maak er een boekje van. Perforeer gaatjes in de zijkant van de verjaardagskaarten, rijg daar een lint of touwtje door en maak zo een kaartjesboekje. Je kan dit elk jaar aanvullen. Zo heb je na 18 jaar echt een waanzinnige collectie en een mooie terugblik op hun jeugd.

kaartjes

Slingers vol lieve woorden

Zelf krijg ik uiteraard ook héél graag kaartjes. Bij mijn zoektocht naar een oplossing zag ik dat zo’n verjaardagskaart voor een vrouw heel zachte kleurtjes heeft, die ook nog eens heel goed bij mijn werkruimte passen! Ik maakte opnieuw gaatjes in alle kaarten, aan de bovenkant deze keer, reeg er een touwtje door (hier en daar stopte ik er een mooie parel tussen) en tadaa: ik had een prachtige slinger. Op momenten dat het werk niet zo goed wil vlotten, hoef ik maar even de mooie woorden op m’n kaartjes te lezen en ik kan er weer helemaal tegenaan!

Kaartjes zijn echt te lief om weg te gooien. Ga er creatief mee aan de slag en je hebt een prachtige herinnering voor het leven!

Liefs,
Marloes

One thought on “Gastblog: Hoe kun je emotionele spullen creatief bewaren?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.